Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 juli 2021

Football Talk. Brute pech: Antwerp kan komende weken niet rekenen op recordaankoop Balikwisha - Kijkoperatie voor De ...

HLN
Football Talk. Brute pech: Antwerp kan komende weken niet rekenen op recordaankoop Balikwisha - Kijkoperatie voor De Camargo
Brute pech voor Antwerp: de Great Old zal het in de eerste weken van de nieuwe competitie moeten stellen zonder recordaankoop Michel-Ange Balikwisha. De 20-jarige aanvaller blesseerde zich eerder deze week op training aan de quadriceps en zal daardoor twee tot drie weken aan de kant moeten blijven.
Lees verder

Antwerpse haven in overdrive nu economie aantrekt: té volle containerkades en nood aan nieuw bloed bij dokwerkers
Een snel aantrekkende wereldeconomie en verstoorde vaarschema's door de blokkade van het Suezkanaal in maart: het zijn chaotische tijden voor de haven van Antwerpen. Terminaluitbaters vragen dan ook om containers zo kort mogelijk voor de aankomst van een schip te leveren. Werk is er in elk geval genoeg: er worden dit jaar een 400-tal nieuwe havenarbeiders opgeleid.
Lees verder

N-VA vraagt onderzoekscommissie voor overstromingen, Vlaams Belang wil dat Verlinden "haar verantwoordelijkheid neemt"
N-VA-Kamerfractievoorzitter Peter De Roover legt het voorstel op tafel om een parlementaire onderzoekscommissie naar de overstromingen op te richten. Vlaams Belang wil een onderzoek naar de gemaakte fouten en eist dat er verantwoordelijkheden worden genomen. "Niet in het minst door minister van Binnenlandse Zaken Verlinden zelf", klinkt het.
Lees verder

Nederland start eigen onderzoek naar dood Carlo (27) op Mallorca: "Bizar wat daar gebeurd is"
Het Nederlandse Openbaar Ministerie begint een eigen onderzoek naar de gewelddadige dood van Carlo Heuvelman (27) op Mallorca. "Het is bizar wat daar gebeurd is. De maatschappelijke reactie spreekt voor zich", zegt woordvoerster Mary Hallebeek. Er zijn officieel nog geen personen als verdachte aangemerkt, omdat het rechtshulpverzoek van de Spaanse politie nog steeds niet binnen is. "Maar dat weerhoudt ons er niet van om alvast zelf onderzoek te doen."
Lees verder

Zeldzame zenuwaandoening Guillain-Barré-syndroom als mogelijke bijwerking in bijsluiter Janssen-vaccin
Het Guillain-Barré-syndroom (GBS) wordt vermeld als een zeer zeldzame bijwerking in de bijsluiter van het coronavaccin Janssen. Dat meldt het Europese geneesmiddelenbureau EMA. Het syndroom is een neurologische aandoening waarbij zenuwcellen beschadigd raken. Het kan zelfs tot verlamming leiden, maar de meeste mensen herstellen ervan.
Lees verder

Jaimie Vaes over geweldsincident Lil' Kleine op Ibiza: "Was niet zo'n leuke avond"
Jaimie Vaes (31) vond het heftig dat er eind mei zoveel aandacht was voor het incident op Ibiza, waarbij haar verloofde, de rapper Lil' Kleine (26), gewelddadig zou zijn geweest. Alle commotie noemt de presentatrice 'bizar'.
Lees verder

"Steek die zandzakken nog niet te ver weg": Halen en Herk-de-Stad wachten regenweekend af
Nergens in het ganse land staan nog straten of tuinen blank, behalve in Herk-de-Stad bij Schulen en Donk. Oorzaak zijn de geslagen bressen in de dijken van de Gete en de Demer. Met het regenweekend dat weer voor de deur staat, houden velen hun hart vast. "We mogen niet panikeren, maar als het hard regent in Bilzen of Tienen moet dat helaas weer langs onze rivieren", zegt Halense burgemeester Erik Van Roelen (CD&V). In sommige Schulense velden staat zelfs nog 2 meter water.
Lees verder

Kinderen kunnen laatste wens overleden papa niet vervullen: "Onbegrijpelijk dat iemand urne van kerkhof stal"
De poging van de uit Haaltert afkomstige Shanaia (17), Yalenka (16), Lavinia (15) en Xenio (13) Temmerman om de grafurne van hun overleden papa over te brengen naar zijn gewenste laatste rustplaats eindigde dinsdagochtend aan een leeg columbarium op het kerkhof van Aaigem (Erpe-Mere). Bij het openen bleek enkel een lege sierurne aanwezig.
Lees verder

Verboden liefde: Tess (35) valt voor de getrouwde Victor (65): "Een man van die leeftijd neemt zijn tijd in bed. Victor kon uren doorgaan"
"Victor was zachter in bed en had elke centimeter van me lief. Terwijl we vreeën, keken we elkaar diep in de ogen." Tess* (35) had een zware jeugd en vindt relaties moeilijk nu ze volwassen is. Tot ze Victor*(65) ontmoet. Met hem is alles simpel. Hij is een pak ouder, maar liefdevol en zachtaardig. Hun relatie wordt ingewikkelder wanneer Victors vrouw toestemt met zijn affaire en Tess in een ongemakkelijke driehoeksverhouding terechtkomt. "Als ik alleen met haar was, spuwde ze lelijke opmerkingen. 'Je weet toch dat hij nooit voor jou zal kiezen.'" In de Verboden Liefde-reeks viert NINA de liefde die, hoe vurig ook, niet mag of kan zijn.
Lees verder

Lid van voetbalfederatie bevestigt: met defibrillator mag Christian Eriksen niet in Italië spelen
Zoals reeds enkele weken her en der werd gevreesd, mag Christian Eriksen (29) met defibrillator niet aantreden in de Serie A. De Deen, die op het EK een hartstilstand kreeg, speelt bij Inter. In Italië zijn de regels strenger dan elders op de Europese velden.
Lees verder

Arrestaties in Hongkong vanwege 'opruiende' kinderboeken over schapen
De autoriteiten in Hongkong hebben vijf mensen gearresteerd omdat ze kinderboeken publiceerden over prodemocratische schapen. De boekjes gebruikten de schapen die door wolven bedreigd worden als metafoor voor de prodemocratische activisten in Hongkong. De politie beschuldigt de auteurs nu van opruiing.
Lees verder

Wallonië bestelt onderzoek naar watersnoodramp: "Zijn de juiste beslissingen genomen?"
Zijn er fouten gemaakt in de voorbereidingen op de zondvloed die aan meer dan dertig mensen het leven kostte en duizenden mensen dakloos maakte? Dat wil de Waalse regering laten onderzoeken. "De slachtoffers en nabestaanden verdienen antwoorden."
Lees verder

Charline Van Snick vecht naast de tatami voor gelijkheid tussen man en vrouw: "Meisjes beginnen niet aan sport omdat het iets voor mannen zou zijn"
Charline Van Snick, aan de vooravond van haar derde Olympische Spelen en voorvechtster van vrouwenrechten, laat zich niet makkelijk het zwijgen opleggen. Ook al levert dat giftige reacties op en verbiedt het IOC politieke statements, de judoka blijft vastberaden haar idealen verdedigen: "Ik heb de indruk dat we gemuilkorfd worden, maar ik kan wel tegen een stootje."
Lees verder

Concertreeks Arno geannuleerd na doktersadvies
De geplande concertreeks van Arno Hintjens (72), die later dit jaar en in het voorjaar van 2022 zou doorgaan, is afgelast. Dat gebeurde op doktersadvies, na een observatieperiode in het ziekenhuis. De zanger neemt nu een paar maanden rust.
Lees verder

Dodental door onrust Zuid-Afrika stijgt naar 337
Het dodental door de onrust in Zuid-Afrika is opgelopen tot 337. Na de opsluiting van oud-president Jacob Zuma eerder deze maand vonden in delen van het land dagenlang gewelddadige rellen en plunderingen plaats.
Lees verder

Dodentol in ons land opgelopen tot 37, nog zes mensen vermist
Er zijn nu al zeker 37 doden gevallen bij het noodweer van afgelopen week in ons land. Dat meldt het Crisiscentrum in een nieuwe update. Naar zes mensen wordt nog gezocht.
Lees verder

Valérie Pécresse kandidaat om Emmanuel Macron als president op te volgen: "Ik wil Franse fierheid terugbrengen"
De president van de regio Ile-de-France heeft in een gesprek met de Franse krant 'Le Figaro' haar kandidatuur voor de presidentsverkiezingen aangekondigd. Valérie Pécresse wil "de Franse fierheid" terugbrengen.
Lees verder

Groot aantal websites opnieuw bereikbaar na wereldwijde storing
Door een technisch probleem dat wereldwijd de websites en apps van grote bedrijven trof, zijn ook in België tal van websites een tijdlang onbereikbaar geweest. Het gaat onder meer om de websites en apps van DPG Media (o.a. HLN, De Morgen, vtm) en de sites van KBC, Delhaize en AirBNB. In de Verenigde Staten ging het onder meer om de sites van Amazon, FedEx en Delta Air Lines. Ondertussen zijn de websites weer bereikbaar.
Lees verder

Officieel: Club verkoopt Kossounou aan Leverkusen voor bijna 30 miljoen
De kassa rinkelt op Jan Breydel, luider dan ooit tevoren. Odilon Kossounou (20) vertrekt naar het Duitse Leverkusen. Club Brugge kondigde de transfer zopas officieel aan. Het vangt een recordbedrag van 30 miljoen euro voor de verdediger. Blauw-zwart hoopt met Nice-verdediger Stanley Nsoki snel een vervanger te strikken.
Lees verder

Even choquerend als de Megxit: hoe prinses Irene haar thuisland op zijn kop zette met haar bekering én huwelijk
Lang voor Harry (36) en Meghan (39) en hun befaamde uittocht uit het Britse koningshuis, was er prinses Irene der Nederlanden (81). Ook zo'n koninklijke rebel, die voor de liefde haar recht op de troon afstond. Maar niet voordat ze eerst heel Nederland choqueerde met uitspraken over het regime van Franco, een bekering en haar verloving met een Spaanse troonpretendent. "Irene heeft zo'n beetje iedereen tegen zich in het harnas gejaagd."
Lees verder