Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 juli 2021

Herenthout: Najaarslezingen Bibliotheek Neteland

Herenthout
Najaarslezingen Bibliotheek Neteland
Bibliotheek Neteland organiseert in het najaar van 2021 een lezingenreeks rond 'Anders en beter(?)'. Inschrijven kan via www.nete.land/lezingen of aan de balie van onze bibliotheek. Het aantal plaatsen per lezing is beperkt. Deelnemen kost 5 euro per persoon per lezing. Ontdek wie er allemaal langskomt: Drummen op aarde – Dirk Draulans dinsdag 28 september om […]
Lees verder

Ga je deze zomer op reis binnen de EU? Vraag dan je COVID-certificaat aan.
Wil je op reis gaan binnen de Europese Unie? Dan heb je een certificaat nodig. Een COVID-certificaat bewijst dat je Covid Safe bent. Dat betekent dat je kan reizen voor je werk, of om privéredenen. Het maakt vrij reizen binnen de EU mogelijk zonder bijkomende veiligheidsrisico's.
Lees verder

Terinzagelegging van de kennisgeving/het ontwerp-MER Gemeenschappelijk Landbouwbeleid 2023-2027
Het Departement Landbouw en Visserij heeft de procedure opgestart voor het opstellen van het plan-MER voor het Vlaams Gemeenschappelijk Landbouwbeleid 2023-2027. Daarbij werd ervoor gekozen de voorgestelde methodologie, die in de kennisgeving wordt beschreven, al verder uit te werken tot een ontwerp-MER.
Lees verder

Droogte 2020 beschouwd als ramp
Landbouwers in onze gemeente die schade hebben geleden naar aanleiding van de droogte van 15 maart tot 15 september 2020, kunnen voor 31 oktober 2021 een aanvraag tot tegemoetkoming indienen bij het Vlaams Rampenfonds.
Lees verder