Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 17 juli 2021

Gemeente Dilsen-Stokkem: Dilsen-Stokkem kindvriendelijk!

Gemeente Dilsen-Stokkem
Dilsen-Stokkem kindvriendelijk!
Wist je dat 1 op 5 inwoners van Dilsen-Stokkem minderjarig is? Wist je dat al deze kinderen en jongeren bepaalde rechten hebben, opgenomen in het kinderrechtenverdrag? Kinderen hebben recht op een eigen naam, een eigen mening, op onderwijs, op gezondheid, op informatie, op spel…
Lees verder

Extra zitdag psychologische hulp voor jongeren
Het OCMW zet in op een extra zitdag van de psycholoog voor jongeren die daar nood aan hebben. Deze hulpverlening wordt tot december 2022 gratis aangeboden.
Lees verder

Vaccinatie 12-16 jarigen
Binnenkort mogen ook de 12- tot 16-jarigen een uitnodiging van Vlaanderen verwachten voor een coronavaccinatie.
Lees verder

Overvloedige regen: code oranje
Het KMI voorspelt zeer veel regen voor vandaag en morgen en heeft daarom voor bepaalde delen van het land, waaronder Limburg, code oranje afgekondigd.
Lees verder

Gascentrale Rotem: nieuw openbaar onderzoek
Het departement Omgeving heeft de stad Dilsen-Stokkem gevraagd een nieuw openbaar onderzoek in te richten in het dossier van de gascentrale in Rotem.
Lees verder

Wateroverlast - evacuatie
Ten gevolge van de hevige regenval van de afgelopen dagen staan de debieten op de Maas historisch hoog. De voorspellingen wijzen uit dat de situatie enkel zal verergeren.
Lees verder

Wateroverlast: noodopvang + callcenter
Mensen die niet terecht kunnen bij familie of vrienden, kunnen terecht in de sporthal in Dilsen. Daar wordt de nodige opvang voorzien. Er is tevens een callcenter actief dat eventuele vragen beantwoordt. U kan hiervoor bellen naar 089 790 800.
Lees verder

Wateroverlast - update
De situatie in Dilsen-Stokkem is tot zover onder controle. Inwoners die hun woning hebben verlaten kunnen terug naar hun woning. Waakzaamheid en alertheid blijven uiteraard de boodschap. Volg nauwgezet de berichtgeving.
Lees verder