Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 juli 2021

Enorme corona-uitbraak bij Chiro Testelt: 73 van de 106 aanwezigen positief

HLN
Enorme corona-uitbraak bij Chiro Testelt: 73 van de 106 aanwezigen positief
Chiro De Keten van Testelt, een deelgemeente van Scherpenheuvel-Zichem, is vervroegd van kamp teruggekeerd wegens een enorme corona-uitbraak. 73 van de 106 aanwezigen testten positief. 29 anderen worden vandaag opnieuw getest.
Lees verder

OPROEP: ben jij een tiener met een ticket voor Pukkelpop?
Pukkelpop is afgelast en dat is natuurlijk een streep door de rekening van veel tieners die reikhalzend hadden uitgekeken naar het festival. Eindelijk nog eens live muziek samen met vrienden. We zijn op zoek naar tieners die hierover willen getuigen: naar welke groepen had jij uitgekeken? Heb je alles in het werk gezet om gevaccineerd te raken zodat je het festival zeker niet zou moeten missen? Welke plannen heb je nu?
Lees verder

Hevige moessonregens in India eisen tientallen levens
Zeker veertien mensen zijn gisteren omgekomen bij aardverschuivingen en andere incidenten na hevige moessonregens in India. Honderden mensen moesten uit hun overstroomde huizen worden gered in de getroffen gebieden, in de deelstaat Maharashtra. Het zou gaan om de zwaarste regenval in juli in veertig jaar tijd.
Lees verder

Club Brugge bijna rond met Tibo Persyn (19), razendsnelle Belg wordt gehuurd van Inter
De zomermercato van Club Brugge draait plots op volle toeren. Blauw-zwart staat op het punt om met de 19-jarige Tibo Persyn een eerste beoogde flankspeler binnen te halen. De ex-speler van de Bruggelingen wordt behoudens verrassingen voor één seizoen gehuurd van Inter - blauw-zwart bedong ook een aankoopoptie bij de Nerazzurri. Persyn trok in 2018 vanuit Brugge naar de jeugdopleiding van Inter, waar hij intussen 41 wedstrijden verzamelde in de Primavera, de beloftencompetitie in Italië.
Lees verder

Duitse politie vindt ruim 910.000 euro in auto
De Duitse politie heeft een bestuurder tegengehouden die meer dan 910.000 euro cash geld bij zich had. De 48-jarige man, die van Nederland naar Duitsland reisde, wordt verdacht van witwassen.
Lees verder

LIVE. Djokovic vergezelt Derwael op training - Openingsceremonie start om 13u Belgische tijd, Team Belgium is rond 15u aan de beurt
• Dag 1 Olympische Spelen • Jarno De Smedt eerste Belg in actie om 6u Belgische tijd in het boogschieten • Openingsceremonie in olympisch stadion om 13u • Alle uitslagen en nieuws live op deze pagina
Lees verder

Zo maak je vakantiefoto's als een volleerde reisblogger. Sarah heeft 100.000 volgers en verklapt haar trucjes
Een reis in eigen land of zoek je verre oorden op? Het maakt niet uit, want hoe dan ook maak je graag prachtige vakantiefoto's. Sarah De Gheselle heeft er haar job van gemaakt: ze is een reisblogger met meer dan 100.000 volgers op Instagram. Ze geeft een aantal praktische tips om foto's te maken die een leuker aandenken zijn dan om het even welk souvenir. "Ik stem mijn outfits af op de omgeving."
Lees verder

Als déze helden niet inspireren: de veertien levende Belgische olympische kampioenen en hun plak
Wie treedt in Tokio in de voetsporen van Greg Van Avermaet en Nafi Thiam? Olympisch goud is een schaars goed in België: in de na-oorlogse sporthistorie won België 23 keer de mooiste medaille. Atleet Gaston Roelants is met 84 jaar de oudste onder de veertien levende gouden winnaars: zij verklappen waar hun medaille ligt, wanneer en hoe ze terugblikken.
Lees verder

Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.
Lees verder

Alex Callier snapt dat niet iedereen om kan met zijn perfectionisme: "Tegenover iedereen die mij haat, staat iemand die mij geweldig vindt"
"Na 25 jaar wordt 'Mad about you' nog steeds maandelijks miljoenen keren gestreamd. En toch blijf ik piekeren, want van elke nieuwe single wordt verwacht dat die hoog in de hitlijsten komt." Misschien is Alex Callier (48), die beseft dat hij soms hard overkomt, te perfectionistisch om écht gelukkig te zijn? "Als je te veel verwacht, loop je met je gezicht tegen de muur. Dus accepteer ik dat de samenleving fundamenteel slecht is."
Lees verder

Wegwijs door de energiefactuur: mogelijk kan je meer dan 500 euro per jaar besparen
De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.
Lees verder

LIVE. Volg hier de sobere, maar visueel spectaculaire openingsceremonie op de voet!
• Dag 1 Olympische Spelen • Jarno De Smedt eerste Belg in actie om 6u Belgische tijd in het boogschieten • Openingsceremonie in olympisch stadion om 13u • Alle uitslagen en nieuws live op deze pagina
Lees verder

Transfer Talk. Krmencik naar Tsjechië, Son vier jaar langer bij Tottenham
Het nieuwe voetbalseizoen gaat bijna van start, en dus draait ook de transfermolen op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

"Stervende patiënten smeken om vaccin": bij meer dan 99 procent van coronasterfgevallen in VS gaat het om niet-gevaccineerden
De pandemie van niet-gevaccineerden woedt volop in de VS nu de deltavariant zich in sneltreinvaart over het land verspreidt. "Minstens 99 procent van degenen die in de VS in de afgelopen zes maanden aan het coronavirus overleden, was niet ingeënt." In de ziekenhuizen spelen zich hartverscheurende scènes af.
Lees verder

'Tokio 2020' in 20 markante cijfers: 339 disciplines, 530 medici en 13 miljard euro aan totale kosten
De Olympische Spelen gaan dan wel in 2021 door, toch bleef de naam 'Tokio 2020' behouden. Handig, want zo kunnen we de Spelen in 20 markante cijfers gieten. Ontdek ze hieronder: van het aantal gram puur goud dat een medaille bevat tot het totale kostenplaatje.
Lees verder

Israëlische experts: "Pfizer-vaccin werkt goed tegen deltavariant wat ziekenhuisopnames betreft"
Het coronavaccin van Pfizer-BioNTech beschermt voor 88 procent tegen ziekenhuisopname door de deltavariant. Mensen die ingeënt zijn met het middel hebben volgens het Israëlische ministerie van Volksgezondheid ruim 91 procent minder kans om ernstig ziek te worden door die mutant.
Lees verder

Hoe herken je een slechte mossel? En hoe maak je ze het best klaar? Sterrenchef geeft advies
Telkens het mosselseizoen opent, staan we als Belgen te popelen om het nieuwe zwarte goud als eerste te gaan proeven. Ook dit jaar was dat niet anders. Het nieuwe pop-uprestaurant Moules // Frites van chefs Sergio Herman en Syrco Bakker op het strand van Zeebrugge was vrijwel meteen uitverkocht. De ideale aanleiding om met Syrco het waarheidsgehalte van enkele fabels over mosselen af te toetsen. Mogen we echt enkel mosselen eten in maanden met een 'r'? Hoe weet je of een mossel slecht is? En wat is de beste manier om mosselen te reinigen ?
Lees verder

Football Talk. De Camargo vier weken out na knieoperatie
Igor de Camargo onderging deze ochtend een operatie aan de knie. De ingreep is goed verlopen, zo schrijft de 38-jarige spits op Instagram. "Alles is goed gegaan. Laten we er een mooi seizoen van maken. Ik ben 100% overtuigd dat het een mooi seizoen wordt." De Camargo sukkelde al enkele weken met zijn knie (meniscus) nadat hij uitviel tijdens de oefenmatch tegen Standard. KV Mechelen wacht nog op het officiële verslag. "Maar we verwachten dat Igor zo'n vier weken out zal zijn", aldus Wouter Vrancken. (ABD)
Lees verder

OESO: "Belgen eerder geneigd te denken dat ze een billijk deel van de belasting ontvangen"
De Belgische belastingbetalers ervaren de economie als onzeker, maar zijn van de 25 ondervraagde Oeso-lidstaten het meest overtuigd dat ze een billijk deel ontvangen van de taksen en sociale bijdragen die ze betalen. Dat blijkt uit een enquête van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso).
Lees verder

Maxime (30) redt stiefdochter (7) uit Ourthe maar raakt dan zelf door stroming meegezogen: lichaam 20 kilometer verder teruggevonden
Een dertiger die sinds twee weken vermist was na een val in de Ourthe, is teruggevonden. Maxime Nsangou Njiké (30) uit Antwerpen geraakte in de problemen nadat hij zijn stiefdochter uit het water had gered. De Luikse hulpdiensten zochten verschillende dagen naar hem maar zonder resultaat. Afgelopen zaterdag werd zijn lichaam teruggevonden. Maximes familie is een inzameling gestart voor een repatriëring naar zijn geboorteland Kameroen.
Lees verder