Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 16 juli 2021

Gemeente Mol: Resultaten tweede coronatest Chiro Sluis: 60 positieve testen in totaal

Resultaten tweede coronatest Chiro Sluis: 60 positieve testen in totaal

Na de tweede testdag van alle kampleden van Chiro Sluis tellen we 60 besmettingen, dat is iets meer dan de helft van het kamp. Dit is uiteraard niet weinig, maar het kon veel erger zijn. De extra besmettelijke deltavariant is veel moeilijker te bestrijden, dankzij de strikte opvolging van de kampleden en hun gezinnen dooft de cluster verder uit.

Lees verder

55-plus? Schrijf nu in voor (fiets)uitstap naar Pakawi Park op 2 september

Op donderdag 2 september organiseert de seniorenraad een fietstocht naar de dierentuin Pakawi Park in Olmen. De groep vertrekt om 9.15 uur aan Ten Hove. Deelnemers die liever met eigen vervoer gaan, kunnen om 12 uur aan de ingang van de dierentuin bij de groep aansluiten. Deelnemen kost 40 euro, hierin zijn de toegang tot de dierentuin, gidsbeurt, middagmaal, lekkere afsluiter aan Ten Hove, verzekering en begeleiding inbegrepen. Inschrijven uiterlijk op dinsdag 10 augustus.

Lees verder

"Grote sprong voorwaarts in 2de prikken, ziekenhuis blijft gespaard van opnames"

De in totaal 60 besmettingen van de chirocluster in Sluis leidden tot op heden gelukkig niet tot ziekenhuisopnames. Wel hebben of hadden meer dan de helft van de besmette kampgangers af te rekenen met lichte tot ernstige ziektesymptomen. We wensen alle betrokkenen snel beterschap en een volledig herstel toe. Op dit moment verblijft in het Heilig Hartziekenhuis geen enkele coronapatiƫnt. De volgende dagen komen duizenden inwoners langs voor hun tweede prik. Inmiddels is 56,63% van de volwassen inwoners van Baldemore al volledig gevaccineerd. Voor de 1ste prik zitten we bij de 18-plussers op een vaccinatiegraad van 91,26%. Dit stijgt de komende week vermoedelijk nog 2%, waardoor we afklokken op een bijzonder fraai cijfer van +- 93% bij de volwassenen. Inmiddels zijn 1.750 nieuwe uitnodigingen voor Pfizer vertrokken naar de -16-jarigen. We zitten ongeveer in het midden van geboortejaar 2007. Volgende week dalen we verder af in leeftijd tot de 12-jarigen. 'Herkansers' kunnen nog steeds inschrijven op www.vaxlist.be.

Lees verder

"Grote sprong voorwaarts in 2de prikken, uitnodigingen midden geboortejaar 2007"

De volgende dagen komen duizenden inwoners langs voor hun tweede prik. Inmiddels is 56,63% van de volwassen inwoners van Baldemore al volledig gevaccineerd. Voor de 1ste prik zitten we bij de 18-plussers op een vaccinatiegraad van 91,26%. Dit stijgt de komende week vermoedelijk nog 2%, waardoor we afklokken op een bijzonder fraai cijfer van +- 93% bij de volwassenen. Inmiddels zijn 1.750 nieuwe uitnodigingen voor Pfizer vertrokken naar de -16-jarigen. We zitten ongeveer in het midden van geboortejaar 2007. Volgende week dalen we verder af in leeftijd tot de 12-jarigen. 'Herkansers' kunnen nog steeds inschrijven op www.vaxlist.be.

Lees verder