Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 1 juli 2021

Gemeente Mol: Gemeentebestuur betuigt medeleven voor overlijden burgemeester Santo Tomás

Gemeentebestuur betuigt medeleven voor overlijden burgemeester Santo Tomás

Eduardo Cabrera, burgemeester van Santo Tomás, overleed op woensdag 30 juni. Het gemeentebestuur betuigt oprecht medeleven aan onze zustergemeente. Eduardo bezocht onze gemeente meermaals om mee te bouwen aan de stedenband zowel in de vele jaren die hij als burgemeester aan de slag was, maar ook als vrijwilliger van de stedenbandorganisatie CDC. We herinneren hem als een persoon die veel in beweging kreeg en veel projecten realiseerde voor zijn bevolking. Hij was een compagnon om van Santo Tomás een betere, solidaire plek te maken. Bedankt Eduardo voor alles wat je betekende voor Santo Tomás, onze stedenband en ons allemaal.

Lees verder

Medisch coördinatieverslag 1 juli: Eerste 18-jarigen uitgenodigd voor vaccinatie

Deze week verstuurden we 1.750 uitnodigingen voor eerste prikken Pfizer. Hierbij hebben we het jaartal 2003 aangesneden waardoor we bij de 18-jargen aanbeland zijn. Let op: nog niet het volledige geboortejaar 2003 ontving een uitnodiging. Daarnaast zet de gunstige evolutie in de coronasituatie zich ook deze week verder. Er blijft wel een grote bezorgdheid rond de opmars van de deltavariant die ook in onze eerstelijnszone aanwezig is. Het blijft dan ook erg belangrijk om de reisinstructies op te volgen.

Lees verder

Postelsesteenweg (N136) in Rauw opnieuw open voor alle verkeer

Sinds woensdag 30 juni is de Postelsesteenweg in Rauw opnieuw opengesteld voor auto- en vrachtverkeer. De rijbaan werd op maandagmiddag 21 juni in beide rijrichtingen afgesloten voor werken aan een zinkgat op het kruispunt 'Roscam'. Door het vlotte verloop van de werken, kon de rijbaan twee dagen vroeger open dan gepland.

Lees verder

MooiMol schenkt ze vol: deze vier winnen een Mols Horecadoke van 250 euro!

De winnaars van MooiMol Schenkt ze Vol zijn bekend! Op donderdag 1 juli trok een onschuldige hand vier winnende krasloten uit de glazen box op het Santo Tomasplein. Monique Moeremans, Jean Gielens, Emma Vanspringel en Marielle Leysen winnen een Mols Horecadoke van 250 euro. De start van de horecazomer is gemaakt, we wensen onze uitbaters nog een prachtige zomer toe!

Lees verder