Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 12 juli 2021

Gemeente Mol: Oproep herkansers: kom je vaccin effectief halen of annuleer je afspraak

Oproep herkansers: kom je vaccin effectief halen of annuleer je afspraak

Eerstelijnszone Baldemore vraagt aan iedereen die een nieuwe kans krijgt om gevaccineerd te worden om zeker te bevestigen of te annuleren. Kies je ervoor om niet te annuleren? Kom dan ook effectief je vaccin halen. Een hoge vaccinatiegraad is belangrijk om de opmars van de extra besmettelijke deltavariant te stoppen. Bovendien is het belang van een vaccinatie al meermaals bewezen doordat er in de gevaccineerde groepen amper zieken zijn. De inwoners met symptomen situeren zich vooral in de groepen die nog niet (volledig) gevaccineerd zijn.

Lees verder

Wekelijks vaccinatienieuws: alle 16-jarigen uitgenodigd

Op woensdag 7 en donderdag 8 juli verstuurden we 2.500 uitnodigingen voor een eerste prik. Alle uitnodigingen voor inwoners tot en met 16-jaar (geboortejaar 2005, verjaard voor 8 juli) zijn onderweg. De overige inwoners van het geboortejaar 2005 komen in de volgende uitnodigingsrondes aan bod. Naast deze uitnodigingen konden we heel wat inwoners die hun eerste kans gemist hebben een herkansing aanbieden. We vragen ook expliciet om te bevestigen of te annuleren zodat we goed kunnen inschatten hoeveel herkansers komen opdagen.

Lees verder

Gasthuisstraat afgesloten door zinkgat, omleiding via Collegestraat

De Gasthuisstraat is door een zinkgat afgesloten voor alle autoverkeer tussen de Collegestraat en de Heldenstraat. Onze verkeersdienst voorziet een omleiding via Collegestraat, Jakob Smitslaan en Heldenstraat. Hiervoor draaien we het éénrichtingsverkeer in dit deel van de Collegestraat tijdelijk om. Fietsers en voetgangers kunnen wel door.

Lees verder

Gemeentediensten gesloten op woensdag 21 juli

Op woensdag 21 juli zijn de meeste gemeentediensten gesloten. Uitzondering zijn de dienst toerisme, het Jakob Smitsmuseum en het zwembad Vita Den Uyt. Raadpleeg hier onze actuele openingsuren.

Lees verder