Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 13 juli 2021

Groen licht voor fiscale ondersteuning gamingindustrie in commissie

HLN
Groen licht voor fiscale ondersteuning gamingindustrie in commissie
De Kamercommissie Financiën heeft dinsdag een wetsvoorstel van CD&V-Kamerlid Steven Matheï goedgekeurd om de productie van videogames fiscaal te ondersteunen. De tekst moet wel nog voor advies naar de deelstaten en de Raad van State, en er is ook een tweede lezing gevraagd.
Lees verder

Tel Aviv gaat strijd aan tegen hondenpoep via DNA-systeem
De Israëlische metropool Tel Aviv gaat de strijd aan tegen hondenpoep. Via een verplicht DNA-monster van de viervoeters gaan inspecteurs hondeneigenaars opsporen en beboeten als ze de rotzooi van hun huisdier niet opruimen.
Lees verder

Vakbonden en werkgevers bereiken akkoord over klein verlet voor pleegkinderen en -ouders
Vakbonden en werkgevers hebben in de Nationale Arbeidsraad een akkoord bereikt over het recht op klein verlet (omstandigheidsverlof) voor pleegkinderen en -ouders. Op die manier wordt een pleegkind in de toekomst gelijkgesteld met een gewoon kind, zo meldt de christelijke vakbond ACV dinsdag in een persbericht.
Lees verder

Krijgen Franse kastelen binnenkort concurrentie uit Vlaanderen? "Hier staan er meer per vierkante meter dan in Frankrijk"
De kunststeden Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven en Mechelen krijgen straks concurrentie uit dorpen met ronkende namen als Poeke, Leut, Elewijt en Heers. Vlaanderen wil buitenlandse toeristen lokken naar de kasteeldomeinen en heeft er intussen al vier aangekocht. "Nergens ter wereld vind je zoveel kastelen per vierkante meter als in ons land, dat willen we uitspelen.
Lees verder

#extreemweer: verwoestende tornado's teisteren China
In de afgelopen weken kreeg het Chinese vasteland met heel wat gewelddadige tornado's te maken. Zo trok er afgelopen zondag nog een verwoestend exemplaar door het centrum van de stad Shenxian.
Lees verder

Oppositiepartij N-VA strooit nog eens zout in de 'belastingsverhogingswonde': "Hier, een cheque uit naam van alle inwoners van de stad"
NV-A raadslid Wout Patyn herinnerde het stadsbestuur aan het begin van de gemeenteraadszitting maandagavond graag aan de belastingsverhoging die ze eind 2019 doorvoerden. Hij had een cheque meegebracht uit naam van de inwoners van Harelbeke voor een bedrag van 2,5 miljoen euro.
Lees verder

Patrick Konrad hengelt na lange aanval eerste Oostenrijkse ritzege sinds 2005 binnen, kleine putsch Jumbo-Visma blijft zonder succes
Feest voor Patrick Konrad in de Tour de France. De Oostenrijkse kampioen op de weg won in Saint-Gaudens na een stevige overgangsrit door de Pyreneeën. Konrad reed op de Col de Portet d'Aspet weg van medevluchter Jan Bakelants. Het peloton nam na een snel openingsuur een snipperdag.
Lees verder

Europa stuurt eind juli baanbrekende commerciële satelliet Quantum de ruimte in
Vandaag stelde het Europese ruimtevaartbureau ESA de commerciële satelliet Quantum voor. ESA zal de satelliet samen met enkele Europese bedrijven eind deze maand de ruimte insturen. Wat de satelliet zo revolutionair maakt is dat hij na de lancering geherprogrammeerd kan worden. Zo kan de dekking, de sterkte van het signaal, het frequentiebereik en bandbreedte aangepast worden aan de behoeften van de consumenten.
Lees verder

'Love Island'-Raphaëlla heeft een nieuwe vriend en het is geen onbekende
In de realityshow 'Love Island' leek Raphaëlla (22) de liefde gevonden te hebben bij Mattheüs (24). Tot hij haar opzij zette voor de knappe Jaimy en Raphie afscheid nam van zowel het spel, als haar grote liefde. Toch gaf de blondine de liefde niet op en maar goed ook, want ze is officieel van 't straat.
Lees verder

'Monster' Nicky S. riskeert 22 jaar cel voor de 'kettingzaagmoord' op Johan Van der Heyden
De openbare aanklager op het proces over de 'kettingzaagmoord' op Johan Van der Heyden heeft straffen tot 22 jaar gevorderd tegen hoofdverdachte Nicky S. Hij heeft de loodgieter met het bruutste geweld toegetakeld en zijn lijk in stukken gezaagd. Voor de twee vrouwelijke verdachten vordert de aanklager straffen van 10 en 12 jaar.
Lees verder

12- tot 15-jarigen kunnen zich inschrijven op vaccinatiereservelijst Qvax
De zowat 299.000 Vlaamse 12- tot 15-jarigen kunnen zich voortaan inschrijven op de reservelijst Qvax. Op die manier kunnen ze mogelijk eerder een coronaprik krijgen. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid vandaag.
Lees verder

Expositie Eloise van Oranje is voorlopig uitgesteld
De expositie van Eloise van Oranje (19) in Paradiso is voorlopig nog niet te zien. Vanwege het groeiende aantal coronabesmettingen en de aangescherpte maatregelen heeft de organisatie besloten om de opening, die donderdag plaats zou hebben, uit te stellen.
Lees verder

De vlucht van Bakelants, Konrad die imponeert en Van Aert die geen snipperdag toestaat: de hoogtepunten van Tourrit 16
Patrick Konrad bezorgt Bora-hansgrohe een tweede dagzege in deze Tour de France. De Oostenrijker rekende onder meer af met Jan Bakelants en kwam solo over de meet. Pogacar en co leken zonder al te veel problemen binnen te komen, tot Wout van Aert zich 10 kilometer voor de streep kwam moeien. Bekijk de hoogtepunten van de zestiende etappe hieronder.
Lees verder

Volkswagen wil dat tegen 2030 helft van verkochte wagens elektrisch is
De Duitse autobouwer Volkswagen wil dat tegen 2030 de helft van de modellen elektrisch zijn. Dat blijkt uit de nieuwe strategie, die het bedrijf dinsdag bekendmaakte.
Lees verder

Schrijnend geval van sociale dumping: chauffeurs die al maanden geen loon meer kregen zijn negen weken non-stop onderweg
Bij een politiecontrole in Welkenraedt (Luik) is aan het licht gekomen hoe vijf Wit-Russische chauffeurs door de Litouwse transportfirma UAB Kareda uitgebuit worden. Dat zegt de christelijke vakbond ACV Transcom. "De betrokken chauffeurs bleken al maanden geen loon te hebben gekregen en hadden ook geen geld bij zich. Het vijftal was bovendien al negen weken non-stop onderweg. Dat is in strijd met de Europese regels inzake het wegvervoer en met de arbeidswetgeving", klinkt het.
Lees verder

Vlaming in Zuid-Afrika getuigt over rellen: "Zulke angst van mensen hier heb ik nooit eerder gezien"
Er zijn al 45 doden gevallen bij zware rellen in Zuid-Afrika, onder meer in de hoofdstad Johannesburg en de provincie KwaZoeloe-Natal. Mensen kwamen op straat tegen de opsluiting van oud-president Jacob Zuma. Die zit gevangen omdat hij niet wou verschijnen op een corruptieproces tegen hem. Het protest mondde uit in massale plunderingen. Vlaming Gilbert De Coster woont in Nelspruit nabij Johannesburg. Zijn getuigenis is hallucinant.
Lees verder

Jan Bakelants emotioneel na sterke prestatie: "Ik moet mij precies altijd verantwoorden om hier nog te mógen meerijden"
Een bijzonder ontgoochelde Jan Bakelants na de zestiende rit in de Tour de France. Onze landgenoot reed een knappe etappe, maar strandde in Saint-Gaudens op een achtste plaats na ritwinnaar Konrad. "Er is de laatste tijd veel kritiek op de ploeg en alles wat errond hangt en ik trek mij dat aan. Ik vind niet dat we moeten afgemeten worden aan de maatstaven van andere ploegen."
Lees verder

Ook Roger Federer past voor Olympische Spelen: knieblessure nekt Zwitser
Een zoveelste tennistopper haakt af voor de Olympische Spelen. Roger Federer heeft na Wimbledon te veel last aan zijn knie om straks deel te nemen in Tokio. "Ik ben diep ontgoocheld", stelt de Zwitser in een boodschap op Twitter.
Lees verder

2020 was recordjaar voor Europese fietsindustrie
Niet alleen in België is er in coronajaar 2020 veel meer gefietst. In Europa werden vorig jaar 22 miljoen fietsen verkocht, het hoogste aantal in twintig jaar. De omzet steeg in de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk met 40 procent in vergelijking met een jaar eerder, tot 18,3 miljard euro, meldt de Europese fietsersbond Conebi vandaag.
Lees verder

ONZE OPINIE. Als Pukkelpop niet veilig kan doorgaan, dan hebben we als maatschappij gefaald
De symboolwaarde om Pukkelpop vanaf 19 augustus te laten doorgaan kan gigantisch zijn. Nog vijf weken op onze tanden bijten, ons aan de regels houden en zoveel mogelijk vaccineren, en dan moét het lukken om Pukkelpop veilig te laten doorgaan, en in één ruk ook tal van andere maatregelen te schrappen. Dan kunnen we het vuurwerk niet alleen boven de wei van Kiewit laten knallen, schrijft hoofdredacteur Brecht Decaestecker, maar over heel Vlaanderen: "Als we daarin slagen, dan zijn wij - eindelijk een keer - de regio waar de hele wereld naar komt kijken."
Lees verder