Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 2 juli 2021

Gemeente Mol: Cultuurprogramma ‘t Getouw seizoen 2021-2022 online vanaf maandag 5 juli

Cultuurprogramma 't Getouw seizoen 2021-2022 online vanaf maandag 5 juli

Vanaf maandag 5 juli staat het nieuwe programma van Cultuurcentrum 't Getouw online. Op www.getouw.be vind je dan alle voorstellingen die het cultuurcentrum tijdens het seizoen 2021-2022 organiseert. Om tickets te bestellen, moet je nog even wachten. De ticketverkoop start op vrijdag 27 augustus.

Lees verder

Wekelijks vaccinatienieuws: Voldoende AstraZeneca voor verplaatsen tweede prik

We ontvingen deze week een toezegging van 3.000 vaccins AstraZeneca. Deze extra hoeveelheid kunnen we volledig inzetten om de tussentijd voor de 2de prikken te verkorten naar 8 in plaats van 12 weken. Deze tweede prikken kunnen ingepland worden op 12 of 16 juli. Er zijn voldoende tijdssloten beschikbaar om iedereen die wil verplaatsen, de kans te geven. Je verplaatst de afspraak zelf via de bevestigingsmail in je mailbox. Deze week verstuurden we 1.750 uitnodigingen voor een 1ste prik Pfizer. Hiermee belanden we in geboortejaar 2003. Let wel op: nog niet alle inwoners van dit geboortejaar kwamen aan bod.

Lees verder

Uittreksel uit het strafregister vanaf nu elektronisch ondertekend

Vanaf nu vervangt een elektronische handtekening de handtekening van de ambtenaar of de burgemeester op het uittreksel uit het strafregister. Ook de stempel van het gemeentebestuur is niet meer nodig. Wil je dus een uittreksel uit het strafregister aanvragen? Dan kan je dit volledig digitaal afhandelen. Je vraagt het uittreksel aan via het e-loket, ontvangt je digitale uittreksel en je kan het dan digitaal verzenden naar de instantie waarvoor het bestemd is. Let op: als je het digitale uittreksel afdrukt, heeft de elektronische ondertekening geen juridische waarde meer. Via de QR-code op het document kan de authenticiteit van het uittreksel nog altijd gecontroleerd worden. Heb je toch een 'papieren' exemplaar nodig? Maak dan een afspraak bij onze dienst bevolking en we helpen je graag verder.

Lees verder

Molse bedrijven genieten opnieuw van 10% volumekorting bij bestelling Mols Kadok

Ook dit jaar voorziet het gemeentebestuur een mooie volumekorting voor bedrijven en instellingen die voor minstens 1.000 euro Molse Kadokes aankopen. Ze krijgen een tijdelijke korting van 10%, met een maximum van 2.500 euro korting per bedrijf. Aankopen met volumekorting kan vanaf nu tot en met 10 januari 2022 via dit e-formulier.

Lees verder