Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 6 juli 2021

Geruzie binnen OPEC+, olieprijzen schieten naar hoogste niveau in jaren

HLN
Geruzie binnen OPEC+, olieprijzen schieten naar hoogste niveau in jaren
De prijs van ruwe olie gaat vandaag opnieuw omhoog nadat er binnen de OPEC+, dat is het oliekartel OPEC en een reeks bondgenoten, geen akkoord is bereikt over een hogere olieproductie. Het is meer dan zes jaar geleden dat nog zo veel werd betaald voor een vat Amerikaanse olie.
Lees verder

Marshelikopter rondt moeilijkste en langste vlucht tot nu toe af
NASA's Marshelikopter 'Ingenuity' heeft zijn negende vlucht succesvol afgerond. Het was de langste en meest risicovolle vlucht tot nu toe, omdat de helikopter over onherbergzaam terrein vloog, wat de navigatie bemoeilijkte.
Lees verder

Manager Britney Spears neemt ontslag: "Ze is van plan om officieel op pensioen te gaan"
Larry Rudolph (57) is al jarenlang de manager van Britney Spears (39), maar heeft nu z'n ontslag ingediend. Dat laat de Amerikaanse nieuwssite Deadline weten. In een schriftelijke verklaring aan de bewindvoerders van Britney kondigde Rudolph aan zijn functie neer te leggen omdat zijn "diensten niet langer nodig zijn."
Lees verder

Mooie beelden: Adrie van der Poel blikt geëmotioneerd terug op eerste Tourweek van Mathieu
Voor aanvang van de negende etappe van de Tour de France stapte Mathieu van der Poel uit de koers, maar de 26-jarige renner kan desondanks terugkijken op een fraaie week. Vader Adrie van der Poel keek bij 'De Avondetapp' op NOS ook terug op de eerste Tourweek van zijn zoon en deed dat zichtbaar geëmotioneerd.
Lees verder

Scandinavië kampt met hittegolf: warmste dag sinds 1914 gemeten in Lapland
Terwijl bij ons de zomer een kwakkelende start kent, kampt Scandinavië met een hittegolf. In Kevo in Lapland registreerde men zondag een temperatuur van 33,6 graden. Zoiets is de afgelopen 100 jaar niet meer gebeurd.
Lees verder

"Heerlijk eerlijk": Zeeman kiest voor ouder lingeriemodel dat haar lichaam toont zoals het is
Sproetjes, rimpels en pigmentvlekken. De keuze van Zeeman voor een onbekend, ouder lingeriemodel dat haar lichaam toont zoals het is, lokt veel reacties uit. Positieve, weliswaar. Haar imperfecties worden met veel warmte omarmd. "Ze laat de werkelijkheid zien."
Lees verder

Viktor Babariko, tegenstander van Wit-Russische president Loekasjenko, veroordeeld tot 14 jaar cel
Viktor Babariko, de voormalige kandidaat bij de Wit-Russische presidentsverkiezingen en een van de belangrijkste opposanten van president Aleksandr Loekasjenko, is veroordeeld tot veertien jaar cel voor corruptie. Dat melden zijn aanhangers.
Lees verder

De VRT viert de Vlaamse feestdag met veel Vlaamse muziek
Op 11 juli viert Vlaanderen feest, en de VRT viert mee. VRT NWS brengt verslag uit over de gebeurtenissen op de Vlaamse Feestdag, onder meer in een bijzondere uitzending van Villa politica op Eén. Daarnaast is er op radio en televisie extra aandacht voor Vlaamse artiesten en muziek van bij ons.
Lees verder

PS wil coronasteun niet zomaar stopzetten: "Iedereen moet uit de crisis zijn vooraleer we stoppen"
Voor de PS is het geen vaststaand feit dat de steunmaatregelen tegen de coronacrisis binnenkort aflopen. Dat heeft staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine (PS) laten verstaan. "Een begroting in orde is belangrijk voor de socialistische familie, maar op korte termijn is het belangrijk dat we genoeg doen voor de relance en niemand achterlaten", zei hij in 'De Ochtend' op Radio 1.
Lees verder

Bart en Céline uit 'Boer zkt Vrouw' huwen jaar vroeger dan gepland: "Zal de eerste keer zijn dat onze families elkaar ontmoeten"
Hoe zou het nog zijn met de koppels uit 'Boer zkt Vrouw'? Voor Bart Beyaert (29) en Céline Dewitte (29) staat er alvast een spannende week op het programma, want zij stappen een jaar vroeger dan gepland in het huwelijksbootje, en daar is een goede reden voor. Aan zo'n grote stap zijn Frits Stevens (24) en Hanne Zoomers (24) nog niet toe, geven ze aan in een dubbelgesprek. De koppels praten samen over toekomstdromen, het leven als landbouwer en het nieuwe format van 'Boer zkt Vrouw'. "Hiervoor had ik me niet ingeschreven."
Lees verder

Wat zijn de meest voorkomende kankers en hoe kan je ze herkennen? 5 specialisten geven uitleg
Volgens Stichting Kankerregister zijn er in 2020 zes procent minder kankerdiagnoses vastgesteld dan in 2019. Naar schatting zouden er 4.000 ontbrekende diagnoses. Of het nu borst-, long- of prostaatkanker is: volgens specialisten is het bijzonder belangrijk dat een eventuele kankerdiagnose in een zo vroeg mogelijk stadium gesteld wordt. Vijf gezondheidsexperts belichten de zes meest voorkomende kankers in ons land en vertellen hoe je ze kan herkennen.
Lees verder

Amerikaanse vrouwengevangenis sluit na beschuldigingen van mishandeling
De vrouwengevangenis Edna Mahan Correctional Facility for Women (EMCF) in New Jersey (VS) moet sluiten na beschuldigingen van mishandeling. Agenten zouden in de nacht van 11 januari gewelddadig zijn geweest tegen gevangenen. De Amerikaanse nieuwszender CNN geeft nu de beelden vrij van de incidenten.
Lees verder

School verantwoordelijk voor verdrinking Elie (15) in Zwevegemse zwembad: "Onvoldoende aandacht voor de spelende kinderen"
De scholengroep Rhizo is verantwoordelijk voor de verdrinking van Elie Barboza (15) uit Sint-Denijs (Zwevegem) op 2 mei 2018 in het zwembad van Zwevegem. Dat is het oordeel van de burgerlijke rechtbank in Kortrijk. De ouders van de autistische en verstandelijk beperkte jongen krijgen een schadevergoeding van 31.000 euro toegekend. "Het brengt hun zoon niet terug maar ze krijgen nu tenminste waar ze recht op hebben", aldus hun advocaat Jan Leysen.
Lees verder

LIVE TOUR. Doorbreekt Van Aert of Philipsen de hegemonie van Cavendish?
Na een dagje welverdiende rust keert het Tourpeloton weer terug naar de orde van de dag. Op het menu staat een overwegend vlakke rit. Alles wijst dus op een nieuwe massasprint, waarin Mark Cavendish z'n derde ritzege in deze Tour kan boeken. Of doorbreekt met Wout van Aert of Jasper Philipsen een Belg de Britse dominantie? Op deze pagina hoeft u niets van de etappe te missen.
Lees verder

Soudal trekt zich na 2022 terug als sponsor Lotto-ploeg
Soudal haakt na volgend seizoen af als co-sponsor van de wielerploeg Lotto Soudal. Dat maakte het team zelf bekend in een persbericht. De Nationale Loterij blijft de komende jaren wél aan boord.
Lees verder

Meldpunt voor dierenartsen kreeg 36 meldingen in 2020
Het meldpunt waar dierenartsen dierenwelzijnsproblemen kunnen signaleren heeft vorig jaar 36 meldingen ontvangen. Dat blijkt uit cijfers die N-VA-parlementslid Allessia Claes heeft opgevraagd. Een van de meest voorkomende problemen waren puppy's waarvan de leeftijd niet correct werd meegedeeld.
Lees verder

Regeringscommissaris Haouach onder vuur na uitspraken over neutraliteit
Oppositiepartijen N-VA en cdH willen een hoorzitting met de regeringscommissaris bij het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen, Ihsane Haouach. De aanleiding zijn uitspraken van Haouach afgelopen weekend over neutraliteit. Ook meerderheidspartij MR heeft een probleem met die uitspraken.
Lees verder

Voormalig topcoach Capello: "Theater van Immobile is schuld van Italiaanse scheidsrechters"
Een nieuwe mening over de bizarre fase met Ciro Immobile in de match tegen de Rode Duivels. Volgens voormalig topcoach Fabio Capello is het stukje komedie van de spits de schuld van de Italiaanse scheidsrechters.
Lees verder

Voormalig topcoach Capello over theater van Immobile: "Natuurlijk was het niet eerlijk, maar het is de schuld van Italiaanse scheidsrechters"
Een nieuwe mening over de bizarre fase met Ciro Immobile in de match tegen de Rode Duivels. Volgens voormalig topcoach Fabio Capello is het stukje komedie van de spits de schuld van de Italiaanse scheidsrechters.
Lees verder

Dalai Lama blaast 86 kaarsjes uit: "Ondanks mijn leeftijd is mijn gezicht nog best knap"
De Dalai Lama viert vandaag zijn 86ste verjaardag. De Tibetaanse spirituele leider bedankte zijn volgers in een videoboodschap. Ook uitte hij zijn appreciatie voor India, het land waar hij sinds 1959 woont nadat hij dat jaar uit Tibet moest vluchten.
Lees verder