Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 6 juli 2021

Gemeente Mol: Enkele gemeentediensten open op zondag 11 juli

Enkele gemeentediensten open op zondag 11 juli

Op zondag 11 juli zijn dienst toerisme, het Jakob Smitsmuseum en het zwembad Vita Den Uyt geopend. De overige diensten zijn gesloten. Raadpleeg hier onze actuele openingsuren.

Lees verder

Feestprogramma 900 jaar norbertijnen met activiteiten in en rond abdij Postel

De komende maanden kan je deelnemen aan een echt feestprogramma in en rond de abdij van Postel. Aanleiding is de 900ste verjaardag van de norbertijnen. Het programma bestaat onder meer uit een gloednieuwe kapelletjesfietstocht die je langs de mooiste kapelletjes in de buurt loodst! De brochure kost 1 euro en vind je bij dienst toerisme (Markt 1a) en in Huyze Colibrant (Abdijlaan 10). Daarnaast nemen de gidsen je in de zomermaanden graag elke zaterdag mee op abdijbezoek. Ten slotte tonen ze je met veel enthousiasme de schitterende glasramen en de vernieuwde toonzaal van de bibliotheek. Zin om mee op pad te gaan en deze prachtige stukjes erfgoed te ontdekken? Reserveer dan via www.visitmol.be/oppadmeteengids .

Lees verder

Opnames nieuwe jeugdserie '3Hz' van Ketnet aan put van Rauw

In juli en augustus is het productiehuis De Mensen opnieuw te gast in onze gemeente. Gedurende meerdere dagen maken zij – net als vorige zomer – opnames voor de nieuwe jeugdserie '3Hz' van Ketnet. Het productiehuis produceerde eerder al reeksen als Kamp Waes, Undercover, Spitsbroers,…. De filmploeg trekt voor de opnames opnieuw naar de put van Rauw. Het uitzicht over dit prachtige meer vormt hierbij het decor.

Lees verder

Chiro Sluis zet zomerkamp stop na coronabesmetting

Chiro Sluis heeft maandagavond 5 juli beslist om hun zomerkamp in Heist-Op-Den-Berg preventief stop te zetten. Alle betrokken ouders werden gevraagd om hun kind dinsdagochtend 6 juli te komen ophalen. De jeugdvereniging nam deze moeilijke beslissing na overleg met Chirojeugd Vlaanderen en de plaatselijke huisarts/het plaatselijke COVID-team. Het welzijn en de gezondheid kreeg voorrang, hoe jammer ook voor de leden en leiding.

Lees verder