Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 juli 2021

Gemeente Sint-Gillis-Waas: Gezocht: lesgevers voor onze zomerscholen

Gemeente Sint-Gillis-Waas
Gezocht: lesgevers voor onze zomerscholen
We zoeken lesgevers voor de tweede editie van onze zomerscholen. Tijdens die zomerscholen krikken we op een speelse en educatieve manier het Nederlands van kinderen uit de lagere school op.
Lees verder

Straten onder water door grote regenval
We krijgen veel meldingen van straten die door de grote regenval onder water liggen. Problemen mogen steeds gemeld worden via veiligheid@sint-gillis-waas.be
Lees verder

Open zondagen in KLINGSPOOR vanaf 4 juli
Je kan op een coronaveilige manier KLINGSPOOR elke zondagmiddag vrij bezoeken. Dit kan vanaf zondag 4 juli tot en met zondag 31 oktober van 14 tot 17 uur.
Lees verder

Schade melden bij het Vlaams Rampenfonds na wateroverlast op 27 juni
Op zondag 27 juni viel er in onze gemeente zeer veel regen (tot 62 mm op 1 uur!) en dat is uitzonderlijk. Als je schade hebt gehad door deze wateroverlast, dan kan je dat tot 60 dagen na het weersverschijnsel melden bij het Vlaams Rampenfonds.
Lees verder

Startuur programma 11 juliviering aangepast!
Op vrijdag 2 juli is de 11 juliviering aan de Roomanmolen in Sint-Pauwels.
Lees verder

Neem als handelaar of vereniging gratis deel aan de Spektakelfeestmarkt
Hoera, Sint-Gillis-Waas viert feest! Op zaterdag 4 september 2021 is eindelijk weer Spektakelfeestmarkt. En nog meer goed nieuws! Handelaars en verenigingen kunnen dit jaar gratis deelnemen.
Lees verder

Controleer de einddatum van je rijbewijs
De Europese rijbewijzen in bankkaartmodel hebben een geldigheidsduur van 10 jaar. Volg zeker de einddatum van je rijbewijs goed op, want je wordt niet op hoogte gebracht als je rijbewijs vervalt.
Lees verder

All for zero: geef jouw mening over verkeersveiligheid
0 verkeersdoden tegen 2050. Dat is de ambitie van de federale regering. Een nieuw federaal actieplan voor Verkeersveiligheid is in opmaak. Jouw input is heel belangrijk.
Lees verder

Ontdek onze prachtige streetart met de fiets
Alle locaties met streetart zijn verbonden via een fietsroute. Vind deze terug op onze website of haal een gratis exemplaar in het toeristisch infokantoor De Route.
Lees verder

Hulpacties voor slachtoffers overstromingen
Rode Kruis-Vlaanderen en Croix-Rouge de Belgique slaan de handen in elkaar om de noodhulp naar aanleiding van de overstromingen te coördineren.
Lees verder

Slachtoffers overstromingen kunnen terecht bij CAW voor slachtofferhulp
Het departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin opende een website met alle informatie over de overstromingen in juli 2021. Slachtoffers van de ramp kunnen terecht bij professionele hulpverleners van het CAW.
Lees verder