Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 19 juli 2021

Gemeente Beernem: Zebrapad H. d'Ydewallestraat wordt veiliger

Zebrapad H. d'Ydewallestraat wordt veiliger
Het zebrapad in de H. d'Ydewallestraat wordt veiliger voor schoolkinderen. Het is de bedoeling dat het zebrapad tegen september 2021 duidelijker zichtbaar wordt voor de automobilisten zodat men op een veilige manier kan oversteken. Ook wordt er een studietraject opgestart voor het verkeersveiliger maken van het zebrapad aan Kleuterweelde en voor het doortrekken van de fietssuggestiestrook in de Knesselarestraat. Vlaanderen maakt hiervoor budget vrij.
Lees verder

Ook 12 tot 15-jarigen krijgen mogelijkheid om zich te laten vaccineren
Wie 12 tot 15 jaar is, ontvangt binnenkort een persoonlijke uitnodiging voor 2 prikken Pfizer in vaccinatiecentrum De Valkaart. In die brief lees je alles over je vaccinatiemomenten en vind je je vaccinatiecode waarmee je je afspraken kan bevestigen. Het grootste verschil met de vaccinatie van 16- tot 18-jarigen is dat je een toestemming van je ouder(s) of voogd nodig hebt om gevaccineerd te worden. Dat kan door samen met je ouder(s) of voogd naar het vaccinatiecentrum te gaan, of door een toestemmingsbrief mee te brengen als je alleen gaat.
Lees verder

Zwembad sluit definitief de deuren
Het zwembad, dat al preventief gesloten was, sluit definitief haar deuren. Het gemeentebestuur besliste samen met zwembadbeheerder FARYS dat het niet langer verantwoord is om het zwembad, dat dateert van 1972, open te houden. De huidige problemen zijn te omvangrijk waardoor de veiligheid niet meer gewaarborgd kan worden.
Lees verder