Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 1 juli 2021

Het blijft onrustig in Luik: Standard krijgt tijdelijk transferverbod opgelegd

HLN
Het blijft onrustig in Luik: Standard krijgt tijdelijk transferverbod opgelegd
De donderwolken pakken zich weer even samen boven Standard. Door de penibele financiële situatie van de Luikse club heeft de licentiecommissie besloten om hen een tijdelijk transferverbod op te leggen. Tot nader order mogen ze dus geen inkomende transfers doen. "Een sanctie die we onszelf al hadden opgelegd", zegt CEO Alexandre Grosjean.
Lees verder

COLUMN. Madame 'Opi-Omi' is terecht. Staatsvijand opgepakt. Dreiging afgewend
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: de vrouw die het Tourpeloton ten val bracht
Lees verder

Thijs Zonneveld: "Van der Poel leerde nog even tijdrijden alsof hij proefwerk had waarvoor hij vergat te leren"
Tot een paar dagen geleden gaf Mathieu van der Poel niks om tijdrijden. Tot dinsdagavond. Hij leerde de discipline nog even op de vooravond van de eerste tijdrit van de Tour de France. Te trots om dat geel zomaar af te geven. Columnist Thijs Zonneveld: "Zijn tijdritfiets juicht: eindelijk hoort ie er ook bij. De volgende keer dat hij in de schuur staat naast de crossfietsen, de mountainbikes en de wegfietsen hoeft hij niet meer in een hoekje te zwijgen."
Lees verder

Welke coronamaatregelen gelden nog aan zee? En welke 50 evenementen aan de kust mag ik niet missen? De ultieme gids voor een strandvakantie in eigen land
De zomer van de vrijheid is een feit. En wat zou die zomer zijn zonder een tripje naar de eigen kust? Maar gelden er nog specifieke coronamaatregelen aan de kust? Zijn er nog zeedijken waar ik mijn mondmasker moet dragen? Wij bundelden alle info per kustgemeente. En geven u er nog 5 tips bij per kustgemeente. Uw gids voor onze 60 kilometer strand tussen Knokke-Heist en De Panne. Geniet van de zomervakantie, beste lezer!
Lees verder

Welke coronamaatregelen zijn er nog aan de kust? En welke 50 evenementen aan zee mag ik niet missen? De ultieme gids voor een strandvakantie in eigen land
De zomer van de vrijheid is een feit. En wat zou die zomer zijn zonder een tripje naar de eigen kust? Maar gelden er nog specifieke coronamaatregelen aan de kust? Zijn er nog zeedijken waar ik mijn mondmasker moet dragen? Wij bundelden alle info per kustgemeente. En geven u er nog 5 tips bij per kustgemeente. Uw gids voor onze 60 kilometer strand tussen Knokke-Heist en De Panne. Geniet van de zomervakantie, beste lezer!
Lees verder

Balthazar trapt festivalzomer op gang tijdens Werchter Parklife: "Vorig jaar hebben we 'bubbelconcerten' geweigerd, maar nu was de goesting te groot"
Eindelijk is het zover: de festivalzomer van 2021 wordt met Werchter Parklife vandaag officieel op gang getrapt. De kornuiten van Balthazar mogen als eersten aantreden op de lightversie van Rock Werchter. Al is dat niet voor een volgepropte weide. "Enkele dagen geleden speelden we voor het eerst een try-out en ik voelde mezelf opnieuw tot leven komen", zegt frontman Jinte Deprez.
Lees verder

Balthazar trapt festivalzomer op gang: "Bubbelconcerten hebben we geweigerd, maar nu was de goesting te groot"
"We zijn tien jaar bijna continu op tournee geweest, dus het was fijn om daar even afstand van te nemen." Frontman Jinte Deprez heeft een 'erg burgerlijke periode' achter de rug, maar nu zijn hij en z'n bandmaten helemaal klaar om de festivalzomer op gang te trappen op Werchter Parklife. De kornuiten van Balthazar mogen als eersten aantreden op de lightversie van Rock Werchter, en daarna lonkt het buitenland. "Vreemd genoeg zijn we in landen als Turkije erg populair."
Lees verder

Bijna 3.000 Belgen rijden rond met een alcoholslot in de wagen
Het aantal chauffeurs dat met een alcoholslot rondrijdt is sinds 2018 exponentieel gestegen. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Zo'n 3.000 Belgen moeten in een elektronisch toestelletje blazen voor ze hun wagen kunnen starten.
Lees verder

Turkije versoepelt een hele reeks coronamaatregelen
Turkije schort na meer dan een half jaar de uitgaansbeperkingen vanwege het coronavirus weer op. Vanaf donderdag mogen de Turken in het weekend en 's nachts weer buiten komen, en ook de regel rond het maximumaantal op restaurant verdwijnt. Mensen mogen ook weer naar kantoor en de bioscopen en theaters mogen weer bezoekers ontvangen. De mondmaskerplicht geldt wel nog steeds en de hygiëne- en afstandsregels moeten nog steeds gerespecteerd worden, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.
Lees verder

Bert Verbeke blikt vooruit naar seizoensfinale van 'Lisa': "De jaloerse 'bad guy' ontspoort lekker verder"
Geen voetbal op tv deze avond, maar wel de langverwachte seizoensfinale van 'Lisa'. De dubbelaflevering belooft anderhalf uur intriges, suspense en cliffhangers met in de hoofdrol 'bad guy' Gert. Het personage van Bert Verbeke (37) maakt het met zijn valse trucs, dreigementen en zelfs een vadermoord al een hele tijd erg bont in de telenovelle. "Die moord was wellicht de mooiste draainacht uit mijn loopbaan. Maar het wordt nog gekker", licht de acteur een tipje van de sluier op.
Lees verder

Bert Verbeke maakt het als Gert bont in de seizoensfinale van 'Lisa': "De jaloerse 'bad guy' ontspoort lekker verder"
Geen voetbal op tv deze avond, maar wel de langverwachte seizoensfinale van 'Lisa'. De dubbelaflevering belooft anderhalf uur intriges, suspense en cliffhangers met in de hoofdrol 'bad guy' Gert. Het personage van Bert Verbeke (37) maakt het met zijn valse trucs, dreigementen en zelfs een vadermoord al een hele tijd erg bont in de telenovelle. "Maar het wordt nog gekker."
Lees verder

Coronacertificaat geldig in EU en heel wat uitkeringen omhoog: dit verandert allemaal vanaf vandaag, 1 juli
Nieuwe maand, nieuwe regels. Dat is in juli niet anders. Zo is onder meer vanaf vandaag, 1 juli, het coronacertificaat geldig in alle EU-landen, gaan vanaf vandaag heel wat uitkeringen omhoog en worden kleine aankopen van buiten de EU duurder. In dit stuk bundelen we de belangrijkste veranderingen.
Lees verder

OVERZICHT. In totaal nog iets meer dan 300 patiënten in het ziekenhuis: minder dan 20 nieuwe opnames per dag
Er werden tussen 24 en 30 juni elke dag nog gemiddeld 18,3 coronapatiënten per dag opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een daling met 37 procent in vergelijking met een week eerder, blijkt uit de voorlopige cijfers op het dashboard van Sciensano. Er liggen nu 305 patiënten in het ziekenhuis, van wie 136 op intensieve zorg. 94 van hen moeten beademd worden.
Lees verder

Komende dagen wisselvallig weer met af en toe regen
Het is donderdag op de meeste plaatsen droog met kans op wat zon over de westelijke landshelft. Over het noorden van Vlaanderen en de Ardennen blijft het bewolkt met nog kans op wat gedruppel. De maxima gaan van 15 tot 18 graden in de Ardennen en over het uiterste noorden van het land, en van 18 tot 21 graden over het zuidwesten. Er staat een meestal matige westen- tot noordwestenwind, zegt het KMI.
Lees verder

Lionel Messi is vanaf vandaag een vrije speler nadat contract afliep, vindt Barça nog een akkoord?
Om middernacht verstreek het contract van Lionel Messi met FC Barcelona. Gisteren kwam er uiteindelijk geen witte rook meer. Wordt het vandaag D-day in Camp Nou?
Lees verder

Sterren woest over vrijlaten Cosby: "Hof moet zich schamen"
Veel sterren hebben vandaag woedend gereageerd op het nieuws dat acteur Bill Cosby, die was veroordeeld voor seksueel misbruik, plotseling vrijkomt.
Lees verder

Golden Globes veranderen regels om taalbarrière te doorbreken
De organisatie achter de Amerikaanse film- en televisieprijzen Golden Globes past de regels aan zodat buitenlandse films ook kunnen meedingen voor een award in de algemene categorieën. Dat heeft ze woensdag lokale tijd aangekondigd.
Lees verder

Ook Paul Van Himst liet spelersvrouwen toe op WK '94: "Slim van Martínez, ik kan goed geloven dat het relaxerend werkt"
'Family First' voor Roberto Martínez – dat was in het verleden niet anders. "Het geeft die jongens 'ne' stimulans", zegt Paul Van Himst, bondscoach op het WK 1994.
Lees verder

Texas executeert moordenaar na uitstel van meer dan een jaar
De Amerikaanse staat Texas heeft woensdag een drievoudig moordenaar geëxecuteerd. De executie was aanvankelijk gepland voor vorig jaar, maar werd uitgesteld door de coronapandemie. De 45-jarige John Hummel kreeg woensdagavond lokale tijd een dodelijke injectie in de gevangenis van Huntsville.
Lees verder

Belgische ID-app 'itsme' zet verdere stappen naar Europese digitale identiteit
De Federale Participatie- Investeringsmaatschappij (FPIM) investeert 14,5 miljoen euro in de Belgische identiteitsapp itsme en verwerft zo een vijfde van de aandelen. De zes andere aandeelhouders, allen afkomstig uit de bank- en telecomsector, brengen ook nog extra kapitaal in. Dat alles brengt de totale kapitaalverhoging op 24,7 miljoen. "Het zijn belangrijke nieuwe stappen richting een Europese digitale identiteit", meldt het bedrijf in een persbericht.
Lees verder