Doorgaan naar hoofdcontent

Ikea Wilrijk terug vrijgegeven na ontruiming: “Geen explosieven gevonden”

HLN
Ikea Wilrijk terug vrijgegeven na ontruiming: "Geen explosieven gevonden"
De Ikea in Wilrijk werd dinsdagnamiddag ontruimd na een dreigbericht. De politie kwam massaal ter plaatse en zocht in het gebouw naar explosieven. Na de controle werd het gebouw weer vrijgegeven en kunnen klanten er winkelen.
Lees verder

Ikea Wilrijk ontruimd na dreigbericht: politie zoekt naar explosieven
De Ikea in Wilrijk werd dinsdagnamiddag ontruimd na een dreigbericht. De politie kwam massaal ter plaatse en zocht in het gebouw naar explosieven. Na de controle werd het gebouw weer vrijgegeven.
Lees verder

LIVE. Nog geen teken van leven van 53 vermoedelijk vermisten - Waalse regering kondigt heropbouwplan van 2 miljard aan
Om klokslag 12 uur werd in heel het land een stiltemoment gehouden. Vandaag is ook uitgeroepen tot dag van nationale rouw. De officiële dodentol na de felle overstromingen in België staat intussen op 31. Het aantal vermisten is opnieuw opgelopen tot 116. Omwille van de dag van nationale rouw kreeg ook het HLN-logo vandaag een rouwlint op onze site en in onze app. Volg alle ontwikkelingen over het noodweer in onze liveblog.
Lees verder

Antwerp zet Lamkel Zé op non-actief nadat hij het nog maar eens te bont maakte in de kleedkamers en dreigt met wet van 78
Didier Lamkel Zé heeft het nog maar eens te bont gemaakt bij Antwerp. Zo werd aan onze redactie bevestigd dat de Kameroener op non-actief is gezet nadat hij nog maar eens voor onrust zorgde op de Bosuil.
Lees verder

Windparken op zee verhogen de koolstofopslag in zeebodems
Windparken op zee hebben een significant effect op het mariene leven eromheen. In en rond de windparken vormen zich kunstmatige 'riffen' die koolstof omzetten in organisch materiaal. Dat blijkt uit Belgisch-Nederlands onderzoek.
Lees verder

Onverzettelijk: Engels sterkhouder Luke Shaw speelde knock-outfase EK met gebroken ribben
Dat heet dan doorbijten. Luke Shaw speelde sinds de achtste finale op het EK voetbal met meerdere gebroken ribben. Dat schrijven de Engelse media. De prestaties van de linkervleugelverdediger, die onverwachts uitgroeide tot sterkhouder bij The Three Lions, worden zo nog een pak indrukwekkender.
Lees verder

Evenepoel steekt slachtoffers noodweer hart onder de riem: "Wij gaan er hier het maximum uit halen om te tonen dat jullie niet alleen staan!"
Remco Evenepoel zit dan wel in Tokio voor de Olympische Spelen, met z'n hart zit hij nog in België. Op deze dag van nationale rouw postte hij een video op z'n Instagram-account om de slachtoffers van het noodweer in ons land een hart onder de riem te steken.
Lees verder

Drie Amerikaanse farmabedrijven akkoord met miljardenschikking wegens opioïdencrisis
In een grote rechtszaak in de Verenigde Staten in verband met de opioïdencrisis hebben drie grote farmabedrijven een schikking getroffen met de staat New York. McKesson, AmerisourceBergen en Cardinal Health zullen daarbij samen 1,18 miljard dollar (zowat 1 miljard euro) neertellen, in ruil voor het stopzetten van de procedures tegen hen. Dat maakte de New Yorkse openbaar aanklager Letitia James vandaag bekend.
Lees verder

Transfer Talk. Racing Genk neemt afscheid van Uronen en stalt Dewaest in Leuven - KVO haalt Duitse middenvelder - Cercle trekt twee spelers van Monaco aan
Ligue 1-club Stade Brest heeft de komst van linksachter Jere Uronen aangekondigd. De 27-jarige Fin komt over van Racing Genk, waar hij nog een contract voor één seizoen had. Uronen was jarenlang een vaste waarde bij Racing Genk en was basisspeler in de ploeg die de landstitel veroverde in het seizoen 2018-2019. Sinds zijn komst in januari 2016, van bij het Zweedse Helsingborgs, speelde Uronen 169 officiële duels voor de Limburgers, waarin hij zes keer scoorde en veertien assists gaf. Het voorbije seizoen was hij, mede door blessureleed, niet altijd meer een basisspeler. Hij kwam uiteindelijk toch nog tot 23 wedstrijden.
Lees verder

Drie soldaten en "tientallen terroristen" gedood in noorden van Burkina Faso
Drie Burkinese soldaten en een vrijwilliger bij het leger zijn vrijdag gedood door een ontploffing van zelfgemaakte explosieven in het noorden van Burkina Faso. Dat meldt de stafchef van het leger. Hij voegt toe dat dezelfde dag "tientallen terroristen" gedood werden tijdens een operatie van de veiligheidstroepen.
Lees verder

LIVE. Hoe en wanneer worden de slachtoffers van de watersnood vergoed? Minister Verlinden geeft meer uitleg bij VTM Nieuws - Nog 53 slachtoffers vermist
Om klokslag 12 uur werd in heel het land een stiltemoment gehouden. Vandaag is ook uitgeroepen tot dag van nationale rouw. De officiële dodentol na de felle overstromingen in België staat intussen op 31. Het aantal vermisten is opnieuw gedaald tot 53. Omwille van de dag van nationale rouw kreeg ook het HLN-logo vandaag een rouwlint op onze site en in onze app. Volg alle ontwikkelingen over het noodweer in onze liveblog.
Lees verder

Minutenlang troostte koningin Mathilde twee zusjes in Verviers vanmiddag: "Ze was lief en sprak over koetjes en kalfjes"
Tijdens het herdenkingsmoment voor de slachtoffers van het noodweer vanmiddag nam koningin Mathilde uitgebreid de tijd om de zesjarige Ellie en haar zusje Amy (2) te troosten. Een gebaar dat de zwaar getroffen familie erg apprecieert. Vorige week donderdag moesten de meisjes met hun ouders halsoverkop vluchten voor het stijgende water. "De koningin was lief en sprak tegen de kinderen over koetjes en kalfjes - niet over de waterellende. Dat zorgde voor wat welgekomen afleiding", zegt hun mama Charlotte Hodiaumont.
Lees verder

Waarom koningin Mathilde uitgebreid met Ellie (6) en haar zusje Amy (2) sprak: "Haar bezoek was een welgekomen afleiding voor de meisjes"
Tijdens het herdenkingsmoment voor de slachtoffers van het noodweer vanmiddag nam koningin Mathilde uitgebreid de tijd om de zesjarige Ellie en haar zusje Amy (2) te troosten. Een gebaar dat de zwaar getroffen familie erg apprecieert. Vorige week donderdag moesten de meisjes met hun ouders halsoverkop vluchten voor het stijgende water. "De koningin was lief en sprak tegen de kinderen over koetjes en kalfjes - niet over de waterellende. Dat zorgde voor wat welgekomen afleiding", zegt hun mama Charlotte Hodiaumont.
Lees verder

Lancering van baanbrekende Europese satelliet Quantum verschoven
De lancering van de revolutionaire Europese commerciële satelliet Quantum is van 27 naar 30 juli verschoven, zo heeft het Europees lanceerbedrijf Arianespace getwitterd.
Lees verder

Twee slachtoffers uit gekapseisd brandweerbootje dood teruggevonden
Onder de 31 teruggevonden lichamen na het noodweer van vorige week zijn ook zeker twee mensen die vermist geraakten toen ze kapseisden met een bootje van de Gentse brandweer.
Lees verder

Auto rijdt in op vier fietsers in Lembeke: man van 78 overleden
In Lembeke is op dinsdagavond een man van 78 om het leven gekomen bij een ongeval. Hij reed met de fiets op de Gentweg toen hij werd gegrepen door een auto.
Lees verder

Ook Franse president Macron mogelijk slachtoffer van Pegasus-spionagesoftware
De gsm's van de Franse president Emmanuel Macron en meerdere van zijn regeringsleden werden door Marokko geviseerd met de Israëlische spysoftware Pegasus. Dat bericht de Franse krant Le Monde vandaag.
Lees verder

Veeg teken aan de wand: Roman Yaremchuk - nu nog met vakantie - niet op Europese lijst AA Gent
Het EK zit er nog geen twee weken op, maar de voorrondes in het Europese voetbal zijn al volop aan de gang. AA Gent moet daarbij voor de Conference League morgen de wei in tegen Valerenga uit Noorwegen. En dat zal zonder Roman Yaremchuk gebeuren.
Lees verder

Manager schrijft boek over stomend liefdesleven van Frank Sinatra: "Maar met droomvrouw Marilyn Monroe wilde hij niet naar bed"
Tot op het einde van zijn leven hoopte Frank Sinatra op een verzoening met zijn eerste vrouw Nancy. Maar Ol' Blue Eyes leed aan een gebrek aan 'impulscontrole' wat vrouwen betrof. Dat vertelt z'n voormalige manager in een nieuw boek over de muzikale verleider. Zijn seksuele appetijt leidde tot nog drie huwelijken, honderden flirts en heel wat verborgen verlangens. "Frank hield van seks met twee vrouwen tegelijk. Als hij moe werd tijdens zo'n triootje, zei hij tegen de meisjes in kwestie: 'Doe maar rustig verder, ik ben zo terug'", aldus zijn manager.
Lees verder

Everton-ster Sigurdsson genoemd in zaak rond seksuele intimidatie van minderjarige
Problemen voor de IJslandse stervoetballer Gylfi Sigurdsson. De 31-jarige voetballer van Everton werd vorige vrijdag volgens diverse media gearresteerd op verdenking van seksuele intimidatie van een minderjarige.
Lees verder