Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 20 juli 2021

Gemeente Mol: Minuut stilte op 20 juli om 12.01 uur voor slachtoffers overstromingsramp

Minuut stilte op 20 juli om 12.01 uur voor slachtoffers overstromingsramp

20 juli wordt een dag van nationale rouw. De Federale Overheid vraagt alle instellingen en inwoners van ons land om op dinsdag 20 juli, om 12.01 uur, een minuut stilte te houden. Het gemeentebestuur roept al onze inwoners op om deze minuut stilte te respecteren uit medeleven met de slachtoffers van de overstromingsramp en hun naasten.

Lees verder

3xG studie: onze kinderen scoren goed op coronawelzijnsbarometer

Tijdens de coronacrisis steeg de populariteit van wandelen en fietsen, ook bij Kempense kinderen uit de 3xG-studie. Ouders ondervonden een negatieve impact op het sociale netwerk en vrijetijdsactiviteiten. Dat blijkt uit de 3xG studie die de gezondheid opvolgt bij een groep jonge kinderen in Dessel, Mol en Retie. Het gaat om resultaten van de coronavragenlijst die tussen 8 en 28 april 2021 werd ingevuld en inzicht biedt in het welzijn van 133 ouders en 144 kinderen.

Lees verder

7.500 euro infrastructuursubsidie voor Scouts en Gidsen Mol-Donk

Scouts en Gidsen Mol-Donk krijgt een subsidie van het gemeentebestuur voor werken aan het sanitair. Het gaat om een bedrag van 7.500 euro. De vereniging diende een subsidieaanvraag in op basis van het subsidiereglement 'jeugdwerkinfrastructuur'. Het gemeentebestuur volgt voor de aanvraag het advies van de jeugdraad, die eerder al groen licht gaf.

Lees verder

Alexander, Slaven en Marie aan de slag als huisfotografen cultuur

Alexander Delport, Slaven Fanfani en Marie Peeters gaan vanaf deze zomer - op vrijwillige basis - aan de slag als huisfotograaf van onze cultuurafdeling. Deze drie toppers gingen in op onze oproep om een huisfotograaf te vinden voor onze cultuurafdeling. We kregen heel wat kandidaturen binnen. Stuk voor stuk gemotiveerde, getalenteerde mensen met een hart voor cultuur. Na rijp beraad besloten we om dit seizoen 2021-2022 samen te werken met deze drie enthousiastelingen. In de zomer van 2022 krijgen Alexander, Slaven en Marie een expo in de exporuimte van 't Getouw. Daar wordt een selectie van hun werk tentoongesteld. Verschijn je tijdens een van onze films, tentoonstellingen, lezingen, muziek- en theatervoorstellingen… voor hun lens, trakteer hen dan op je mooiste glimlach.

 

Lees verder