Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 14 juli 2021

Fanny Lecluyse en Victor Campenaerts: topsportkoppel in goede en kwade dagen: “Dit is ‘real life’, geen romanti...

HLN
Fanny Lecluyse en Victor Campenaerts: topsportkoppel in goede en kwade dagen: "Dit is 'real life', geen romantische film"
Waar opgeven in de Tour de France al niet goed voor is. Zo kon Victor Campenaerts (29) nog rap eens met zijn lief, zwemster Fanny Lecluyse (29), naar de drive-in cinema in Kortrijk. Over nu weer tot de orde van de dag. Zij vertrekt naar de Olympische Spelen in Tokio, hij focust op zijn volgende doel. "Een topsportkoppel, dat zijn twee egoïsten samen die perfect van elkaar begrijpen waaróm ze zo egoïstisch zijn."
Lees verder

Burgemeester van Rochefort wil bijna 50 jeugdkampen evacueren: de Lesse dreigt uit haar oevers te treden
Als het aan de burgemeester van Rochefort in de provincie Namen ligt, zullen alle jeugdkampen - een vijftigtal - op het grondgebied van haar stad worden geëvacueerd. De reden is de overvloedige regenval die ook de komende dagen de streek nog teistert. De Lesse dreigt uit haar oevers te treden.
Lees verder

Britse parlement stemt inentingsplicht voor personeel Engelse verzorgingstehuizen
Het Britse parlement heeft dinsdagavond ingestemd met een corona-vaccinatieplicht voor het verplegende personeel van verzorgingstehuizen in Engeland.
Lees verder

Voormalige Nissan-topman Ghosn over ontsnapping uit Japan: "De 30 minuten in die kist waren de langste in mijn leven"
De voormalige topman van autobouwers Nissan en Renault, Carlos Ghosn, heeft anderhalf jaar na zijn opzienbarende ontsnapping uit Japan, waar hij onder huisarrest stond op verdenking van fraude, voor het eerst zelf verteld over hoe hij het land is uitgeraakt. In een exclusief interview met BBC vertelt Ghosn hoe het anderhalf uur in een muziekkist aanvoelde als "anderhalf jaar".
Lees verder

Fors meer migranten overleven de oversteek naar Europa niet
Dit jaar kwamen al minstens 1.146 migranten om op zee tijdens hun tocht naar Europa. Dat meldt de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). Dat is meer dan een verdubbeling tegenover de 513 overlijdens na de eerste helft van 2020.
Lees verder

LIVE TOUR. Krijgen we spektakel op Franse nationale feestdag? Peloton krijgt zware koninginnenrit voorgeschoteld
Quatorze julliet, dan mag je wat verwachten in de Tour de France. Ook vandaag. Het peloton rijdt op de Franse nationale feestdag de koninginnenrit van deze ronde, een zware bergrit over 178,4 kilometer van Muret naar Saint-Lary-Soulan. De aankomst ligt bovenop de Col du Portet (BC), na de beklimmingen van de Col de Peyresourde (cat. 1) en de Col de Val Louron-Azet (cat.1). Wie verzorgt het spektakel? En kunnen de Belgen zich tonen? Het antwoord krijgt u op deze pagina!
Lees verder

Rode Duivels maken nog kans op EK-troostprijs: Kevin De Bruyne genomineerd voor Doelpunt van het Toernooi
Kevin De Bruyne is één van de kanshebbers voor de prijs van Goal van het EK voetbal. Het doelpunt van de Rode Duivel in de groepsfase tegen Denemarken behoort tot een shortlist van tien genomineerden.
Lees verder

LIVE. VMM verwacht "zeer ernstige overstromingen", code rood voor provincie Luik
De komende dagen gaat er enorm veel regen vallen in het oosten van het land, in Limburg en de Ardennen. Tot morgen (donderdag) is code oranje er van kracht, met grote kans op overstromingen. In de provincie Luik kan tot 150 liter per vierkante meter vallen, lokaal zelfs meer. Daar is inmiddels code rood afgekondigd. Historisch: op sommige plekken zal er een vijfde vallen van wat normaal in een heel jaar valt.
Lees verder

LIVE. VMM verwacht "zeer ernstige overstromingen", code rood voor provincie Luik. Weerman David Dehenauw geeft laatste stand van zaken.
De komende dagen gaat er enorm veel regen vallen in het oosten van het land, in Limburg en de Ardennen. Tot morgen (donderdag) is code oranje er van kracht, met grote kans op overstromingen. In de provincie Luik kan tot 150 liter per vierkante meter vallen, lokaal zelfs meer. Daar is inmiddels code rood afgekondigd. Historisch: op sommige plekken zal er een vijfde vallen van wat normaal in een heel jaar valt.
Lees verder

'Loki' krijgt 2de seizoen op Disney+
De goedlachse antiheld die vertolkt wordt door Tom Hiddleston keert binnenkort terug naar het kleine scherm. 'Loki', de Disney+-reeks waarvan vandaag de voorlopig laatste aflevering wordt uitgezonden, krijgt een tweede seizoen.
Lees verder

Hoeveel neerslag wordt in elke provincie verwacht? "Vooral streek rond Voeren baart heel veel zorgen"
Luik lijkt de provincie te worden die het qua wateroverlast het hardst te verduren zal krijgen. Het KMI kondigt tot 2 uur vannacht code rood af. Er is 65 procent kans dat over een kwart van de provincie meer dan 100 millimeter regen in 24 uur zal vallen, meldt weerman David Dehenauw op Twitter. In Vlaanderen is het vooral Limburg dat moet vrezen voor een zondvloed. "Vooral de streek rond Voeren baart heel veel zorgen", stelt Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij.
Lees verder

LIVE. Volg hier de persconferentie van het Crisiscentrum over de coronacijfers
Het aantal nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus ligt in België weer boven de duizend per dag. Ook de ziekenhuisopnames stijgen opnieuw. Het aantal nieuwe overlijdens blijft wel nog verder zaken. Volg hier de persconferentie van het Crisiscentrum over de coronacijfers in ons land.
Lees verder

Viroloog Van Gucht: "Helft van nieuwe besmettingen vastgesteld bij personen van 24 jaar en jonger"
Het aantal nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus ligt in België weer boven de duizend per dag. De helft van de nieuwe besmettingen wordt vastgesteld bij mensen van 24 jaar en jonger. "Als deze stijgende trend zich verderzet, bestaat de kans dat kwetsbare mensen getroffen zullen worden. Niet iedereen is al beschermd door het vaccin", zegt viroloog Steven Van Gucht tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum.
Lees verder

De Bruyne pronkt in nieuw thuistenue City, ook Kompany maakt opwachting in video met knipoog naar iconische treffer
Manchester City heeft vanmorgen de nieuwe truitjes voor het seizoen 2021/2022 voor het eerst aan de wereld getoond. In een video waar onder meer Kevin De Bruyne en Vincent Kompany hun opwachting maken, is te zien hoe het babyblauwe tenue een verwijzing bevat naar dat iconische doelpunt van Sergio Agüero in 2012.
Lees verder

Race tegen de tijd: gestrande babyorka zoekt moeder in Nieuw-Zeeland
In Nieuw-Zeeland is een zoektocht gestart om het leven van de babyorka Toa te redden. Het kalfje belandde afgelopen weekend alleen op de rotsen in het stadje Plimmerton. Nu heeft het dier dringend zijn moeder nodig om hem te voederen. Inwoners worden aangemoedigd om iedere orkawaarneming zo snel mogelijk door te geven.
Lees verder

Hoe werkt een regenwaterput? En is het de moeite om er een aan te schaffen?
Ga je bouwen of grondig renoveren? Dan ben je verplicht om regenwater op te vangen. Maar ook als je je waterfactuur wil verlagen, is een regenwaterput een goede oplossing. Bouwsite Livios legt uit hoe zo'n put werkt en waar je rekening mee moet houden.
Lees verder

Zie jij het verschil? Deze imitatievloeren zijn perfecte lookalikes van andere materialen
Voor alle exclusieve vloeren in hout, beton of natuursteen vind je vandaag goedkopere of gebruiksvriendelijkere alternatieven. Bouwsite Livios zocht voor elke vloerklassieker de perfecte lookalike. Zie jij het verschil?
Lees verder

K3-choreografe Axana Ceulemans in alle stilte gestopt: "Ik huiverde van mezelf, ik deed het enkel nog voor het geld"
"Ik was zoveel meer dan choreografe, ik was de psychologe, boezemvriendin en tweede mama van de K3'tjes." K3-fenomeen Axana Ceulemans (50) zag Karen, Kristel en Kathleen met haar danspasjes de hitlijsten veroveren, verwelkomde Josje en herhaalde haar succesrecept bij Hanne, Klaasje en Marthe. Maar twee jaar geleden nam ze in alle stilte afscheid. In een openhartig interview blikt Axana terug op de nauwe band die ze had met de meisjes, haar eigen vertrek én dat van Klaasje en Miguel, en vertelt ze voor het eerst over haar pikante toekomstplannen.
Lees verder

Wanneer de acteurs of makers zelf de mist ingaan: de grootste spoilers uit het afgelopen seizoen van 'Thuis' en 'Familie'
Spoilers zijn voor de meeste soapkijkers zoals regen op je huwelijksdag: ze bederven de pret. Bij 'Thuis' en 'Familie' doen ze er dan ook alles aan om wat er gaat gebeuren in de reeks geheim te houden, tot aan zwijgcontracten van figuranten toe. Maar soms gaan acteurs of makers alsnog in de fout wanneer ze iets op sociale media posten. Nu de fans het een paar maanden zonder hun favoriete soap moeten stellen, blikken we nog even terug op de grootste spoilers van het voorbije seizoen, en zelfs al eentje die vooruitblikt naar wat nog moet komen.
Lees verder

Cybersecurity boomt: onze beursexpert vertelt welke bedrijven interessant zijn om nu in te beleggen
Maakt het uit waarin je belegt? Natuurlijk wel! Kies bij voorkeur voor beleggingen in sectoren en bedrijven die harder groeien dan gemiddeld, maar pas op voor kortstondige hypes. Beleg liever in stabiele bedrijven die, ongeacht het economische klimaat, erin slagen op een duurzame manier hogere omzetten en winsten te genereren. Een van die sectoren is volgens onze beursexpert Pascal Paepen cybersecurity. "Zolang er hackers zijn, zolang zullen er bedrijven zijn die geld verdienen aan cybersecurity." Hij vertelt in welke bedrijven je het best investeert.
Lees verder