Doorgaan naar hoofdcontent

Franse autoriteiten redden meer dan 100 migranten in het Kanaal

Franse autoriteiten redden meer dan 100 migranten in het Kanaal

De Franse autoriteiten hebben vrijdag 111 migranten gered die in gammele bootjes het Kanaal probeerden over te steken. Dat heeft de maritieme prefectuur bevoegd voor het Kanaal en de Noordzee meegedeeld.

Lees verder

Buitenlandse media reageren op verlies #BELITA: 'Het einde van de Gouden Generatie' (maar er is hoop)

Geen Europese titel voor de Rode Duivels. Een sterk Italië was in de kwartfinales met 2-1 te sterk. In het buitenland denken ze dat de Belgische droom voorbij is voor onze 'Gouden Generatie'.

Lees verder

De Wever: 'Het allerdomste wat je kan doen is de Oosterweelwerf stilleggen'

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft in De Ochtend op Radio 1 nog eens zwaar uitgehaald naar CD&V in de saga rond PFOS in Zwijndrecht. 'Ik kan me niet voorstellen dat beleidsmakers zo dom zijn dat ze Oosterweel zullen stilleggen.'

Lees verder

België ligt in de tornado alley van Europa: moeten we ons daar zorgen om maken?

In juni zijn er heel wat tornado's over Europese continent geraasd. In Tsjechië kwamen daarbij 5 mensen om het leven, en in ons land scheurden daken van de huizen. België ligt in de 'tornado alley' van Europa, een gebied waar het frequentst windhozen voorkomen. Welke risico's zijn daaraan verbonden, en moeten we ons zorgen maken? In bovenstaande video legt meteoroloog David Dehenauw het uit.

Lees verder

Natuurpunt start met Grote Vlindertelling

Natuurpunt organiseert vanaf zaterdag weer zijn jaarlijkse Grote Vlindertelling. Iedereen kan nog tot 25 juli mee vlinders tellen in de tuin of op het balkon. Elke telling duurt vijf minuten en je mag zo vaak tellen als je wil. De resultaten kunnen via de website www.vlindertelling.be worden doorgegeven.

Lees verder

Fans ridderlijk na nederlaag: 'Italië was gewoon beter'

De Rode Duivels gingen vrijdag met 2-1 de boot in tegen Italië. Als je de Belgische supporters één ding moet nageven, is dat ze goede verliezers zijn. In de video hierboven ziet u hoe de supporters het verlies al na een pint doorgespoeld hadden.

Lees verder

Water 'staat in brand' na breuk pijplijn in Golf van Mexico

De apocalyptische beelden in de video hierboven komen uit de Golf van Mexico, waar door een breuk in een pijplijn brand ontstond. Het is nog onduidelijk hoe de brand ontstond, maar de beelden van het 'oog van vuur' gingen alvast viraal.

Lees verder

De Belgische selectie voor de Olympische Spelen is compleet: Team Belgium telt 122 atleten

De selectie van Team Belgium voor de Olympische Spelen in Tokio telt 122 atleten. Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voegde zaterdag tijdens een vijfde en laatste selectiemoment 50 namen toe aan het team.

Lees verder

Moment van blikseminslag die bosbrand veroorzaakt gefilmd

De Canadese provincie British Columbia wordt nog steeds geteisterd door hevige bosbranden, die meestal door de extreme droogte in combinatie met een blikseminslag worden veroorzaakt. Dat moment werd in de stad Kamloops gefilmd, zoals u hierboven kan zien.

Lees verder

Meer dan honderd branden in westen Canada en Californië

In het westen van Canada en de Amerikaanse staat Californië woeden vrijdag meer dan honderd branden. Ze worden aangewakkerd door de ongeziene hittegolf die al honderden doden eiste.

Lees verder

Modderstroom trekt spoor van vernieling in Japan: twee doden en twintig vermisten

In de Japanse stad Atami zijn twee doden gevallen door een zware modderstroom, twintig anderen zijn vermist. Die modderstroom werd veroorzaakt door de hevige regenval van de afgelopen dagen. Bekijk de beelden hierboven.

Lees verder

Bijna 800 Zweedse supermarkten gesloten na cyberaanval

De Zweedse supermarktketen Coop heeft bijna al zijn achthonderd winkels in het land tijdelijk moeten sluiten na een cyberaanval die de kassa's lamlegde. Allicht gaat het om de aanval op het Amerikaanse bedrijf Kaseya, dat voor veel bedrijven de IT beheert.

Lees verder

Dylan Teuns wint heroïsche Alpenrit in de Tour

Dylan Teuns behaalde in Le Grand-Bornand zijn tweede Tourritzege uit zijn carrière. De Limburger uit Halen is geen veelwinnaar, maar als hij wint is het met panache. Zie La Planche des Belles Filles van twee jaar geleden, zie deze heroïsche eerste Alpenrit. De enige Belg bij Bahrain-Victorious was de enige die weerstond aan de volop druk zettende Tadej Pogacar. Al is de Sloveen als Tourfavoriet wel een klasse te sterk voor de verzamelde tegenstand. Op de Col de Romme schudde hij in twee tijden Richard Carapaz als een lastige vlieg van zich af en koos voor een raid van 32 kilometer lang. Daarmee maakte hij ook het einde aan het gele rijk van Mathieu van der Poel die zondag begon bovenop de Mûr-de-Bretagne.

Lees verder

Europees plasticverbod gaat in: vaarwel wattenstaafjes en rietjes

De Europese richtlijn die zogenaamde 'single use plastics' verbiedt, treedt vanaf dit weekend in werking. Winkels mogen geen plastic wegwerpbekers, bestek, borden, rietjes en roerstaafjes meer verkopen.

Lees verder

Hooggerechtshof Brazilië start onderzoek naar Bolsonaro voor gesjoemel met vaccins

Het Braziliaanse Hooggerechtshof is zaterdag een officieel onderzoek gestart naar Jair Bolsonaro. De Braziliaanse president zou geweten hebben van mogelijke corruptie binnen het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid bij een grote bestelling coronavaccins.

Lees verder

De Deense droom blijft duren: Denemarken klopt Tsjechië ondanks moeilijke tweede helft en staat in de halve finale

Dankzij een 1-2-zege tegen Tsjechië heeft Denemarken zich geplaatst voor de halve finale van het EK. Aan de rust stond het 0-2 na goals van Delaney en Dolberg. De zege leek dan ook binnen, maar na de aansluitingstreffer van Schick werd het toch nog spannend. Uiteindelijk hielden de jongens van Kasper Hjulmand na een spannende tweede helft toch stand. Zo mogen ze zich opmaken voor de halve finale op Wembley. Daar wacht Engeland of Oekraïne.

Lees verder

Gevangenisstraf oud-president Zuid-Afrika opgeschort

De voormalige Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma hoeft zijn celstraf voorlopig nog niet uit te zitten. Het Grondwettelijk Hof veroordeelde Zuma afgelopen dinsdag tot 15 maanden gevangenisstraf wegens minachting van de rechtsstaat, omdat hij weigerde mee te werken aan een onderzoek naar vermeende corruptie.

Lees verder

Dylan Teuns blikt terug op heroïsche en emotionele zege in de Tour: 'Misschien maar goed dat ik niets hoorde via de radio'

Een tip voor de ploegleiding van Bahrain-Victorious. Neem Dylan Teuns altijd mee naar de Tour. Telkens de Hagelander start, wint hij een rit. Twee jaar geleden won hij op La Planche des Belles Filles, dit jaar hield hij in de eerste Alpenrit een ontketende Tadej Pogacar af. 'Ik wist niet dat Tadej op de top van de laatste col slechts twaalf seconden achterstand had. Maar goed ook, anders was ik in de afdaling misschien beginnen stressen.'

Lees verder

Engeland walst over Oekraïne naar halve finale tegen Denemarken

Engeland heeft zich zonder al te veel problemen verzekerd van de halve finale van het EK. Tegen Oekraïne hadden The Three Lions het een helft lang moeilijk, maar na rust deden de Engelsen wat ze wilden. 0-4 was de zware eindstand. Harry Kane scoorde twee keer en lijkt net op tijd in vorm.

Lees verder

Wisselvallige zondag met intense buien

Zondag wordt een dag met wisselvallig weer, met vooral in de namiddag meer intense regenbuien. Het wordt ook koeler met maxima van 17 tot 22 graden, zo meldt het KMI.

Lees verder

Concert Werchter Parklife zondagnamiddag uitgesteld wegens slecht weer

Het voor zondagnamiddag geplande concert van Ronnie Flex & The Fam en Lil Kleine op Werchter Parklife wordt uitgesteld wegens het slechte weer. Dat heeft de organisatie zaterdagavond meegedeeld.

Lees verder

Oekraïens leger laat vrouwelijke soldaten marcheren op hoge hakken: 'Idioot'

Het Oekraïense ministerie van Defensie ligt onder vuur omdat het vrouwelijke soldaten wil laten paraderen op hoge hakken.

Lees verder

Enorme natuurbrand op Cyprus, tientallen dorpen ontruimd

In het zuiden van Cyprus woedt zaterdag een enorme natuurbrand, waardoor tientallen dorpen moesten worden ontruimd. De Cypriotische autoriteiten hebben internationale hulp gevraagd om de vlammen te bestrijden.

Lees verder

Trump haalt op rally uit naar aanklacht tegen Trump Organization: 'Het is verschrikkelijk'

Voor duizenden aanhangers zei oud-president Donald Trump dat de aanklacht tegen de Trump Organization 'politiek gemotiveerd' is.

Lees verder