Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 5 juli 2021

Hebben TikTok en Instagram geen geheimen voor jou? Dan ben jij misschien wel de socialmediajournalist die we zoeken

HLN
Hebben TikTok en Instagram geen geheimen voor jou? Dan ben jij misschien wel de socialmediajournalist die we zoeken
Wij zijn op zoek naar een nieuwsjunk die de verhalen van HLN en VTM NIEUWS weet te vertalen naar platformen waar ze een nieuw publiek kunnen vinden: Instagram stories en TikTok. We verwachten van jou geen dansje op TikTok, maar wel journalistiek. Lijkt je dit op het lijf geschreven? Solliciteer dan hier.
Lees verder

Europese Rekenkamer: "De burger, niet de vervuiler, draait meestal op voor saneringskosten"
De belastingbetaler wordt te vaak gedwongen om te betalen voor het opruimen van schade aan het milieu, terwijl de verantwoordelijke bedrijven de kosten ontduiken. Dat zegt de Europese Rekenkamer in een rapport dat vandaag werd gepubliceerd.
Lees verder

Tour de France beslist? Vijf redenen waarom je toch moet blijven kijken
De overmacht van Tadej Pogacar is deze Tour de France gigantisch. De strijd om het geel is niet meer spannend. Toch zijn er nog genoeg redenen om te blijven kijken.
Lees verder

Van Aert heeft gemengde gevoelens bij eerste Tourweek, maar voelt wel dat hij beter wordt: "Ik ga sowieso meer mijn kans wagen"
Wout Van Aert rijdt zeker geen anonieme Tour de France, alleen bleek zijn conditie tot dusver nog niet goed genoeg om zich écht te mengen voor dagsucces of om het geel te pakken. Van Aert lijkt ondanks het verschroeiende eerste deel van deze Tour nog hongerig. Zal hij na de exit van Primoz Roglic met een leadout sprinten? Hoe ver zit hij nog verwijderd van zijn topvorm en wat denkt hij van de prestaties van Tadej Pogacar? Van Aert bespreekt het hieronder allemaal.
Lees verder

Dries Mertens geopereerd aan linkerschouder
Dries Mertens (34) is vandaag geopereerd aan de linkerschouder. Dat laat zijn club Napoli weten. Mertens last nu een rustperiode van twee à drie weken in en start dan aan zijn revalidatie.
Lees verder

'A Far L'amore Comincia Tu'-zangeres Raffaella Carrà op 78-jarige leeftijd overleden
De Italiaanse zangeres Raffaella Carrà is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat heeft televisiemaker Sergio Japino op maandag bekendgemaakt. Het nieuws van haar overlijden werd doorheen de dag ook al opgepikt door verschillende Spaanse en Italiaanse media. Carrà werd, vooral bij onze noorderburen, bekend door haar nummer 'A Far L'amore Comincia Tu'.
Lees verder

Meeste coronamaatregelen, waaronder mondmaskerplicht, vanaf 19 juli opgeheven in Engeland
Inwoners van Engeland hoeven vanaf 19 juli geen afstand meer te houden en kunnen ook weer naar grote bijeenkomsten. De mondkapjesplicht in het openbaar vervoer en het advies om vanuit huis te werken vervallen. Mensen moeten "goed geïnformeerd" zelf gaan bepalen wat voor voorzorgsmaatregelen ze nemen.
Lees verder

QUIZ. Wat weet jij allemaal over de eerste week in de Tour?
Het peloton geniet vandaag 5/7 van de eerste rustdag in de Tour de France. Heb je goed opgelet tijdens de eerste negen etappes? Test je kennis in onze 10 vragen tellende quiz.
Lees verder

Van Thailand tot de Seychellen: dit zijn de exotische bestemmingen die nu al met open armen klaarstaan om Belgische toeristen te ontvangen. En dat zonder quarantaine
Ziplinen door de jungle of ultiem relaxen op parelwitte stranden: het spreekt wel tot ieders verbeelding. Nu het toerisme binnen Europa aardig op gang komt, hoe zit dat met verre tropische bestemmingen? Zien reisorganisaties ook daar de boekingen stijgen of niet? En welke exotische landen staan te popelen om Belgische toeristen zonder quarantaine te ontvangen? Een overzicht.
Lees verder

Luxemburgse premier met corona "ernstig maar stabiel" in ziekenhuis
De Luxemburgse premier Xavier Bettel moet nog twee tot vier dagen in het ziekenhuis blijven vanwege aanhoudende Covid-19-symptomen. Dat heeft zijn kabinet maandag gemeld. Zijn toestand is "ernstig maar stabiel".
Lees verder

Pogacar reageert op verdachtmakingen: "Drie dopingcontroles op één dag, dat is genoeg om ongelijk van twijfelaars te bewijzen"
Schijnbaar onbezorgd begint Tadej Pogacar aan week twee in de Tour. Op maandag rustdag doorstond de leider in de Tour de France een persconferentie waarin de vragen zorgvuldig werden geselecteerd. Ten behoeve van de twijfelaars antwoordde Pogacar dit: "Ik heb zondag drie dopingcontroles gekregen. Dat is genoeg om hun ongelijk te bewijzen."
Lees verder

Na het onbewoonbaar verklaren van flatgebouw in Sint-Truiden: wat zijn je rechten in zo'n geval?
Je duur betaalde woning halsoverkop moeten verlaten omdat ze op instorten staat: hoe kan je vermijden om in zo'n nachtmerrie terecht te komen? Gerechtelijk deskundige Luc Hens en advocaat Marc Schoofs hebben allebei een respectabel aantal jaren bouwdossiers op de teller en zijn dus de experten bij uitstek om antwoord op de vele vragen die nu bij iedereen leven. "Enkel voor zo'n zeer ernstige problemen geldt die aansprakelijkheid van tien jaar van architect en aannemer."
Lees verder

INTERVIEW. Eddy Planckaert (62) is vandaag de fierste pépé van Vlaanderen: "Mageno (14) zit nog maar in de kleuterklas van de koers. Maar winnen is winnen, hé"
Eén dag na de eerste zege van zijn wielrennende kleinzoon Mageno (14) is Eddy Planckaert (62) de meest trotse opa van het land. "Hij zit nog maar in de kleuterklas van de koers. Winnen is winnen, maar maak van hem nu geen nieuwe Eddy — geen Planckaert en zeker geen Merckx."
Lees verder

Nog eens drie lichamen gevonden in puin van ingestort gebouw Miami
In het puin van het ingestorte gebouw in Surfside, bij Miami in de Verenigde Staten, zijn nog eens drie lichamen aangetroffen. Nog steeds worden 118 mensen vermist.
Lees verder

Opvallend: deze pinguïns lopen rond op roze sokken
Deze pinguïns in Kaapstad, Zuid-Afrika lopen rond op roze sokken. Ze leven in gevangenschap en krijgen door hun ouderdom te maken met kwaaltjes, zoals wondjes aan hun poten. Om de pijn tijdens het wandelen te verzachten, krijgen de pinguïns een verband rond hun poten. En laat dat nu juist in de vorm van een roze sok zijn.
Lees verder

150-tal Nigeriaanse scholieren ontvoerd uit school na aanval van gewapende rebellen
In de Nigeriaanse staat Kaduna hebben gewapende mannen een kostschool bestormd en een 150-tal leerlingen ontvoerd. Politie en het leger hebben de achtervolging ingezet.
Lees verder

Lichaam vermiste zwemmer gevonden bij Breskens in Zeeland
Langs de Nederlandse kust is maandagochtend bij Breskens (Zeeland) het lichaam gevonden van een zwemmer die sinds afgelopen nacht werd vermist. Het gaat om een 24-jarige Duitse toerist, meldt de politie.
Lees verder

Een sprintje trekken op een golfbaan? Mario Golf: Super Rush is de meest hectische golfgame ooit
Ver verwijderd van de wereldwijde aandacht die een EK voetbal krijgt, wordt nog een andere sport op een heldergroene grasmat gespeeld: golf. Niet meteen een discipline waar de gemiddelde gamer wakker van ligt, behalve als Super Mario en co een club in handen nemen. 'Mario Golf: Super Rush' is zoals altijd een echt buitenbeentje. Meer dan ooit heeft Nintendo een golfsimulator met een serieuze twist gemaakt. Maar is het een hole-in-one, een birdie, of toch eerder een par?
Lees verder

Michelle Williams over haar Destiny's Child-collega's Kelly Rowland en Beyoncé: "Toen ik het mentaal moeilijk had, waren ze er voor mij"
Destiny's Child ging in 2005 al uit elkaar, maar Michelle Williams (41) , Beyoncé (39) en Kelly Rowland (40 kunnen het tot op vandaag nog steeds erg goed met elkaar vinden. In een recent interview vertelde Michelle bijvoorbeeld nog hoe haar twee voormalige collega's haar geholpen hebben met haar mentale gezondheid.
Lees verder

Transfer met een hoger doel: hoe en waarom Antwerp Balikwisha voor de neus van Club Brugge wegkaapte
Symbooldossier. De slag van 6 miljoen. Voor de eerste keer ooit snoepte Royal Antwerp FC een transfertarget van een topclub af. Michel-Ange Balikwisha verkoos zélf de Bosuil boven Jan Breydel. Of hoe de Great Old Club Brugge en co meer dan ooit kietelt.
Lees verder