Doorgaan naar hoofdcontent

Engelse hulporganisaties vrezen golf aan huiselijk geweld na verloren EK-finale

HLN
Engelse hulporganisaties vrezen golf aan huiselijk geweld na verloren EK-finale
Nu Engeland het EK voetbal verloren heeft, wordt aan de andere kant van het Kanaal gevreesd voor een golf aan huiselijk geweld. Op sociale media roepen vrouwen uit alle delen van Engeland hun landgenotes op zich bij hen te melden indien ze deze nacht een schuilplek in de buurt nodig hebben.
Lees verder

Engelse voetbalbond én spelers nationaal team veroordelen racisme na verloren EK-finale
De Engelse voetbalbond FA heeft in de nacht van zondag op maandag een verklaring uitgebracht waarin het online racisme tegenover meerdere Engelse spelers veroordeelt. Engeland verloor zondagavond de EK-finale van Italië na strafschoppen.
Lees verder

"Italië heeft van de Three Lions welpjes gemaakt": Engelse pers likt wonden na 'bittere ironie' in EK-finale, Italianen zijn lyrisch
De 'Squadra' pakte gisteravond de Europese titel na een thriller op Wembley. Resultaat: euforie in de Italiaanse pers, en treurnis in de Britse kranten. "Prins George zag er ontroostbaar uit toen William en Kate hem toespraken in de koninklijke loge van Wembley." Een overzicht.
Lees verder

Weerman Frank Duboccage: "Morgen wordt echt een kletsnatte dag, maar weekend wordt zomers met veel zon"
De week start bewolkt en nog meestal droog, maar in het westen is er kans op enkele druppels. Geleidelijk worden er stapelwolken gevormd en stijgt de kans op buien. Ook de rest van de week kwakkelt het weer met elke dag regen en onweersbuien. Pas vanaf vrijdag is er verbetering in zicht.
Lees verder

Arts die in Florida woont vermoedelijk brein achter moord op Haïtiaanse president
De politie van Haïti heeft een Haïtiaan gearresteerd die wordt beschouwd als het brein achter de moord op president Jovenel Moïse (53) vorige week. Christian Emmanuel Sanon (63), die in de Amerikaanse staat Florida werkzaam zou zijn als arts en de Haïtiaanse nationaliteit bezit, zou onder meer betrokken zijn geweest bij het rekruteren van de verdachten van de moord.
Lees verder

Romelu Lukaku samen in de zetel met Jay-Z: "Wij zijn familie"
Romelu Lukaku (28) heeft een onvergetelijk weekend achter de rug. De Rode Duivel bracht namelijk een bezoekje aan aan de Amerikaanse rapper Jay-Z (51). Volgers van Lukaku konden alvast een glimp van het gebeuren opvangen, want de voetbalspeler deelde een hele reeks foto's op zijn Instagramaccount.
Lees verder

Van Aert gaat zich niet kapot rijden voor de bollentrui: "Wout heeft zich gewoon een beetje geamuseerd"
Voor de Tour hadden we het niet geloofd: Van Aert (26) die meestrijdt voor de bollentrui. Maar zie: gisteren ging hij 'all in' voor de bergprijs. Of toch niet? "Wout is slim genoeg: hij gaat zich hier niet voor kapot rijden."
Lees verder

Dingdong! Daar vliegt een hond door de voordeur
Hond Gunner reageerde iets te enthousiast op de komst van een pakjesbezorger in Lexington, in de Amerikaanse staat South Carolina. De vijfjarige hond wilde volgens zijn baasjes de pakjesbezorger begroeten, maar schoof uit en crashte door het glas van de voordeur. Het is niet duidelijk of het dier verwondingen opliep.
Lees verder

Britse regering beslist over schrappen laatste coronamaatregelen: geen limiet meer in het nachtleven en geen verplichte mondmaskers meer
De Britse regering beslist vandaag of de nog resterende coronamaatregelen op 19 juli definitief tot het verleden behoren. Het gaat om het afstand houden en het houden van grote bijeenkomsten. Ook de mondmaskerplicht in het openbaar vervoer en het advies om vanuit huis te werken komen dan te vervallen. Mensen moeten "goed geïnformeerd" zelf bepalen wat voor voorzorgsmaatregelen ze nemen.
Lees verder

Je lichaam in vorm houden tijdens de zomer? Stel al je vragen aan Lieven Maesschalck
Met de HLN Summer Challenges dagen vijf experten je uit om er de boeiendste zomer ooit van te maken. Topkinesist Lieven Maesschalck zal op zaterdag 17 juli de spits afbijten. Gedurende een week zal hij advies geven over hoe je je lichaam in vorm kan houden tijdens de zomer: van billen en buik tot borsten en armen. Heb je vragen over hoe je je lichaam fit en slank kan houden? Stel je vraag hier, en wij leggen de tien meest voorkomende, óf meest originele vragen, voor aan Lieven Maesschalck.
Lees verder

Antwerps bedrijf betaalt 252.000 euro losgeld aan hackers om cyberaanval te beëindigen: "Er was geen alternatief"
De Antwerpse ICT-dienstverlener ITxx heeft zowat 252.000 euro losgeld betaald aan de cybercriminelen die het bedrijf troffen met een ransomware-aanval. Dat heeft ITxx zelf bekendgemaakt. Volgens cybersecurityfirma Secutec, die de onderhandelingen mee voerde, zat hackersgroep Conti achter de aanval.
Lees verder

Antwerps bedrijf betaalt 252.000 euro losgeld aan hackers om cyberaanval te stoppen: "Er was geen alternatief"
De Antwerpse ICT-dienstverlener ITxx heeft zowat 252.000 euro losgeld betaald aan de cybercriminelen die het bedrijf troffen met een ransomware-aanval. Dat heeft ITxx zelf bekendgemaakt. Volgens cybersecurityfirma Secutec, die de onderhandelingen mee voerde, zat hackersgroep Conti achter de aanval.
Lees verder

Deltavariant zorgt voor recordaantal besmettingen in Sydney ondanks lockdown
In de Australische miljoenenstad Sydney, in de deelstaat New South Wales, is een recordaantal besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Sinds eind juni geldt er opnieuw een lockdown in de deelstaat.
Lees verder

Welke granola uit de supermarkt is het gezondst? Diëtiste Sanne Mouha test twaalf merken
Granola is volgens velen een gezond ontbijt. Iedereen lijkt er nog altijd van in de ban te zijn: sociale media staan vol met foto's van 'granola bowls'. Maar is granola wel gezond? En welke voedingswaarde heeft een portie granola? Diëtiste Sanne Mouha test 12 granola-mixen uit de supermarkt. "Een portie met yoghurt en wat vers fruit is een gezonde keuze, een grote granola smoothie bowl van gemixt fruit, chocolade en karamel is dat niet."
Lees verder

Bouwvakkers zijn de bestbetaalde arbeiders: "Er zijn functies waarvoor werkgevers boven de barema's betalen, vanwege de vereiste scholing"
Maar liefst acht op de tien arbeidersfuncties met de hoogste lonen hebben een link met de bouwsector. Dat blijkt uit een analyse van hr-dienstverlener SD Worx bij ruim 8.000 bedrijven met meer dan 130.000 arbeiders. Jobat.be zoomt dieper op de situatie in.
Lees verder

Britney Spears stuurt doos met cadeautjes op naar de kinderen van haar zus Jamie Lynn
Er mag dan wel heel wat drama gaande zijn binnen de familie Spears, maar Britney Spears (39) en Jamie Lynn (30) kunnen het duidelijk nog erg goed met elkaar vinden. De popzangeres, die tante is van Jamie Lynns kinderen, stuurde namelijk een doos met cadeautjes naar het gezin van haar zus.
Lees verder

Ariana Grande deelt foto's van huwelijksreis in Amsterdam
Popster Ariana Grande (28) ging op huwelijksreis naar Amsterdam. Dat bleek eerder al uit foto's van oplettende fans, maar de zangeres bevestigt nu ook zelf dat ze in Nederland op vakantie was.
Lees verder

Immense vreugde en Chiellini met een kroon op het hoofd: 'Squadra Azzurra' als koningen onthaald in Rome
La Coppa è a Roma. De 'Squadra Azzurra' is met de EK-trofee in Rome gearriveerd. Na de triomf op Wembley tegen Engeland werden de Italiaanse nationale ploegleden als helden onthaald door uitzinnige fans.
Lees verder

'Black Widow' breekt box office-record met beste openingsweekend sinds de coronacrisis
Scarlett Johansson en Florence Pugh hebben het klaargespeeld: 'Black Widow' heeft verschillende box office-records gebruiken tijdens het openingsweekend. De film speelt sinds 7 juli in de bioscopen, en heeft sindsdien al 181 miljoen euro opgeleverd.
Lees verder

Coolblue opent zes nieuwe winkels in België
De Nederlandse webwinkel Coolblue opent dit jaar zes nieuwe fysieke winkels in België en Nederland.
Lees verder