Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 9 juli 2021

Gemeente Zottegem: Test BE-Alert in Zottegem succesvol uitgevoerd

Test BE-Alert in Zottegem succesvol uitgevoerd
Gisteren voerde Stad Zottegem als een van de pilootgemeenten in Vlaanderen een test uit van BE-Alert. Die verliep in twee fases: enerzijds een testbericht via email, en anderzijds een testbericht via sms op basis van locatie. Er werd hiervoor samengewerkt met het Nationaal Crisiscentrum dat het BE-Alert alarmeringssysteem leidt.
Lees verder

Van skaters, voor skaters: pop-up skatepark!
Het Zottegemse Pop-up skatepark, dat er kwam op vraag van enkele Zottegemse skaters is een feit. Iedereen welkom op het POP-UP skatepark in de Deinsbekestraat tot en met 31 augustus, telkens van 8 tot 22 uur! #sketezot? Begin maar te trainen!
Lees verder

Kermis in augustus gaat door: oproep aan horeca
Het stadsbestuur van Zottegem heeft beslist dat de Augustuskermis 2021 kan doorgaan. Deze zal plaatsvinden van zaterdag 14 augustus tem dinsdag 17 augustus in de centrumstraten van Zottegem. De nodige voorbereidingen worden getroffen om de kermis veilig en volgens de geldende maatregelen te kunnen organiseren, zo ook een oproep aan de horeca in het centrum om tijdig hun aanvraag voor evenememten in te dienen (uiterlijk 21 juli).
Lees verder

Kids-ID in een nieuw jasje
De Kids-ID, het identiteitsdocument voor kinderen jonger dan 12 jaar, zit sinds kort in het nieuw. De procedure voor het aanvragen van een Kids-ID wijzigt niet. Lees hier meer over de nieuwe ID en de procedure om er een aan te vragen.
Lees verder