Doorgaan naar hoofdcontent

Hoogste aantal besmettingen op één dag sinds januari in Groot-Brittannië

HLN
Hoogste aantal besmettingen op één dag sinds januari in Groot-Brittannië
Groot-Brittannië heeft het hoogste aantal nieuwe coronabesmettingen op één dag sinds januari geregistreerd, met meer dan 32.500 nieuwe besmettingen.
Lees verder

Nieuw deelplatform voor fietsen voor mensen met beperking
Mensen met een beperking kunnen voortaan een aangepaste fiets huren via meer dan 120 uitleenpunten in heel Vlaanderen. Daarvoor lanceerde G-Sport Vlaanderen het deelplatform #GFietst. Vaak gaat het om fietsen die duur in aankoop zijn.
Lees verder

Meiden van Atomic Kitten zingen voor de eerste keer in 15 jaar nog eens een nummer in
Fans van de meidengroep Atomic Kitten zijn door het dolle heen, want voor de eerste keer in maar liefst vijftien jaar tijd hebben de drie dames nog eens samen een nummer genomen. Opgelet, want het gaat niet om een nieuwe song, maar wel om een nieuwe versie van hun hit 'Whole Again'.
Lees verder

Eddy Merckx genoot met volle teugen van Van Aerts exploot op de Ventoux: "Het is uitzonderlijk wat hij gepresteerd heeft"
Wout van Aert won op verbluffende wijze de elfde etappe in de Tour de France. En dat ging niet onopgemerkt, want ook de grootste aller tijden keek met veel aandacht toe. Eddy Merckx: "Toen hij met een dikke minuut boven kwam, wist ik dat het binnen was."
Lees verder

Wimbledon-droom Federer strandt in kwartfinale: Zwitser verliest in drie sets van Pool Hurkacz
Roger Federer (ATP 8) zal Wimbledon dit jaar niet voor de negende keer winnen. De 39-jarige Zwitser verloor in de kwartfinale in drie sets van de Pool Hubert Hurkacz (ATP 18). Die mag zich zo voor het eerst in z'n carrière opmaken voor een halve finale op een grand slam.
Lees verder

ANALYSE. Hoe het gedogen van een jointje heeft geleid tot niets ontziend geweld in Nederland
Met de aanslag op Pieter R. de Vries, Nederlands bekendste misdaadjournalist, heeft de onderwereld van onze noorderburen een nieuwe mijlpaal van geweld bereikt. Twee criminologen analyseren de groeiende driestheid van het drugsmilieu in Nederland, van getolereerde hasj tot bloedrode cocaïne. "Twintig jaar geleden kostte een huurmoord nog 30.000 euro, nu amper een zesde."
Lees verder

"Informatie- en meldpunt nodig voor wie zich tegen wil ouders wil laten vaccineren"
De 12- tot 15-jarigen die zich willen laten vaccineren zullen daarvoor de toestemming nodig hebben van hun ouders. Maar wat met jongeren die zich, tegen de wil van hun ouders, toch willen laten vaccineren? Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) gaf vandaag in het Vlaams Parlement aan dat de stem van het kind dan doorslaggevend zal zijn. Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens denkt daarvoor aan een informatie- en meldpunt.
Lees verder

LIVE (21u). Saka in de basis bij Engeland, gigantische menigte verzamelt zich rond Wembley
• Halve finale EK • Wembley • Aftrap: 21 uur • Ref: Danny Makkelie (Ned)
Lees verder

Wallonië legt elektrische deelsteps aan banden
Bedrijven die vrije vloot elektrische deelsteps willen aanbieden in Wallonië zullen daar binnenkort een vergunning voor moeten hebben. Dat staat in een decreet dat woensdag werd goedgekeurd in het Waals parlement.
Lees verder

Deze militairen overleefden crash op Filipijnen: "Weggeslingerd toen vliegtuig in tweeën brak"
Meer dan 50 mensen kwamen zondag om het leven bij de crash van een legervliegtuig op de Filipijnen. Bij de ramp vielen ook 47 gewonden. De Filipijnse tv-zender GMA kon een aantal overlevenden in het ziekenhuis interviewen. Ze treuren om hun omgekomen collega's en getuigen over de momenten vlak voor en vlak na de crash.
Lees verder

Deze militairen overleefden vliegtuigcrash op Filipijnen: "Ik werd weggeslingerd omdat toestel in tweeën brak"
Meer dan 50 mensen kwamen zondag om het leven bij de crash van een legervliegtuig op de Filipijnen. Bij de ramp vielen ook 47 gewonden. De Filipijnse tv-zender GMA kon een aantal overlevenden in het ziekenhuis interviewen. Ze treuren om hun omgekomen collega's en getuigen over de momenten vlak voor en vlak na de crash.
Lees verder

Ex-vriendin van Gers Pardoel doet boekje open op Instagram: "Jaren van fysieke en mentale mishandeling"
Sélina Van Gool (35), de ex-vriendin van de Nederlandse zanger Gers Pardoel (39), heeft op Instagram haar boekje opengedaan over hun relatie. Eerder deze maand raakte al bekend dat Sélina Gers heeft aangeklaagd voor huisvredebreuk, intimidatie, geweld en bedreiging. Nu doet ze zelf haar kant van het verhaal op sociale media.
Lees verder

OEFENMATCHEN JPL. Club wint van Essevee - Beerschot klopt Waasland-Beveren
Club Brugge zit stilaan in de laatste rechte lijn naar de Supercup tegen Racing Genk toe. Vandaag werd een vierde van zes oefenwedstrijden afgewerkt. Na Beerschot, Lokomotiva Zagreb en KV Kortrijk was nu Zulte Waregem te gast in het Basecamp in Westkapelle. Vrijdag zakt AEK Athene naar Knokke af en volgende week dinsdag wordt de oefencampagne afgesloten tegen FC Utrecht. Zulte Waregem speelt zaterdag tegen Charleroi en woensdag op Deinze, vooraleer Utrecht naar de Elindus Arena afzakt voor de galamatch van het Essevee-jubileumjaar.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Binnen het uur opgepakt: zo kwam politie verdachten moordaanslag Peter R. de Vries op het spoor
Doorheen een kluwen van desinformatie vond de politie gisterenavond het spoor van de vermoedelijke daders achter de aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries. De succesvolle jacht met arrestatie tot gevolg duurde amper één uur, al overheerst achteraf vooral de schrik en de ernst. "Deze daders deinzen nergens voor terug." Een reconstructie.
Lees verder

Brengt reconstructie duidelijkheid in vijftien jaar oude 'moordzaak' zonder lijk? "Onbegrijpelijk dat ze vader blijven beschuldigen"
In een woning in de Donystraat in Tienen werd woensdag een reconstructie gehouden in een 15 jaar oude moordzaak. Klein detail: er is nooit een lichaam gevonden. Wel verdween in de periode van september 2006 de 41-jarige Fransman Marcel Lavalette die toen in Tienen verbleef. Aan de reconstructie namen drie personen deel, namelijk hoofdverdachte Georges Dufrasnes (65), zijn echtgenote M.M. (45) en ex-schoonbroer Y.v.I. (67). De hoofdverdachte zit sinds zijn arrestatie in Roemenië nog steeds in hechtenis, de anderen zijn vrij onder voorwaarden.
Lees verder

Lagardère pompt 25 miljoen euro in Brusselse luchthavenwinkels
De Franse groep Lagardère heeft een kapitaalverhoging van 25 miljoen euro doorgevoerd bij Lagardère Travel Retail Belgium, dat met name een reeks taxfreeshops op Brussels Airport bezit. Dat blijkt uit een publicatie in het Staatsblad, waarover De Tijd vandaag al berichtte.
Lees verder

Belgische ambassadeur in Zuid-Korea wordt met spoed teruggeroepen na nieuw incident
De Belgische ambassadeur in Seoel moet onverwijld terugkeren. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) maandag beslist, nadat de echtgenote van de ambassadeur opnieuw betrokken was bij een incident in Seoel. Dat is woensdag aan Belga bevestigd, na berichtgeving door Politico. Eind mei besliste Wilmès al dat Peter Lescouhier vervroegd moest terugkeren in juli, maar die terugkeer komt er nu nog iets vroeger.
Lees verder

EXCLUSIEF. De mooiste beelden van de dag: Van Aert als een ware held ontvangen na stunt op Mont Ventoux
Wat een dag voor Wout van Aert. Als Belgisch kampioen winnaar van een mythische etappe in de Tour de France. Niet één maar twee keer de Mont Ventoux op. De rasklimmers in hun hemd gezet. Goed voor een onvergetelijke triomftocht. 41 jaar na Eddy Merckx. "Uitzonderlijk wat Van Aert gepresteerd heeft", weet ook de wielergod. Goed voor een Belgisch feestje aan de finish in Malaucène, bedevaartsoord voor wielerliefhebbers waar menig Belgische fan had postgevat. Om er Van Aert (26) te zien winnen. De geluidsmeter de hoogte in. Kippenvel.
Lees verder

Ihsane Haouach: "Heb scheiding tussen kerk en staat nooit in vraag willen stellen"
Ihsane Haouach, de regeringscommissaris bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen die de afgelopen weken verschillende keren in opspraak kwam, verdedigt zich vandag in een Facebookpost tegen kritiek op haar recente uitspraken in een interview met Le Soir. "Ik heb de scheiding tussen kerk en staat nooit in vraag willen stellen", zegt ze.
Lees verder

Gentse volkswijk neemt afscheid van 11-jarige jongen die slagbomen negeerde: "We zien hem nog zo rondfietsen in de buurt"
Het is stilaan duidelijk wat er dinsdagmiddag gebeurde aan de Wiedauwkaai in Gent. De persoon die werd aangereden blijkt een 11-jarige Slowaakse jongen uit buurt te zijn. Volgens camerabeelden zou hij de slagbomen genegeerd hebben, met de tragische gevolgen van dien. "Op basis van de gevonden gsm ging de politie er eerst van uit dat vader van de jongen gestorven was", klinkt het.
Lees verder