Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 14 juli 2021

Eind goed, al goed. Francisco (21) riskeerde celstraf nadat achtervolging op inbrekers verkeerd afloopt, maar rechter...

HLN
Eind goed, al goed. Francisco (21) riskeerde celstraf nadat achtervolging op inbrekers verkeerd afloopt, maar rechter spreekt hem nu vrij
Een 21-jarige man uit Beersel is vrijgesproken voor aanrijding van een inbreker. Twee jaar geleden achtervolgde Francisco Da Silva drie mannen die in de wagen van zijn buurman hadden ingebroken. Hierbij kwam het tot een lichte aanrijding. Het parket had 5 maanden cel met uitstel gevorderd voor slagen en verwondingen.
Lees verder

Waarom je volgens experts meerdere snijplanken in huis moet hebben
Een goede snijplank is onmisbaar in de keuken. Maar gebruik je er bij voorkeur één van kunststof, hout of glas? En hoe krijg je ze écht goed schoon? Drie experts geven tips.
Lees verder

Bush: "Terugtrekking VS uit Afghanistan is een fout, taliban zullen vrouwen afslachten"
De Amerikaanse oud-president George W. Bush noemt het vertrek van de NAVO-troepen uit Afghanistan "een fout". In een interview met de Duitse omroep Deutsche Welle uit hij kritiek op de bijna afgeronde aftocht van de internationale troepen. Volgens Bush zullen de taliban burgers "afslachten".
Lees verder

Only in Belgium: binnen 1 maand start 1B, maar Virton is een spookclub zonder spelers, trainer of geld
Op 15 augustus speelt Excelsior Virton zijn eerste wedstrijd in 1B. De vraag is alleen: hoe? Virton heeft welgeteld twee spelers. Geen trainer. Geen geld. Een spookteam in een kerkhofcompetitie. Welkom in België.
Lees verder

Foorkramers tellen af naar comeback Zuidfoor: "Deze kermis staat gelijk aan 50 procent van onze jaaromzet"
De attracties krijgen nog een laatste check-up, de frietkramen zijn vrijwel opgebouwd en de botsauto's worden nog eens opgeblonken. De forains kijken reikhalzend uit naar een nieuwe Zuidfoor, de kermis die een maandlang de Brusselse Zuidlaan inpalmt. Na de in allerijl afgeblazen editie van vorig jaar houdt de hele Zuidfoor haar adem in, maar positiviteit primeert. "
Lees verder

Alweer nieuwe datum voor lancering Russische module Nauka geprikt
De onnoemelijk veel en lang uitgestelde lancering van de Russische Nauka-module naar het Internationaal Ruimtestation ISS is nu voor 21 juli voorzien, zo heeft het Russische ruimtevaartbureau Roscosmos bekendgemaakt.
Lees verder

IOC-voorzitter Bach benadrukt nog eens "geen enkel risico" in Japan te willen nemen
Thomas Bach, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), heeft na een ontmoeting met de Japanse premier Yoshihide Suga nog eens de pers toegesproken. De Duitser onderlijnde tijdens de Olympische Spelen geen enkel risico te willen nemen voor een nieuwe uitbraak van het coronavirus onder de Japanse bevolking. De Spelen beginnen volgende week vrijdag.
Lees verder

Dehenauw: "Nu al bijna evenveel regen als normaal in hele zomer"
De cijfers bewijzen het: sinds 1 juni beleven we een kletsnatte periode. "Met de episode die ons nu te wachten staat, gaan we wellicht uitkomen op de normale hoeveelheid voor een volledige zomer. En we zijn nog niet eens halfweg juli", stelt weerman David Dehenauw.
Lees verder

Woonexpert adviseert: "Koop een tweede woning waar het zowel in de zomer als in de winter fijn vertoeven is"
De populairste bestemmingen bij wie op zoek is naar een tweede verblijf in het buitenland zijn Spanje (30,4%), gevolgd door Frankrijk (9,2%), Oostenrijk (8,5%) en Portugal (4,2%). Griekenland en Italië moeten het met iets minder interesse stellen. Uit cijfers van beursorganisator Second Home blijkt verder dat 43% van de eigenaars een optrekje koopt enkel en alleen om er zelf van te genieten, maar 46% combineert het met verhuur en 7% gaat zelfs exclusief voor de verhuur. Onze woonexpert vergelijkt het huidige aanbod in vijf verschillende landen.
Lees verder

Brusselaars kunnen nog maar kiezen uit 3 energieleveranciers (Vlamingen uit 15)
Energieleveranciers Octa+ en Mega vertrekken uit de Brusselse energiemarkt. Daardoor kan je in ons Hoofdstedelijk Gewest nog maar beroep doen op drie verschillende energieleveranciers. De keuzemogelijkheden voor de consument zijn dus beperkt.
Lees verder

"Met zowel zonnekloppers als wintersporters haal je hoogste rendement": onze woonexpert toont zijn aanraders voor een tweede verblijf in het buitenland
De populairste bestemmingen bij wie op zoek is naar een tweede verblijf in het buitenland zijn Spanje (30,4%), gevolgd door Frankrijk (9,2%), Oostenrijk (8,5%) en Portugal (4,2%). Griekenland en Italië moeten het met iets minder interesse stellen. Uit cijfers van beursorganisator Second Home blijkt verder dat 43% van de eigenaars een optrekje koopt enkel en alleen om er zelf van te genieten, maar 46% combineert het met verhuur en 7% gaat zelfs exclusief voor de verhuur. Onze woonexpert vergelijkt het huidige aanbod in vijf verschillende landen.
Lees verder

Deense bondscoach blikt terug op mentaal lastige partij tegen België: "Sommige spelers moesten overgeven in de kleedkamer"
Een week na de uitschakeling blikt de Deense bondscoach Kasper Hjulmand al terug op het EK. 't Was een emotionele rollercoaster voor heel Denemarken. Hjulmand spreekt over de twijfels die heersten voor aanvang van de match tegen België. "Het is me een raadsel dat we die wedstrijd met zoveel vuur hebben kunnen aanvangen."
Lees verder

Negen producten waar 'stiekeme suikers' inzitten
Wie suikervrij wil eten staat voor een flinke uitdaging. Suiker zit namelijk vaak in producten waar je het niet verwacht, zoals in deze negen.
Lees verder

Kampen bedreigd door noodweer, jeugdbewegingen vervroegd naar huis: "Het water stond al tot aan onze enkels"
Wat een leuk zomerkamp had moeten worden, is voor heel wat Vlaamse jeugdbewegingen op een nachtmerrie uitgedraaid. Door de hevige regen in Wallonië en Limburg moeten heel wat scouts-, chiro- en KSA-groepen hun kamp opbreken en vervroegd stopzetten. Al is het niet overal kommer en kwel. Spelen in de modder kan ook leuk zijn, zo blijkt.
Lees verder

De Lijn bestelt 44 nieuwe hybride bussen, 280 hybrides worden omgevormd tot e-hybrides
De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn heeft de aankoop van 44 nieuwe plug-in hybride bussen goedgekeurd. Daarnaast worden nog eens 280 hybrides omgevormd tot e-hybride bussen. "Met de inzet van deze bussen zet De Lijn een volgende stap naar het emissievrij rijden in stadskernen", aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).
Lees verder

LIVE TOUR. Zes koplopers op Franse nationale feestdag, terwijl op slotklim al heel wat supporters verzamelen
Quatorze juillet, dan mag je wat verwachten in de Tour de France. Ook vandaag. Het peloton rijdt op de Franse nationale feestdag de koninginnenrit van deze ronde, een zware bergrit over 178,4 kilometer van Muret naar Saint-Lary-Soulan. De aankomst ligt bovenop de Col du Portet (BC), na de beklimmingen van de Col de Peyresourde (cat. 1) en de Col de Val Louron-Azet (cat.1). Wie verzorgt het spektakel? En kunnen de Belgen zich tonen? Het antwoord krijgt u op deze pagina!
Lees verder

N-VA dringt aan op snel begrotingsconclaaf: "Negatieve cijfers doen duizelen"
Oppositiepartij N-VA vindt dat de federale regering het begrotingsconclaaf niet kan uitstellen tot na het reces midden september. "We hebben nood aan een regering die regeert en dus nu direct ingrijpt", zegt Kamerlid Sander Loones.
Lees verder

Britse premier Johnson: "Schuldig aan online racisme tegenover voetballers? Dan kom je stadion niet meer in"
Mensen die zich in Groot-Brittannië schuldig maken aan racisme, zijn binnenkort niet meer welkom in sportstadions. Om dat voor elkaar te krijgen, wil premier Boris Johnson de wetgeving op dat punt aanpassen.
Lees verder

Spaanse media weten het zeker: "Messi levert 50 procent in en verlengt voor vijf seizoenen bij Barcelona"
De kogel lijkt door de kerk. Volgens Spaanse media heeft Lionel Messi (34) een princiepskkoord met FC Barcelona bereikt. De Argentijn zou maar liefst 50 procent van z'n loon gaan inleveren, gelet op de precaire financiële situatie van FCB. Het is nu wachten tot de advocaten de 5-jarige deal goedkeuren. Messi zat sinds begin juli zonder club, nadat zijn contract bij Barcelona was afgelopen.
Lees verder

Politie Genua zoekt Belg die rugzak vol geld stal
De politie in de Italiaanse stad Genua spoort een Belg en een Fransman op na een grootschalige diefstal in een hotel. De twee twintigers gingen ervandoor met een rugzak met daarin fotoapparatuur en een bedrag van liefst 3.800 euro baar geld, meldt de krant Today.
Lees verder