Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 12 juli 2021

Gemeente Mol: Openbaar onderzoek ‘Wijzigend rooilijnplan Oostervennestraat’ vanaf 26 juli

Openbaar onderzoek 'Wijzigend rooilijnplan Oostervennestraat' vanaf 26 juli

Voor de Oostervennestraat geldt een rooilijnplan gevestigd bij K.B. van 2 februari 1929.  Dit rooilijnplan is achterhaald.  Daarom werd er een plan 'Wijzigend rooilijnplan Oostervennstraat' opgemaakt.  Dit nieuwe plan bestendigt in grote mate de huidige gebruikstoestand.  Ontworpen rooilijnen die nooit gerealiseerd of toegepast werden, worden nu geregulariseerd waardoor deze ook niet meer tot conflicten leiden bij het verlenen van omgevingsvergunningen.  Dit nieuwe rooilijnplan geeft meer rechtszekerheid en verbetert de goede ruimtelijke ordening.

Lees verder

Openbaar onderzoek gedeeltelijke ontheffing gemeentewegen vanaf 26 juli

Op de terreinen van VITO-Bio, JRC en de Europese wijk liggen een aantal buurtweggedeeltes die decennialang in onbruik, overbouwd en ontoegankelijk zijn.  Doordat deze wegen nooit administratief ontheven werden als gemeentewegen stellen zich problemen bij het verlenen van omgevingsvergunningen.

Lees verder

Datum feest 60-jarigen gewijzigd: 5 maart 2022 wordt 12 maart 2022

Het feest voor de 60-jarigen voorzien op 5 maart 2022 wordt verplaatst naar 12 maart 2022. De wijziging komt er na een vergissing van datum. Genodigden zijn al wie in 1960 geboren is in Mol of in Mol woont. Alle genodigden ontvangen tijdig een brief met de nodige info.

Lees verder

Regionale cultuurwerking 'Stuifzand' zoekt projectmedewerker leesbevordering

Het regionaal samenwerkingsverband 'Stuifzand zoekt een projectmedewerker leesbevordering. Het gaat over een voltijds contract (80% is bespreekbaar) voor bepaalde duur tot 31 augustus 2022. De hoofdplaats van tewerkstelling is Stuifzand, Werft 30B in Geel. Interesse? Stuur je kandidatuur uiterlijk 16 augustus om 12 uur via mail naar cultuur@stuifzand.be.

Lees verder