Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 2 juli 2021

Gemeente Balen: Aanleveren landbouwfolie tussen 21 juni en 2 juli

Aanleveren landbouwfolie tussen 21 juni en 2 juli
Van maandag 21 juni t.e.m. vrijdag 2 juli kan je landbouwfolie aanleveren op het recyclagepark tijdens de openingsuren. Wegens de drukte op zaterdag mag er niét aangeleverd worden op 26 juni. Je betaalt 0,11 euro/kg.
Lees verder

Tip van de Bib: 'De bibliotheek van Parijs'
Parijs, 1939. Odile Souchet werkt in de Amerikaanse bibliotheek maar als de nazi's de stad bezetten en Joden niet meer welkom zijn, kunnen Odile en haar collega's dit niet verkroppen en gaan ze de boeken bij hun Joodse leden thuis bezorgen.
Lees verder

Vaccinatienieuws: 4.500 uitnodigingen vertrokken tot begin 1997
Deze week zijn weer een 4.500-tal uitnodigingen vertrokken voor een eerste prik. Hiermee zitten we aan het begin van het geboortejaar 1997. Er zijn in ons vaccinatiecentrum momenteel geen problemen met de inzet van vrijwilligers. De vaccinatiebereidheid blijft hoog.
Lees verder

Vakantietesten? Alleen op afspraak via je huisarts!
Vanaf dit weekend kan je jezelf ook op zaterdag of zondag laten testen in testcentrum De Goren (Mol). Dit kan enkel met een geldige code, verkrijgbaar via je huisarts. Bij ons callcenter kan je niet terecht voor vragen over het corona-certificaat of het geven van reisadvies.
Lees verder

Avontuurlijk wandelen in de Molse Netevallei dankzij gloednieuw knuppelpad
De vallei van de Molse Nete in Balen is een heerlijk wandelgebied, maar tot voor kort ook matig toegankelijk omwille van zéér natte stukken. Daarom ging gemeentebestuur Balen een samenwerking aan met Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete. Het resultaat? Een gloednieuw kronkelend knuppelpad.
Lees verder