Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 juli 2021

Gemeente Mol: Vaccineren zonder afspraak? Het kan op maandag 26 juli tussen 18 en 20 uur

Vaccineren zonder afspraak? Het kan op maandag 26 juli tussen 18 en 20 uur

Ben je 18 jaar of ouder én nog niet gevaccineerd? Kom dan op maandag 26 juli tussen 18 en 20 uur naar het vaccinatiecentrum in De Zwaan. Je krijgt dan een prik Johnson & Johnson (J&J), waarmee je meteen het volledige vaccinatieschema doorlopen hebt. Dit aanbod geldt alleen voor inwoners van eerstelijnszone Baldemore.

Lees verder

Openbaar onderzoek rioleringsproject Sint-Apollonialaan

Van donderdag 22 juli tot vrijdag 20 augustus 2021 loopt een openbaar onderzoek voor de realisatie van een groot rioleringsproject in Achterbos en de realisatie van een veilige fietsverbinding met het Centrum. Het project omvat verschillende delen, waarbij de komst van vrijliggende fietspaden én de heraanleg van de kruispunten van de Sint-Apollonialaan belangrijke elementen zijn. Voor de ontwikkeling van de ontwerpplannen doorliepen we in 2018 een participatietraject met de bewoners, waarna de plannen op een infoavond in mei 2019 werden gepresenteerd. Dit openbaar onderzoek is noodzakelijk voor het verkrijgen van de vereiste omgevingsvergunning. Wanneer deze verleend is, start de gunningsprocedure voor het aanstellen van een aannemer. Als alles verloopt zoals gepland, starten de werkzaamheden in de loop van 2022.

Lees verder

Lokaal dienstencentrum in Ten Hove opnieuw gestart met activiteiten

Het lokaal dienstencentrum in Ten Hove start deze zomervakantie opnieuw met de reguliere activiteiten. Alles gaat door conform de coronarichtlijnen. Zo wordt het aantal deelnemers per groep beperkt, gaat er zo veel mogelijk buiten door en moet je voor elke activiteit vooraf inschrijven. Dat doe je aan de balie van het Sociaal huis (in de Werkwinkel), door te bellen naar 014 33 16 00 of een mail te sturen naar activiteitentenhove@gemeentemol.be. Het volledig overzicht van de activiteiten vind je hier.

Lees verder

Start inschrijvingen buitenschoolse kinderopvang vanaf zaterdag 31 juli om 9 uur

Vanaf zaterdag 31 juli om 9 uur kan je je kind(eren) via i-School inschrijven voor de buitenschoolse kinderopvang voor het nieuwe schooljaar 2021-2022. De i-Schoolkalender wordt automatisch aangemaakt op basis van de schoolgegevens die wij voor jouw kind(eren) hebben. Kijk dus vóór 31 juli na of de kalender van je kind(eren) klopt.

Lees verder