Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 1 juli 2021

Frankrijk maakt coronatesten betalend voor buitenlandse toeristen

HLN
Frankrijk maakt coronatesten betalend voor buitenlandse toeristen
Vanaf 7 juli zullen buitenlandse toeristen moeten betalen voor een coronatest in Frankrijk, zo heeft regeringswoordvoerder Gabriel Attal tegenover Les Echos gezegd. Een PCR-test zal 49 euro kosten en een antigeentest 29 euro.
Lees verder

Football Talk. Koen Casteels traint voor het eerst sinds operatie - Ondanks dreigend spandoek is Benitez nieuwe coach van Everton
Koen Casteels (29) heeft individueel getraind bij zijn club VfL Wolfsburg, voor het eerst sinds de doelman revalideert van een operatie aan de kuit die hij vorige maand onderging.
Lees verder

Opnieuw schokkende vondst in Canada: bijna 200 anonieme graven ontdekt in vroeger internaat
Nabij een vroeger internaat voor de inheemse bevolking in Canada zijn opnieuw tientallen anonieme graven ontdekt. Deze vondst, de derde op een maand tijd, telde 182 anonieme graven. Dat meldt de inheemse gemeenschap in Lower Kootenay.
Lees verder

3M-directeur Peter Vermeulen over PFOS-vervuiling: "Mogelijk ook verspreiding via de lucht"
Het is niet ondenkbaar dat de PFOS-vervuiling op het terrein van 3M in Zwijndrecht niet alleen via de bodem en het grondwater is verspreid, maar ook via de lucht. Dat heeft Peter Vermeulen, directeur van de chemiereus in onder meer Europa, woensdagavond verklaard in Terzake. Hij blijft er wel bij dat er geen aangetoond oorzakelijk verband is tussen PFOS en gezondheidsproblemen bij mensen.
Lees verder

Uitgelegd. Wat doet extreme hitte met je lichaam?
De extreme hitte in Canada is al zeker 100 mensen fataal geworden - vooral ouderen bezwijken onder de hitte. Die is dan ook nooit gezien, dag na dag sneuvelen records. Gisteren werd in Brits-Colombia net geen 50 graden gemeten. Wat betekent zo'n extreme hitte voor je lichaam? Wetenschapsjournalist Martijn Peters legt het uit.
Lees verder

Eden heeft al zijn schoenen vast, Denayer individueel
De belangrijkste mensen komen het laatste. En dus liet Eden Hazard zich op het einde van het kwartiertje open training even zien, in het bijzijn van twee kinesisten. Opnieuw op z'n rode slippers, maar dit keer wel met een paar voetbalschoenen in de hand. Meer heeft de natie niet nodig om zich aan op te trekken.
Lees verder

Nafi Thiam sluit olympische voorbereiding in Luik af met goed gevoel: "Voel me sterker en sneller dan ooit tevoren"
Geen toptijd voor Nafi Thiam vanavond op de 100m horden (13.64) op de internationale meeting in Luik maar de olympische kampioene sloot haar voorbereiding op de Spelen wel met een goed gevoel af.
Lees verder

Bekende virologen komen zelf prikken op 'Prikpop'-feestje voor Antwerpse jeugd
Antwerpen organiseert Prikpop, een vaccinfuif voor 16-plussers. Het heeft meer weg van Tomorrowland dan van een vaccinatiecentrum. Er zijn bekende dj's én bekende virologen en epidemiologen in de hoop de jeugd over de streep te trekken om zich te laten vaccineren. En het werkt: al 4000 jongeren schreven zich in voor dat 'vaccinfeestje'.
Lees verder

Plots is iedereen Rode Duivel: internationale pers stroomt massaal toe in Tubize... en schotelt lastige vragen voor
De regels zijn verstrengd. Omdat de aandacht is toegenomen. "Elkeen mag nog maximum twee vragen stellen." Een impressie vanuit het Jupiler Media Village van de Rode Duivels, waar we met steeds meer verschillende nationaliteiten zijn.
Lees verder

Wat een contrast: Van der Poel verrast op ultrasnelle wielen deels betaald door... Ineos, Van Aert verbijt ontgoocheling (maar maakt deel uit van een plannetje)
Gelijke snelheid, gelijke tussentijden, gelijke prestatie. Maar het verschil qua gevoel bij Mathieu van der Poel en Wout van Aert was énorm. Mathieu verbaasde op zijn tijdritfiets. Met dank aan een speciale helm, ultrasnelle wielen uit Andorra en een hoteluitbater die uit sympathie 900 kilometer in de wagen zat. Wouts gele droom is daarentegen voorbij. Maar dat wil niet zeggen dat z'n Tour de France over is. Er is een plannetje...
Lees verder

Voormalige Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld overleden
Donald Rumsfeld was als Amerikaans minister van Defensie de belangrijkste architect van de oorlog in Irak. Hij is overleden op 88-jarige leeftijd, meldt zijn familie.
Lees verder

Vlamingen in Canada: "Het is angstaanjagend dat de hitte zo snel is toegenomen"
De westkust van Canada wordt geteisterd door een extreme hittegolf. Het uitzonderlijke weerfenomeen heeft maar liefst 103 hitterecords gebroken. Axel Merckx woont in Kelowna, een stad in de provincie British Columbia: "De afgelopen dagen is het hitterecord al twee keer verbroken." Magali woont nog meer naar het westen in Vancouver, waar de temperaturen iets draaglijker worden. Maar ook daar was het even alle hens aan dek: "We kochten snel een ventilator, want die zijn overal uitverkocht. Mensen verkopen ze nu online voor honderden dollars." De Canadese hulpdiensten hebben de handen vol met mensen die bezwijken onder de hitte. Het gaat vooral over senioren. In British Columbia werden al 103 sterfgevallen meer gemeld dan normaal in die periode. Dat zorgt voor heel wat bezorgdheid in het land. Gelukkig beweegt de hittekoepel zich langzaam richting het oosten. Zo kunnen de temperaturen aan de westkust weer beginnen dalen.
Lees verder

Tarantino beweert dat z'n volgende film zijn laatste wordt
Quentin Tarantino (58) heeft overwogen over een remake te maken van zijn eerste prent 'Reservoir Dogs'. Met die film zou hij zijn carrière willen afsluiten. De 'Oscar'-regisseur beweert namelijk dat zijn volgende film zijn laatste zal zijn, omdat hij wil stoppen op een hoogtepunt in zijn carrière.
Lees verder

Mamabeer bijt wandelaar nadat zijn hond haar welpjes achtervolgde
Een man is Alaska is gewond geraakt nadat een mamabeer hem achtervolgde en aanviel. Aanleiding was zijn loslopende hond, die achter de beer en haar twee welpjes aanrende. Iets dat het dier duidelijk niet kon appreciëren.
Lees verder

Broncode van internet verkocht voor 4,6 miljoen euro
De originele broncode van het wereldwijde web heeft bij een veiling 5,4 miljoen dollar (4,6 miljoen euro) opgeleverd. De Brit Tim Berners-Lee schreef de code waarmee hij het web maakte tussen oktober 1990 en augustus 1991.
Lees verder

Smallville-actrice 3 jaar de cel in na ronselen seksslavinnen voor sekteleider
Actrice Allison Mack (38) is veroordeeld tot drie jaar cel voor haar betrokkenheid bij de sekte NXIVM. Ze dwong vrouwen om als seksslavinnen te werken voor de spirituele leider van de groep, Keith Raniere. "Ze is een roofdier en een slecht mens."
Lees verder

Van Dendoncker naar Alderweireld: Nuno Espirito Santo nieuwe coach van Tottenham
Nuno Espirito Santo is de nieuwe trainer van Tottenham en Toby Alderweireld. De 47-jarige Portugees ondertekende een contract voor twee seizoenen bij de Londenaren. Nuno was de voorbije vier seizoenen coach van Wolverhampton Wanderers - de club van Leander Dendoncker.
Lees verder

De bevestiging: twee jaar langer 18 ploegen in 1A, integratie beloftenploegen in 1B en amateurreeksen vanaf 2022
De Hoge Raad van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), het orgaan waarin vertegenwoordigers van de Pro League, KBVB, ACFF en Voetbal Vlaanderen de voetbalregels vastleggen, heeft woensdag de integratie van veertien beloftenteams in 1B en de amateurreeksen vanaf het seizoen 2022-2023 goedgekeurd. Er werd ook groen licht gegeven aan de verlenging van het huidige format in 1A - met verkorte play-offs en achttien ploegen - tot en met 2022-2023.
Lees verder

Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt in met onderzoek naar bestorming Capitool
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemt in met de oprichting van een commissie die onderzoek zal doen naar de bestorming van het parlementsgebouw op 6 januari. Er is eerder geprobeerd een onafhankelijk parlementair onderzoek te starten, maar die poging werd tegengehouden door de Republikeinen in de Senaat.
Lees verder

In navolging van Bezos wil ook Branson de ruimte in
Na Jeff Bezos wil nu ook Richard Branson de ruimte in. De eigenaar van het Virgin-imperium staat klaar voor een vlucht met ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic, liet hij weten. "Ik ben getraind en gezond. Als de technici zeggen dat ik mee kan, ben ik er klaar voor." Er gaan geruchten dat Branson al dit weekeinde, als in de Verenigde Staten Onafhankelijkheidsdag wordt gevierd, de ruimte in gaat.
Lees verder