Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 8 juli 2021

Gemeente Mol: 18 besmettingen na stopzetting chirokamp Sluis

18 besmettingen na stopzetting chirokamp Sluis

De coronatesten bij de deelnemers van het chirokamp van Sluis hebben geleid tot 18 besmettingen. We spreken over een voorlopig aantal, aangezien we van een vijftal testen nog geen resultaten ontvingen. Na het stopzetten van het chirokamp ondergingen alle leden, leiding en voltallige kookploeg op dinsdag 6 juli een eerste coronatest. Samen ging het over een honderdtal deelnemers.

Lees verder

Vzw Poezencentrale Mol zoekt vangers zwerfkattenproject

Vzw Poezencentrale Mol zoekt mensen die zwerfkatjes willen helpen vangen voor het sterilisatieproject in onze gemeente. Een medewerker van de poezencentrale laat je zien wat je moet doen en voorziet je van al het nodige. Het enige dat je zelf moet hebben is een auto, een gsm en een beetje vrije tijd. Heb je interesse of wil je graag meer informatie? Neem dan contact op via info@poezencentrale.be.

Lees verder

Geldigheidsdatum eerste rijbewijzen bankkaartmodel bijna verstreken: hernieuw nu

Heb jij een rijbewijs in bankkaartmodel? Controleer dan zeker de geldigheid! Deze rijbewijzen hebben een geldigheid van tien jaar en voor de eerste bankkaartmodellen is die bijna verstreken. Als jouw rijbewijs 'bankkaartmodel' nog minder dan drie maanden geldig is, maak je een afspraak voor een nieuwe aanvraag via ons online afsprakensysteem. Lukt het niet online? Bel dan naar dienst bevolking op 014 33 07 16. Na één week kan je je nieuwe rijbewijs afhalen.

Lees verder

Kinderraad pimpt straatvuilbakken en zet zwerfvuilprobleem zo in de kijker

Stoor jij je ook aan zwerfvuil: sigarettenpeuken, verpakkingen, blikjes, flesjes, mondmaskers… die bewust of onbewust worden achtergelaten op plaatsen waar ze niet thuis horen? Dan ben je lang niet de enige. Ook de kinderraad trekt aan de alarmbel en zet met een ludieke actie het zwerfvuilprobleem in de kijker. Met door hen gepimpte straatvuilbakken, ongeveer een 15- tal, hopen zij het 'zwerfvuil' tot in de vuilbak te lokken. De kleurrijke vuilbakken zijn binnenkort op verschillende locaties in het Centrum te bewonderen.

Lees verder