Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 15 juli 2021

Het beste ijs van Europa? Dat vind je in Brugge, al zijn de ingrediënten niet alledaags

HLN
Het beste ijs van Europa? Dat vind je in Brugge, al zijn de ingrediënten niet alledaags
Matthieu Eyckmans (35) mag zich de beste ijsbereider van Europa noemen. De Bruggeling werd Europees kampioen 'gelato' met een wel heel bijzondere smaak: Gorgonzola met vijgen. Schimmelkaas dus... "Ik geef toe dat het niet alledaags is. Maar geloof me, het is verrassend lekker." Begin december vertegenwoordigt Matthieu ons land op het wereldkampioenschap.
Lees verder

Commissie start procedures tegen Hongaarse 'antihomowet' en Poolse 'LGBT-vrije zones'
De Europese Commissie is een inbreukprocedure gestart tegen Hongarije voor de veelbesproken 'antihomowet' die er onlangs werd goedgekeurd. Ook Polen kijkt tegen een nieuwe procedure aan. Daar hebben de autoriteiten te laks gereageerd op de 'zones vrij van LGBT-ideologie' die door verschillende gemeenten en regio's werden uitgeroepen.
Lees verder

Arjen Robben (37) hakt knoop door en stopt met voetballen: "Een heel moeilijke keuze"
Arjen Robben (37) stopt met voetballen. Dat laat hij weten op social media. "Ik heb besloten te stoppen met mijn actieve voetbalcarrière. Een heel moeilijke keuze. Ik wil iedereen bedanken voor alle hartverwarmende steun."
Lees verder

Onze olympiërs voorgesteld (#2). Eén van de grootste talenten in Europa en een grote Club Brugge-fan: deze Belgian Cats staan voor hun eerste Spelen
66 mannen. 55 vrouwen. Verspreid over 25 sporten. Team Belgium zakt met maar liefst 121 atleten af naar Tokio, met maar één doel: eeuwige glorie op de Olympische Spelen. Van wielrennen over kajak tot boogschieten: in een tiendelige reeks stellen wij ze allemaal aan u voor. Vandaag deel 2: de 12 Belgian Cats.
Lees verder

Absoluut geen hoerastemming bij onze artiesten: "Collega's, werk niet onder de prijs, zo doen we onszelf dood"
Het had de zomer van de hoop moeten worden voor de zwaar getroffen cultuursector. Maar voor velen is het de zoveelste teleurstelling geworden. "Er wordt amper iets georganiseerd, en als er dan toch iets doorgaat, wordt er regelmatig beknibbeld op de gage", klinkt het onheilspellend. Vooral jonge artiesten moeten als kind van de rekening op zoek naar een vangnet. Manager Ilia Beyers, The Starlings, Michaël Pas en anderen getuigen over de moeilijke zomermaanden. "Iedereen zit met de handen in het haar."
Lees verder

Chrissy Teigen zit zonder werk na haar online pestgedrag: "Ik voel me depressief en verloren"
Het gaat momenteel niet goed met Chrissy Teigen (35). Het Amerikaanse model kwam een tijdje geleden onder vuur te liggen nadat er enkele van haar oude en erg gemene tweets opnieuw waren opgedoken. Als gevolg verliest de vrouw van John Legend (42) nu de ene aanbieding na de andere. Op Instagram schrijft Teigen nu haar zorgen van zich af.
Lees verder

Hoe modelregio struikelt over vierde golf: het 'vergeten' coronadrama in Azië
Azië staat geboekstaafd als dé modelregio in de strijd tegen de coronapandemie. Veel landen reageerden in het begin van de crisis snel en efficiënt met de juiste maatregelen, terwijl Europa en de Verenigde Staten kostbare 'beginnersfouten' maakten. Maar nu het Westen weer vrijheid herwint dankzij de hoge vaccinatiegraad, stijgen de besmettingscijfers razendsnel in sommige Aziatische landen. Wat is er aan de hand met de eens zo succesvolle 'coronatemmers'?
Lees verder

Deze vintage sneakers van Nike kunnen de duurste schoenen ooit worden
Het internationale veilinghuis Sotheby's biedt een bijzonder paar sneakers aan. Ze zien er nogal afgeleefd uit, en toch voorspellen de veilingmeesters dat de schoenen van Nike bijna 1,2 miljoen dollar (omgerekend ongeveer 1 miljoen euro) zullen opbrengen. Er hangt namelijk een uniek verhaal aan vast.
Lees verder

Duizenden antivaxers op straat in Griekenland
Zowat 4.000 mensen kwamen gisteren voor het parlement in Athene samen. Ze protesteren tegen nieuwe coronamaatregelen die meer druk uitoefenen op zij die zich niet willen laten vaccineren. Ook in Thessaloniki en Iraklion kwamen enkele honderden betogers op straat.
Lees verder

Spanje herdenkt 81.000 coronadoden met ceremonie in Madrid
In Spanje zijn de ongeveer 81.000 coronadoden herdacht met een speciale ceremonie in Madrid, onder leiding van koning Felipe VI. De ceremonie werd ook gebruikt om zorgpersoneel te eren. Ongeveer 700 mensen waren op de plechtigheid voor het koninklijk paleis afgekomen.
Lees verder

TUI Nederland gaat alle vakantiereizen naar Spaanse eilanden annuleren tot 13 augustus: "Vanuit ons land gaan de reizen wél nog door"
Reisorganisatie TUI gaat voorlopig alle vakantiereizen voor Nederlandse toeristen met vertrek vanaf 16 juli tot en met 13 augustus naar de Balearen en Canarische eilanden annuleren wegens het oranje reisadvies dat in Nederland gaat gelden voor die eilanden. Voor de Belgische markt is dit vooralsnog niet aan de orde, zo heeft Piet Demeyere, woordvoerder van TUI, bevestigd aan onze redactie.
Lees verder

Gevangenisstraf van 'Tiger King'-ster Joe Exotic wordt binnenkort herbekeken
Joe Exotic (58), wiens echt naam Joseph Maldonado-Passage is, werd in 2020 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar. Al komt daar binnenkort wellicht verandering in, want een rechter van het zogenaamde 10th District Court oordeelde nu dat zijn huidige straf herbekeken moet worden.
Lees verder

Plots is het weer spannend: Milwaukee Bucks maken er 2-2 van in NBA-Finals, Antetokounmpo pakt uit met block voor de geschiedenis
Het lijkt wel alsof in de finalewedstijden van de NBA telkens de thuisploeg wint. Voor de vierde keer al. De Suns wonnen twee keer in Phoenix, de Bucks twee keer in Milwaukee. Deze keer was het een überbelangrijke block van Giannis Antetokounmpo en de 40 punten van Khris Middleton die de wedstrijd beslisten: 109-103. En vooral twee tegen twee.
Lees verder

Dit betekent het nieuwe verkeersbord met de witte ruit in Frankrijk
Opgelet aan iedereen die deze zomer naar Frankrijk reist: het land heeft een nieuw verkeersbord. Het gaat om een bord met een witte ruit op een blauwe of zwarte achtergrond. Als je op een rijstrook rijdt waar het bord hangt, moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen.
Lees verder

Marc Coucke over catastrofe in Durbuy: "Iedereen probeert al bleitend te redden wat er nog te redden valt"
Ook Durbuy is niet ontsnapt aan de zondvloed. Vanochtend verzwolg een kolkende Ourthe het centrale plein waar zowat alle restaurants en hotels gevestigd zijn, ook de horecazaken van Marc Coucke. "Gelukkig hebben we al onze hotelgasten tijdig kunnen evacueren, maar de ramp is niet te overzien."
Lees verder

Tom Boonen zou Dylan Teuns meenemen naar Tokio: "Als het kan, dan moet je als bondscoach keihard zijn"
Als het van onze analist Tom Boonen afhangt, dan gaat Dylan Teuns mee naar de Olympische Spelen. De renner van Bahrain-Victorious toonde zich gisteren in de koninginnenrit met een knappe tiende plek. "Je kan altijd op hem rekenen."
Lees verder

Transfer Talk. Barcelona en Atlético onderhandelen over opmerkelijke ruildeal - Standard stalt middenvelder in Frankrijk
Er is een opmerkelijke transfer op til. Barcelona en Atlético Madrid zijn in verregaande onderhandelingen over een ruildeal met Antoine Griezmann en Saúl Ñíguez als hoofdrolspelers, zo schrijven verschillende Spaanse media. Nu Barça het contract van Lionel Messi zal verlengen, hoopt het nog ruimte te maken in het loonbudget door Griezmann te laten gaan. De Franse international, die in 2019 nog voor 120 miljoen naar Barcelona vertrok, zou een terugkeer naar zijn ex-club Atlético wel zien zitten. Barça onderhandelt nu met de Madrilenen om een ruildeal, want zij willen in plaats van Griezmann middenvelder Saúl plus een geldsom binnen halen.
Lees verder

KOERS KORT. Volta Limburg Classic afgelast door wateroverlast - Rijdt Van der Sande straks voor Van Aert?
De Volta Limburg Classic, een Nederlandse wielerwedstrijd door Zuid-Limburg, gaat zondag niet door. De organisatie heeft na overleg met de overheidsinstanties en hulpdiensten besloten om het hele wielerweekend te schrappen. "Het is voor ons een ramp, maar die valt in het niet bij de ramp die hier momenteel in de hele regio plaatsvindt", aldus koersdirecteur Roy Packbier.
Lees verder

Corona duwt levensverwachting van Belg een jaar lager
Wie in 2020 geboren werd, heeft een gemiddelde levensverwachting van 80,8 jaar. Dat is een jaar minder dan in 2019, een gevolg van het coronavirus, zo blijkt uit gegevens van het Belgische statistiekbureau Statbel. Een stevige daling dus, maar Statbel benadrukt dat die tijdelijk is.
Lees verder

Laatste dag voor je belastingbrief, fiscalist waarschuwt: "Vooraf ingevulde aangifte niet controleren kan je meer dan 6.000 euro kosten"
Vandaag is de laatste dag dat je je belastingbrief online kan indienen en dan is de verleiding om een Voorstel van Vereenvoudigde Aangifte (VVA) te aanvaarden groot. "Niet doen, eerst controleren", drukt fiscaaltechnisch docent Koenraad Tranchet iedereen op het hart. Net als vorig jaar ontdekte hij in de VVA's weer dure fouten. Zo dreigt een echtpaar 3.199,45 euro te verliezen omdat de woonbonus niet correct werd ingevuld en een inwonend kleinkind in de vooraf ingevulde belastingaangifte ontbrak.
Lees verder