Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 14 juli 2021

Herenthout: Nieuwe loopbaan industrieterrein Klein Gent

Herenthout
Nieuwe loopbaan industrieterrein Klein Gent
Sport Vlaanderen doet er alles aan om sport zo dicht mogelijk bij ieders leven te brengen. De werkplek leent zich daar perfect toe. Daarom lanceren Vlaams minister van Sport en Sport Vlaanderen bewegwijzerde routes, de 'loopbanen', in industrie- en bedrijvenparken en nabij ziekenhuizen. Werknemers kunnen er bewegen, sporten, wandelen en lopen tijdens de middagpauze of na het werk.
Lees verder

Vervang tijdig je elektronische rijbewijs
Sinds 2013 krijgt iedereen die een nieuw rijbewijs aanvraagt, een bankkaartmodel. In tegenstelling tot het papieren rijbewijs, is dit beperkt geldig. Net zoals de elektronische identiteitskaart. Na 10 jaar moet je het rijbewijs vernieuwen op het gemeentehuis.
Lees verder

Duurzame helden gezocht
Op 25 september 2021 viert de hele wereld de zesde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties. Dit is een langetermijnagenda met 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moeten maken tegen 2030. In Herenthout vieren we deze verjaardag door onze eigen, lokale 'Duurzame Helden' in de kijker te zetten. We zullen ook van 18 tot 25 september de SDG-vlag uithangen aan het gemeentehuis en aan het OCMW.
Lees verder

Gemeentelijke milieupremies
Wanneer je kiest voor maatregelen die goed zijn voor het milieu kan je in aanmerking komen voor een gemeentelijke milieusubsidie. Ontdek waarvoor jij een subsidie kan krijgen. Voor meer informatie over de subsidiereglementen en hun voorwaarden kan je terecht bij de milieudienst via milieudienst@herenthout.be.
Lees verder