Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 6 juli 2021

Europees Parlement laat bedrijven toe kindermisbruik op te sporen en verwijderen van hun platform dankzij uitzonderin...

HLN
Europees Parlement laat bedrijven toe kindermisbruik op te sporen en verwijderen van hun platform dankzij uitzondering op privacyrichtlijn
Bedrijven die webmail-, chat- en berichtendiensten aanbieden, zoals Facebook, Twitter en Instagram, zullen binnenkort opnieuw eigenhandig beelden van kindermisbruik kunnen opsporen, verwijderen en aangeven, zonder dat daar de toestemming van hun gebruikers voor nodig is. Het Europees Parlement heeft dinsdag het licht op groen gezet voor zo'n tijdelijke afwijking van de ePrivacy-richtlijn.
Lees verder

Wout van Aert, die boete krijgt van wedstrijdjury, sprint naar tweede plek: "Cavendish is enige sprinter die in zetel naar de finish gaat"
Zijn benen staven wat hij zelf al aangaf: Wout van Aert (26) is stilaan weer één van de beste renners in het peloton. Het gaat crescendo met zijn conditie, in Valence in de tiende rit van de Tour de France strandde hij op een zucht van Cav. De ontgoocheling was er zeker, maar het gevoel dat hij weer helemaal terug is, stemde hem toch goed gezind. Enig minpunt: Van Aert kreeg achteraf een boete van de wedstrijdjury.
Lees verder

Misdaadjournalist Peter R. de Vries neergeschoten in centrum Amsterdam en zwaargewond afgevoerd, mogelijke verdachte opgepakt
Misdaadjournalist Peter R. de Vries (64) is vanavond rond 19.30 uur neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. De Vries zou aan het hoofd geraakt zijn en is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens het Algemeen Dagblad bevestigen meerdere bronnen dat de politie een mogelijke verdachte heeft opgepakt op de A2 bij Breukelen, in de buurt van Utrecht. Of het om de dader gaat, is niet zeker. Een politiewoordvoerder verklaart bij NOS dat de politie met man en macht op zoek is naar de persoon die Peter R. de Vries heeft neergeschoten. Om 23 uur geeft de politie een persconferentie.
Lees verder

Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries neergeschoten in Amsterdam
Misdaadjournalist Peter R. de Vries is vanavond neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Dat bevestigen meerdere bronnen tegen onze collega's van het Algemeen Dagblad. De Vries is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis.
Lees verder

Misdaadjournalist Peter R. de Vries neergeschoten in centrum Amsterdam en zwaargewond afgevoerd, verdachte opgepakt
Misdaadjournalist Peter R. de Vries (64) is vanavond neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Dat bevestigen meerdere bronnen tegen onze collega's van het Algemeen Dagblad. De Vries is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens het Algemeen Dagblad heeft de politie een verdachte opgepakt.
Lees verder

Pogacar probeert de twijfels te bannen: "Zou graag mijn fietsgegevens vrijgeven, maar zo simpel is dat niet"
Tadej Pogacar kreeg op de persconferentie na afloop van de tiende etappe nog maar eens vragen over zijn dominantie in deze Tour de France. "Ik zou graag mijn fietswaarden vrijgeven", antwoordde hij op de vraag van een journalist, "maar zo simpel is dat niet. Dan ziet iedereen, ook de concurrentie, die waarden en kan dat tegen me gebruikt worden in de koers."
Lees verder

Vraag van QAnon-sjamaan om vrijlating in afwachting van proces afgewezen
Een federale rechter heeft dinsdag het verzoek om voorlopige vrijlating afgewezen van de man uit Arizona die na de bestorming van het Capitool wereldwijd bekendheid verwierf als de 'QAnon-sjamaan'. Jacob Chansley, zoals hij echt heet, wordt immers aangeklaagd voor zijn betrokkenheid bij de gebeurtenissen op 6 januari.
Lees verder

Wie is Peter R. De Vries, Nederlands bekendste misdaadverslaggever?
De Nederlandse misdaadjournalist Peter R. De Vries werd dinsdagavond op straat neergeschoten in Amsterdam. De bekende misdaadverslaggever zou er te gast zijn in het Nederlandse praatprogramma RTL Boulevard, waar hij vaak aanschuift om het te hebben over ophefmakende misdaadverhalen.
Lees verder

Misdaadjournalist Peter R. de Vries stond op dodenlijst topgangster
Al in 2019 gaf topcrimineel Ridouan Taghi opdracht om de bekende Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries te liquideren. Dat kreeg de journalist destijds zelf te horen. "Ze wilden me eerst niet vertellen om wie het ging. Daar ben ik boos om geworden", zei hij toen.
Lees verder

Het gaat beter dan ooit met Jennifer Lopez: "De beste periode uit mijn hele leven"
Jennifer Lopez (51) bracht op maandag haar gloednieuwe nummer 'Cambia El Paso' uit en ter gelegenheid van de release ging de zangeres op de koffie bij Zane Lowe van Apple Music. In hun gesprek hadden ze het samen over de komst van haar nieuwe single én over haar privéleven. J.Lo voelt zich naar eigen zeggen alvast "beter dan ooit".
Lees verder

Voor het eerst vrouw uit inheemse gemeenschap benoemd als gouverneur-generaal van Canada
De Canadese premier Justin Trudeau heeft Mary Simon benoemd tot gouverneur-generaal van Canada. Ze wordt daarmee de officiële vertegenwoordiger van koningin Elizabeth II. Het is voor het eerst in de Canadese geschiedenis dat een vrouw uit de inheemse gemeenschap deze functie krijgt.
Lees verder

LIVE. Spanje met beste kansen, Oyarzabal vergeet prachtige assist Pedri af te maken
• Halve finale EK • Wembley • Aftrap: 21 uur • Ref: Felix Brych
Lees verder

Liefde al bekoeld: toptalent Van Wilder nú al weg bij DSM?
Na amper anderhalf jaar lijkt de liefde tussen DSM en het Belgische (ronde)talent Ilan Van Wilder (21) bekoeld. Het zou de zoveelste renner in een stilaan lange rij zijn die het Duitse WorldTourteam ­vroegtijdig verlaat.
Lees verder

Nederlandse politici geschokt door neerschieten Peter R. de Vries: "Walgelijke en laffe daad"
Nederlandse politici reageren vol ongeloof nadat de bekende misdaadverslaggever Peter R. de Vries werd neergeschoten in het centrum van Amsterdam. De 64-jarige journalist raakte daarbij zwaargewond.
Lees verder

Soudal wordt in 2023 sponsor van ploeg Lefevere, die budget minstens moet verdubbelen om in topklasse mee te draaien
Wielersponsor Soudal ruilt in 2023 Lotto voor de ploeg van Patrick Lefevere. Het team zal dan officieel Soudal-Quick.Step heten. Lefevere moest na het afhaken van Deceuninck naar een nieuwe hoofdsponsor op zoek. Die haalt hij nu weg bij Lotto, de oudste Belgische WorldTour-ploeg. Lotto zelf blijft voorlopig achter met lege handen, maar blijft na 2022 hoe dan ook in het wielrennen.
Lees verder

LIVE. Chiesa schiet knap raak! Italië op voorsprong tegen Spanje
• Halve finale EK • Wembley • Aftrap: 21 uur • Ref: Felix Brych
Lees verder

LIVE. Emerson raakt de lat op slag van rust, Spanje betere ploeg na eerste helft
• Halve finale EK • Wembley • Aftrap: 21 uur • Ref: Felix Brych
Lees verder

Journalistenvakbond: "Dit is waar we altijd voor hebben gevreesd"
Het bericht dat de Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries is neergeschoten, is "ronduit verschrikkelijk en ondenkbaar". Dat zegt secretaris Thomas Bruning van de Nederlandse journalistenvakbond NVJ.
Lees verder

Na het vertrek van haar manager: ook advocaat van Britney Spears dient zijn ontslag in
In het kamp van Britney Spears (39) is de ene na de andere speler het schip aan het verlaten. Op dinsdagochtend raakte al bekend dat de manager van de zangeres, de 57-jarige Larry Rudolph, zijn ontslag had ingediend, maar daar blijft het duidelijk niet bij. Ook haar advocaat Sam Ingham (80) geeft er nu de brui aan.
Lees verder

Ooggetuigen schietpartij: "Het ging maar door, vier of vijf keer"
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is vanavond meerdere keren onder vuur genomen. Dat zeggen diverse ooggetuigen onafhankelijk van elkaar tegen het ANP en het Parool.
Lees verder