Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 2 juli 2021

Gemeente Mol: Nieuw seniorenmagazine over mobiliteit valt bij 2.500 ouderen in de bus

Nieuw seniorenmagazine over mobiliteit valt bij 2.500 ouderen in de bus

'Oude Mobielen Bollen Beter' is de ludieke titel van het splinternieuwe seniorenmagazine dat deze week in 2.500 brievenbussen valt. Het gaat niet toevallig over 'mobiel zijn'. Voor senioren bepaalt dit thema in welke mate ze actief kunnen deelnemen aan de samenleving. Het magazine brengt dus niet alleen leuke weetjes over verkeer van vroeger en nu, het bevat info over de dienstverlening die ouderen helpt mobiel te blijven. Daarnaast vind je in het boekje mooie getuigenissen en een heuse verkeersquiz. Eén ding is zeker: het bevat 28 pagina's boeiend leesplezier.

Lees verder

Filmpje toont aanbod kunstacademies. Kom jij uit je kot voor ons kunstaanbod?

In slechts 13 minuten tijd maak je online kennis met het aanbod van de Academie voor Beeldende Kunsten en de Academie voor Muziek en Woord. Het filmpje maakt duidelijk welke kunstdisciplines de academies aanbieden. Je merkt het onmiddellijk: er is voor elk wat wils. Heb jij zin om je volgend schooljaar onder te dompelen in een creatief bad? Kom dan uit je kot voor ons kunstaanbod en schrijf meteen in!

Lees verder

Slechts helft rechthebbenden vraagt verwarmingstoelage aan. Heb jij er recht op?

Vermoedelijk vraagt maar de helft van de rechthebbenden in onze gemeente een verwarmingstoelage aan. Daarom roept het gemeentebestuur alle inwoners op om na te gaan of ze recht hebben op een verwarmingstoelage. Je (gezins)inkomen mag hiervoor niet hoger zijn dan een bepaald maximum. Wie vermoedt dat hij of zij aan de voorwaarden voldoet, dient een aanvraag in bij de dienst seniorenplus. Let op! Dit doe je binnen de 60 dagen na levering. Wil je meer informatie? Neem dan contact op via 014 33 16 00 of dienstseniorenplus@gemeentemol.be.

Lees verder

Gasstraat – tussen Martelarenstraat en Vennestraat – afgesloten op 7 juli

Op woensdag 7 juli is de Gasstraat (gedeelte tussen Martelarenstraat en Vennestraat) volledig afgesloten voor alle verkeer. Die dag levert een mobiele kraan een container in de tuin van een rijwoning. Er geldt een totaal doorgangsverbod en een parkeerverbod in de Gasstraat van nummer 59 tot en met 65. De enkelrichting in de straat wordt voor de bewoners opgeheven. Zij kunnen hun woning nog bereiken en verlaten langs beide kanten. Andere weggebruikers rijden rond via de Jakob Smitslaan. De bewoners worden door de opdrachtgever met een brief op de hoogte gebracht.

Lees verder