Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 9 juli 2021

Gemeente Mol: Resultaten chirokamp Sluis: 23 besmettingen in totaal, deltavariant aanwezig

Resultaten chirokamp Sluis: 23 besmettingen in totaal, deltavariant aanwezig

De coronatesten bij de deelnemers van het chirokamp van Sluis hebben uiteindelijk geleid tot 23 besmettingen. De testen wijzen op de aanwezigheid van de deltavariant, wat de snelle verspreiding en de uitgesproken ziektesymptomen verklaart. Omdat deze variant extra besmettelijk is, benadrukken we nog eens het belang van het strikt volgen van de quarantainemaatregelen. De bijkomende positieve testen zijn enerzijds afkomstig uit de achtergebleven resultaten, anderzijds mensen die eerst negatief testten en toch ziektesymptomen ontwikkelden. Tijdens een tweede test bleek dat ze toch positief testten.

Lees verder

Medisch coördinatieverslag 8 juli: tot en met 16 jaar uitgenodigd voor 1ste prik

Op 7 en 8 juli verstuurden we 2.500 uitnodigingen voor eerste prikken. Alle inwoners tot en met 16 jaar (geboortejaar 2005 met verjaardag voor 8 juli) hebben hiermee een uitnodiging ontvangen. Daarnaast nodigen we voor de tweede keer een duizendtal inwoners opnieuw uit die hun eerste kans gemist hebben. Hopelijk maken veel inwoners gebruik van deze herkansing, zodat we onze vaccinatiegraad verder verhogen. Al sinds 25 juni meldde geen enkele coronapatiënt zich aan voor een opname in het ziekenhuis. Deze 'coronavrije periode' is een record voor het ziekenhuis sinds de start van de coronacrisis. Het stopgezette zomerkamp van Chiro Sluis resulteerde tot nu toe in 18 bijkomende  positieve testen, wat de incidentiegraad voor heel onze gemeente fors doet stijgen tegenover de voorbije weken.

Lees verder

Ezaart opnieuw open voor alle verkeer vanaf vrijdag 9 juli

Op vrijdag 9 juli wordt Ezaart (N103) weer opengesteld voor alle verkeer. Hiermee komt een einde aan de rioleringswerken die vorig jaar in juni van start gingen. De werken omvatten niet alleen de herinrichting van de weg en de aanleg (deels) van een fietspad, ook ondergronds moest er bijzonder veel gebeuren. We danken de inwoners voor hun geduld en begrip het afgelopen jaar.

Lees verder

Gemeentebestuur zoekt voltijds ergotherapeut

Het gemeentebestuur zoekt een voltijds ergotherapeut, niveau B, salarisschaal BV1-BV3, in een contract bepaalde duur voor één jaar. De kans om nadien deel te nemen aan selecties voor onbepaalde duur is reëel! Solliciteren kan tot en met 27 juli 2021. 

Lees verder