Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 2 juli 2021

Elon Musk faalt in poging om koers Dogecoin omhoog te sturen

HLN
Elon Musk faalt in poging om koers Dogecoin omhoog te sturen
De invloed van Elon Musk op het sentiment van beleggers in crpytomunten lijkt te verminderen. Dat blijkt althans uit zijn laatste tweets over Dogecoin. Het effect daarvan bleef volledig uit. Dat is opmerkelijk, aangezien tweets van Musk de koers van Dogecoin de voorbije maanden meermaals lieten exploderen, met soms een stijging van 50 procent op één dag.
Lees verder

Vrachtvliegtuig maakt noodlanding op het water voor kust Hawaï: "Beide piloten gered"
Een vrachtvliegtuig van het type Boeing 737 van de maatschappij Transair heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een noodlanding moeten maken in de oceaan voor de kust van Honolulu (Hawaï), meldt CNBC. De twee piloten zijn gered door de kustwacht. Er waren geen andere mensen aan boord.
Lees verder

#extreemweer: warme maar natte maand juni breekt records
Met de afgelopen koude natte dagen in het achterhoofd zal het niemand verbazen dat juni een zeer natte maand was. Maar het was ook een warme maand. Zo vestigde juni 2021 een nieuw absoluut record voor de gemiddelde minimumtemperatuur. En er waren ook nog eens 2 tornado's.
Lees verder

Experten lichaamstaal unaniem over eerbetoon aan Diana: "Harry zocht duidelijk toenadering, William weigerde"
Prins William (39) en prins Harry (36) hebben donderdag het standbeeld van hun moeder, prinses Diana, onthuld in de tuin van Kensington Palace. Hoewel het volk een groots vertoon had verwacht, bleek het uiteindelijk om een korte plechtigheid te gaan waar niemand het woord nam en waar geen publiek welkom was. En dat doet vragen rijzen, niet in het minst bij onze experten lichaamstaal, die het hele gebeuren analyseerden om na te gaan wat er écht werd verteld. "William deed vermoeden dat hij zijn emoties onder controle probeerde te houden."
Lees verder

RECENSIE. 'Mocro Maffia': "Niets glorieus aan zonder middelbareschooldiploma vervroegd aan je einde komen"
Wie bij de namen 'Mo de Show', 'Potlood' en 'Paus' niet meteen aan de Nederlandse hitserie 'Mocro Maffia' denkt, kan dat tij nog keren. Streamz heeft niet alleen seizoen 1 en 2 in de aanbieding, maar kegelt nu ook wekelijks een aflevering van het langverwachte derde seizoen uw richting uit. Moet u deze reeks streamen of skippen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Rustplaats van laatste Belgische C-130 blijft gemoederen verhitten: "Op een patattenveld. Pure schande"
Een TikTok-filmpje over de standplaats van de laatste Belgische C-130 verhit de politieke gemoederen. "Een pure schande", vindt Theo Francken (N-VA).
Lees verder

Gemeente Zwijndrecht legt Lantis voorwaarden op om Oosterweelwerken verder te zetten: "Dek alle grondvrachten steeds af"
De gemeente Zwijndrecht heeft vijf randvoorwaarden geformuleerd voor de verderzetting van de Oosterweelwerken op haar grondgebied. Zo wordt gevraagd om grondtransporten steeds af te dekken. Bouwheer Lantis neemt akte van de eisen maar wil eerst het expertenrapport afwachten van de 'Commissie Grondverzet'.
Lees verder

Drie aanhoudingen na ontdekking van lading cocaïne tussen bananen
Drie verdachten zijn vandaag aangehouden door de onderzoeksrechter nadat de politie en de douane een bijzonder grote hoeveelheid cocaïne hebben onderschept in de haven. De lading zat verstopt in een container met bananen.
Lees verder

Topman Mitsubishi Electric stapt op na schandaal
De directeur-generaal van de Japanse groep Mitsubishi Electric heeft vrijdag zijn ontslag ingediend na een schandaal met gemanipuleerde inspecties van producten. De praktijken waren al een dertigtal jaar aan de gang.
Lees verder

Op bezoek in 'geheim' datacentrum Infrabel: "Zonder rijdt geen enkele trein meer"
Infrabel heeft vrijdag voor de eerst keer in zijn geschiedenis bezoekers toegelaten in een van zijn belangrijkste gebouwen: een 'geheim' datacentrum ergens in de omgeving van Mechelen. Zonder deze installaties kunnen er geen treinen rijden in België en zouden onder meer ook bankverrichtingen in de soep draaien. Ook Het Laatste Nieuws mocht een kijkje gaan nemen in het zwaar beveiligde gebouw. Gebeurt hier iets, dan rijdt geen enkele trein meer in ons land.
Lees verder

LIVE. Knikkert Zwitserland na Frankrijk ook Spanje uit EK? Winnaar speelt tegen België of Italië
• Krestovsky-stadion • Ref: Michael Oliver (ENG) • Zwitserland schakelde Frankrijk uit, Spanje had verlengingen nodig tegen Kroatië • De winnaar speelt tegen de winnaar uit België-Italië
Lees verder

Koppel dood aangetroffen in Deinze: geen tussenkomst van derden
De 73-jarige man en zijn 68-jarige echtgenote die woensdag dood aangetroffen werden in een woning in Petegem-aan-de-Leie (Deinze), zijn om het leven gekomen zonder tussenkomst van derden. Dat meldt het parket Oost-Vlaanderen.
Lees verder

CELEBS 24/7. Katy Perry en Orlando Bloom zijn op romantische vakantie en herken jij deze acteur?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Van veelbesproken moment tussen Van der Poel en Van Aert over nieuwe tik voor Roglic tot compleet uitgetelde 'MVDP': de strafste momenten van de 7e rit
De langste rit van de Tour de France stond bol van het spektakel. Grote namen, onder wie Mathieu van der Poel en Wout van Aert, trokken in het offensief en bezorgden Tadej Pogacar en zijn ploegmakkers een vervelende dag. Een heleboel landgenoten toonden zich gretig, maar uiteindelijk moesten ze de ritzege aan Matej Mohoric laten. Hieronder kunt u de sleutelmomenten van een hectische dag nog eens herbeleven.
Lees verder

REACTIES. Stuyven: "Lastige dag, maar er was ééntje sterker" - Gilbert: "Stevig tempo waardoor ik moest passen"
Geen Belg aan het feest in de Tour de France vandaag. Zonde, want er waren heel wat landgenoten aanwezig in de vlucht van de dag. Jasper Stuyven zong het liedje het langst uit, maar moest zijn meerdere uiteindelijk erkennen in Mohoric en werd tweede. "Zonder dat steile stuk had het beter kunnen gaan", klinkt het.
Lees verder

Mathieu van der Poel behoudt gele trui en maakte opnieuw indruk onderweg: "Ik wil die trui zo lang mogelijk houden"
Mathieu van der Poel heeft opnieuw indruk gemaakt. De Nederlander van Alpecin-Fenix ging in de gele trui mee in de aanval en maakte er opnieuw een spektakelstuk van. De 26-jarige Van der Poel staat morgen al voor de zesde keer op een rij aan de start in de gele leiderstrui.
Lees verder

Experts erg kritisch voor verpakken PFOS-grond: "Ik denk eerder aan iets als een sarcofaag"
De experts die vrijdagvoormiddag aan het woord kwamen in de Vlaamse onderzoekscommissie naar de PFOS-vervuiling toonden zich erg kritisch voor het verpakken en hergebruiken van de vervuilde grond op de Oosterweelwerf. "Ik denk eerder aan iets als een sarcofaag", zei professor Wim De Coen van het European Chemicals Agency.
Lees verder

Vier jaar geleden ten dode opgeschreven na aanslag, nu Mont Ventoux op: "De enige weg is omhoog"
Vier jaar geleden raakten Aristide Melissas (50) en zijn vrouw Marion Van Reeth (57) zwaargewond bij een aanslag in New York. Volgende week fietsen ze samen met andere terreurslachtoffers de legendarische Mont Ventoux op, mét steun van de Tour en het peloton. "Ik hoop dat ik niet moet stoppen halfweg." Dat schrijft De Morgen.
Lees verder

LIVE. Zwitserland of Spanje speelt tegen winnaar van België-Italië - Enrique: "Zag nog geen beter team dan ons"
• Krestovsky-stadion • Ref: Michael Oliver (ENG) • Zwitserland schakelde Frankrijk uit, Spanje had verlengingen nodig tegen Kroatië • De winnaar speelt tegen de winnaar uit België-Italië
Lees verder

LIVE. Geraakt De Bruyne tijdig fit voor vanavond? Wandelen lijkt alvast prima te gaan - 10.000 Italianen in het stadion verwacht, amper 2.000 Belgen
De spanning stijgt. Vanavond (21u) nemen de Rode Duivels het op tegen Italië in de kwartfinales van het EK. Met of zonder Kevin de Bruyne en Eden Hazard? Bondscoach Roberto Martínez liet op z'n persconferentie gisteren nog niet écht in zijn kaarten kijken. Op meer duidelijkheid is het dus wachten tot later op de dag. Op deze pagina krijgt u het sowieso mee!
Lees verder