Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Mol: Wat kan jij als Mollenaar doen om te helpen na de overstromingsramp?

Wat kan jij als Mollenaar doen om te helpen na de overstromingsramp?

Het gemeentebestuur ontvangt regelmatig vragen van inwoners die willen helpen na de overstromingsramp, maar niet goed weten hoe. Alle informatie hierover vind je op de website www.rodekruis.be/helpenhelpt van het Rode Kruis. Via het Rode Kruis kan je helpen met een financiële gift of je kandidaat stellen als vrijwilliger. Daarnaast bestaat in onze gemeente een lokaal initiatief waarbij heel gericht specifieke goederen en producten worden ingezameld. Het gemeentebestuur steunt dit initiatief, maar vraagt om de richtlijnen van de organisatie op te volgen. Kleding is op dit moment niet langer nodig en wordt niet aanvaard. Ook het gemeentebestuur bekijkt op welke manier er structurele financiële steun kan verleend worden voor de heropbouw.  

Lees verder

Medisch verslag 22 juli: "Enorm hoge vaccinatiebereidheid bij jongeren"

Ook bij de jongere leeftijdscategorieën ligt de vaccinatiebereidheid bijzonder hoog, zo blijkt uit de vaccinatiecijfers van de afgelopen weken. De medische coördinatiecel is hierover bijzonder opgetogen. Wie zich laat vaccineren beschermt in de eerste plaats zichzelf tegen hospitalisatie en zware ziekte. Bovendien ben je minder besmettelijk voor anderen. Let op: de vaccins zijn niet onfeilbaar. Ook na vaccinatie kan je nog steeds besmet raken en het virus doorgeven. Daarom blijft het ook voor volledig gevaccineerden aangewezen om voorzichtig te zijn en alle richtlijnen te respecteren. Zeker met de opkomst van de uiterst besmettelijke deltavariant is het uiterst belangrijk om in elke leeftijdscategorie een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad na te streven.

Lees verder

Van 2005, 2006 of 2007 en je uitnodiging niet ontvangen? Bel naar het callcenter

We vernemen dat nog niet alle jongeren van 2005, 2006 of 2007 hun officiële Vlaamse uitnodiging per post ontvangen hebben. Daardoor kennen deze jongeren hun voorgestelde prikmomenten niet en kunnen ze deze niet bevestigen, annuleren of verplaatsen met hun persoonlijke vaccinatiecode. De uitnodigingen zijn woensdagnacht 14 juli vertrokken vanuit het geautomatiseerd uitnodigingssysteem van de Vlaamse overheid. Mogelijk ligt de oorzaak bij bpost. Het gaat zeker niet over alle jongeren. Velen hebben hun brief al wel ontvangen. In de meeste gevallen hebben de betrokken jongeren al wel het persoonlijke vaccinatiedossier van eerstelijnszone Baldemore gekregen. Ben jij mogelijk in deze situatie en heb je nog geen Vlaamse uitnodigingsbrief? Contacteer dan het callcenter op 014 38 90 47. Onze callcentermedewerkers kunnen meteen nakijken wat jouw voorgestelde vaccinatiemomenten zijn en deze meteen bevestigen of verplaatsen.

Lees verder

Vaccinatienieuws 23 juli: tot in geboortejaar 2008 uitgenodigd

Donderdagochtend 22 juli konden we opnieuw 1.000 uitnodigingen versturen voor een 1ste prik met Pfizer. Met deze uitnodigingsronde geraken we tot in de geboortemaand augustus 2008. Alle 13-jarigen kwamen dus nog niet aan bod. De uitnodigingsbrieven vertrekken zo snel mogelijk per post. Ontvang je begin volgende week jouw uitnodiging in de brievenbus? Bevestig, annuleer of verplaats dan tijdig de voorgestelde prikmomenten. Zo weet het vaccinatiecentrum of je al dan niet komt en moet het callcenter je niet proberen te bereiken.

Lees verder