Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 2 juli 2021

Gemeente Balen: Coronacertificaat moet reizen binnen Europese Unie makkelijker maken

Coronacertificaat moet reizen binnen Europese Unie makkelijker maken
Het zogenoemde 'EU Digital COVID Certificate' moet reizen binnen de Europese Unie vanaf 1 juli gemakkelijker maken. Het is vanaf nu beschikbaar via een QR-code op je smartphone, of via een document op papier dat je telefonisch kunt aanvragen.
Lees verder

Bibnieuws: digitale kinderboekjes van Fundels
Ook tijdens de vakantie kan je kind ontspannen en spelenderwijs leren met de digitale prentenboekjes en leesboeken van Fundels. Ideaal om even tot rust te komen na een zomerkampje, om je kind educatief bezig te houden op weg naar de vakantiebestemming of om te lezen onder de parasol in de tuin.
Lees verder

Wat moet je doen bij een hartstilstand en waar in Balen hangt een AED-toestel?
Op het EK werd het nogmaals duidelijk dat snelle actie cruciaal is wanneer iemand een hartstilstand krijgt. Wist je dat er op verschillende openbare locaties een defibrillator te vinden is? En dat er voor verenigingen eentje beschikbaar is in de uitleen? Interesse in een EHBO-cursus? Schrijf je in.
Lees verder

Win mooie prijzen met Belgerinkel XL
Tussen 14 juni en 31 augustus kan je weer stempels verzamelen bij zo'n 115 Balense handelaars, horecazaken of gemeentediensten, als je er met de fiets of te voet langsgaat. Deze XL-versie van 'Met Belgerinkel naar de Balense Winkel' duurt dit jaar extra lang en heeft een extra grote prijzenpot.
Lees verder

Sfeerbeelden Ter Vest: lente, kermis, EK-gekte
In woonzorgcentrum Ter Vest genieten de bewoners van het mooie weer. Intussen zijn ze ook helemaal klaar om de Rode Duivels aan te moedigen tijdens het EK. Bekijk de foto's in het foto-album.
Lees verder