Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 18 juli 2021

HELPENDE HANDEN. Al meer dan 8.500 crisisvrijwilligers bij het Rode Kruis: zo kunt ook u slachtoffers van overstromin...

HLN
HELPENDE HANDEN. Al meer dan 8.500 crisisvrijwilligers bij het Rode Kruis: zo kunt ook u slachtoffers van overstromingen steunen
Ons land wordt door rampspoed getroffen, maar bij bijzonder veel mensen kriebelt het om iets te doen voor al die landgenoten die zo hard te lijden hebben onder de watersnood. Al meer dan 8.500 mensen hebben zich bij het Rode Kruis aangemeld als crisisvrijwilliger, zegt woordvoerder Jan Poté aan onze redactie. HLN vindt het belangrijk om die solidariteit volop te steunen en wil graag helpen om ze alle aandacht te geven. Mediagroepen VRT, DPG Media en SBS steunen ook de solidariteitscampagne van het Rode Kruis. Een overzicht van alle initiatieven.
Lees verder

Nafi Thiam en co veilig aangekomen in Tokio, maar nog steeds op luchthaven: "We zijn 5 uur geleden geland"
Dat de Olympische Spelen door het coronavirus niet in de normale vorm plaatsvinden, is natuurlijk geen groot nieuws. Maar het zorgt af en toe wel voor vervelende situaties. Zo moeten de atleten bij aankomst in Japan nog een hoop administratie in orde brengen. In het begin nam dat nog 2 à 3 uur in beslag, maar nu steeds meer atleten aankomen in Tokio lopen de wachttijden al snel op tot 5 uur. Daar kan nu ook Nafi Thiam van meespreken: de zevenkampster deelde op Instagram een foto van een wachtende Belgische delegatie op de luchthaven. "We zijn 5 uur geleden geland", lijkt Thiam er de humor nog van in te zien. Onze landgenote verdedigt vanaf 4 augustus haar gouden medaille van vijf jaar geleden in Rio.
Lees verder

Verbouwingen van Winnie en Jonah uit 'Blind Getrouwd' zijn eindelijk achter de rug: "Trots op ons huisje"
Winnie en Jonah uit 'Blind Getrouwd' hebben iets te vieren. De verbouwingen van hun huis zitten er eindelijk op en om dat te vieren, nodigde het koppel enkele vrienden en familieleden uit voor een housewarming. En ook volgers van het duo moet niet op hun honger blijven zitten, want Winnie deelde afgelopen weekend enkele voor- en nafoto's op Instagram.
Lees verder

Olie-alliantie OPEC+ bereikt akkoord over hogere olieproductie
Het oliekartel OPEC en zijn partnerlanden (OPEC+) hebben een akkoord bereikt om de olieproductie gevoelig op te trekken, nu de conjunctuur aantrekt. Vanaf augustus zal de olie-alliantie haar dagelijkse productie opvoeren tot maandelijks 400.000 vaten (van elk 159 liter), deelt OPEC zondag mee.
Lees verder

KOERS KORT. Tim Wellens maakt zijn wederoptreden in de Ronde van Wallonië - Vanmarcke opnieuw derde in Settimana Ciclistica Italiana
Tim Wellens viert vanaf dinsdag zijn wederoptreden in het wielerpeloton. De dertigjarige Limburger start in de Ronde van Wallonië (2.Pro), de rittenkoers die hij in 2018 op zijn naam wist te schrijven. Wellens sukkelde vorige maand met de gezondheid en was niet in staat voldoende diep te gaan tijden zware inspanningen. Daarom gaf hij forfait voor het BK en de Tour. De Dauphiné was zijn laatste wedstrijd.
Lees verder

Na het nieuws van zijn vermoedelijke comeback: 'Alors On Danse' van Stromae is een hit op TikTok
Het is al zes jaar lang zo goed als muisstil rond Stromae, maar sinds begin deze week lijkt het erop dat Paul Van Haver (36), zoals de muzikant echt heet, met een nieuw album bezig is. En er is nog meer te doen rond het popfenomeen, want de remix van zijn nummer 'Alors On Danse' is momenteel een hit TikTok.
Lees verder

De Indonesische Wahyu deelt haar favoriete recept voor warme zomerdagen. Zo maak je de klassieker lotek gado-gado klaar
In onze nieuwe reeks 'Mijn Zomerrecept' bundelen we de meest verfrissende gerechten uit andere culturen. De Indonesische Wahyu Sriwijayanti (52) bijt de spits af. Op warme zomerdagen vind je haar in de gubuk, een traditioneel hutje in haar tuin, drinkt ze mierzoete thee en bereidt ze de klassieker lotek gado-gado, een groentegerecht waarbij pikant, zout en zoet perfect in balans zijn. Ze deelt met ons haar familierecept.
Lees verder

Weinig hoop op overlevenden in Pepinster: "Hulpkreten onder puin kwamen wellicht van kinderen in de buurt"
De hoop nog iemand levend van onder het puin te halen in het zwaar getroffen Pepinster, is klein. De hulpkreten die gisteren gehoord zouden zijn, kwamen wellicht van kinderen in de buurt, geeft burgemeester Philippe Godin aan in VTM Nieuws.
Lees verder

LIVE. Max Verstappen stapt op eigen kracht ambulance in na zware crash, race stilgelegd in Silverstone terwijl discussie woedt of Lewis Hamilton schuld treft
De tiende manche van het Formule 1-seizoen brengt de coureurs naar Groot-Brittannië. Max Verstappen deelde gisteren in de unieke sprintrace een nieuwe tik uit aan Lewis Hamilton en start op de pole. Is de Nederlander straks aan het feest in het hol van de leeuw? Volg de race op Silverstone op HLN.be!
Lees verder

LIVE World Matchplay. Rydz maatje te groot voor Durrant, Cross en Smith staan klaar
Gisteren plaatste Dimitri Van den Bergh zich voor de tweede ronde op de World Matchplay. Vandaag komt 'Dancing Dimi' niet in actie, maar er zijn genoeg matchen om naar uit te kijken. Volg alle actie hier LIVE.
Lees verder

De zomerherinneringen van Geert Hoste: "Die eerste keer dat ik biggen moest dragen op de boerderij..."
Ook deze zomer heeft reizen en vakantie vieren nog veel weg van een hindernissenparcours. Gelukkig kan onze columnist Geert Hoste (61) de pil verzachten door zijn meest memorabele en amusante zomerherinneringen van lang en minder lang geleden voor u op te halen. In z'n gekende speelse stijl, waar zelfspot zelden ver weg is, deelt hij ze met u. Deze week heeft hij het over de zomers die hij doorbracht op de boerderij van zijn oom. "Het waren spannende dagen voor jonge jongens. Gevuld met verse melk en boter, boterhammen met smout en reuzel."
Lees verder

Wanneer stopt het noodweer en kan de regenzone ook ons land opnieuw teisteren? Onze weerman legt uit
Enkele dagen na de watersnood in België, Nederland en het westen van Duitsland, houdt het onweer nu ook stevig huis in het oosten en zuiden van Duitsland en in grote delen van Oostenrijk. Dat een regenzone zo lang zo hevig blijft, is uitzonderlijk, zegt KMI-weerman David Dehenauw. "Het is evenwel uitgesloten dat ze nog terugkeert."
Lees verder

LIVE TOUR. Slotparade begonnen, Poels vraagt Pogacar om bollentrui te signeren
Vandaag eindigt de Ronde van Frankrijk met de traditionele parade richting de Champs-Élysées in Parijs. Voor eindwinnaar Tadej Pogacar niets meer dan een triomftocht, maar voor de sprinters staat er nog wél iets op het spel. Mark Cavendish kan vandaag met een ritzege het record van Eddy Merckx van de tabellen fietsen. Slaagt de Brit in z'n opzet of steekt Wout van Aert er een stokje voor? Op deze pagina volgt u het allemaal LIVE.
Lees verder

SHOWBITS. Stephanie Planckaert is 12 jaar getrouwd en ook Sam De Bruyn viert zijn huwelijksverjaardag
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

"Solidariteit is zo belangrijk in dit leven": drie vrijwilligers vertellen waarom ze de slachtoffers van het noodweer willen helpen
"We hebben nood aan veel handen", liet Rode Kruis-Vlaanderen vrijdag weten en daarom lanceerde de hulporganisatie de solidariteitsactie 'helpen helpt'. Een oproep die niet in dovemansoren viel: sinds vrijdagavond hebben ruim 8.500 mensen zich aangemeld. Verwacht wordt dat ze vanaf begin volgende week worden ingezet om hulp te bieden in de getroffen regio's. Deze drie Vlamingen leggen uit waarom ze zich hebben geregistreerd als kandidaat-vrijwilliger.
Lees verder

Ramptoeristen hinderen opruimwerken in Durbuy: "Vrachtwagens met containers stonden 35 minuten geblokkeerd in verkeer"
Ramptoeristen blijven de opruimwerken in de overstroomde gebieden hinderen. De stad Durbuy lanceert nu zelfs een officiële oproep om niet langer naar de zwaar geteisterde regio af te zakken.
Lees verder

LIVE. Leclerc houdt Hamilton, die tien seconden straftijd krijgt, af - Jos Verstappen over zoon die crashte: "Max zag overal een beetje blauw"
Meteen sensatie in Silverstone na een zware crash van Max Verstappen. De Nederlander en WK-leider ging na een duel met Lewis Hamilton in ronde één van de baan en vloog ongenadig hard de bandenmuur in. Verstappen kroop uit het wrak en stapte op eigen krachten in de ambulance - hij heeft volgens de teambaas van Red Bull geen zware blessures. De race ging opnieuw van start om 16u46. Volg het verdere verloop hieronder!
Lees verder

LIVE. Leclerc houdt koppositie na herstart - Verstappen heeft volgens teambaas geen zware blessures na harde crash
Meteen sensatie in Silverstone na een zware crash van Max Verstappen. De Nederlander en WK-leider ging na een duel met Lewis Hamilton in ronde één van de baan en vloog ongenadig hard de bandenmuur in. Verstappen kroop uit het wrak en stapte op eigen krachten in de ambulance - hij heeft volgens de teambaas van Red Bull geen zware blessures. De race ging opnieuw van start om 16u46. Volg het verdere verloop hieronder!
Lees verder

Koeman is gefrustreerd door Pedri's deelname aan Spelen: "Hij heeft rust nodig"
Barcelona-coach Ronald Koeman is er geen voorstander van dat Pedri de komende weken zal deelnemen aan het olympisch voetbaltoernooi. De achttienjarige middenvelder haalde eerder deze maand met Spanje de halve finales op het EK voetbal.
Lees verder

Socioloog schrikt niet van enorme solidariteitsgolf: "Eindelijk kunnen we echt iets doen in plaats van lijdzaam toekijken"
De vloedgolf van solidariteit die momenteel over Vlaanderen en Wallonië stroomt, wordt met de dag groter. Op het platform 'Helpen Helpt' van Het Rode Kruis meldden zich afgelopen weekend al meer dan 8.500 mensen als crisisvrijwilliger. En dat is geen verrassing. Ook de coronapandemie speelt een rol. "We willen losbreken uit de verlamming. En solidariteit verbindt."
Lees verder