Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 2 juli 2021

Een goed voorteken? Exact drie jaar geleden counterden Duivels zich in 14 seconden de geschiedenisboeken in

HLN
Een goed voorteken? Exact drie jaar geleden counterden Duivels zich in 14 seconden de geschiedenisboeken in
De sterren voor de Rode Duivels staan goed. Dag op dag drie jaar geleden counterden ze zich in tien seconden de Belgische geschiedenisboeken in. Een herhaling van het Japan-scenario, vanavond tegen Italië? Krijg hier alvast nog eens kippenvel.
Lees verder

Nieuwe app scant LEGO-steentjes en geeft inspiratie voor bouwwerkjes
Wilt u mee op de LEGO-trend springen, maar weet u nooit wat te bouwen? Dan is de nieuwe app 'Brickit' misschien wel iets voor u. Met de nieuwe app kunt u een berg LEGO-steentjes scannen, de app geeft dan op basis van uw steentjes inspiratie voor mogelijke ontwerpen. En misschien het allerhandigste, ze toont ook waar de nodige blokjes liggen.
Lees verder

Ze schreef zijn naam in bloed, maar verliet hem na een jaar: Angelina Jolie zoekt opnieuw toenadering tot haar ex
Daten met je ex, in Hollywood is het de nieuwste trend. Na de plotse verzoening van Jennifer Lopez en Ben Affleck lijken ook Angelina Jolie (46) en haar ex, acteur Jonny Lee Miller (48), af te stevenen op een reünie. Vreemd, gezien het paar er na een jaar huwelijk al de brui aan gaf. Of toch niet? Angelina zei in het verleden zelf al dat de breuk met Jonny een grote misstap was geweest. En na haar turbulente - en volgens haar ook gewelddadige - relatie met Brad Pitt en een al even turbulent liefdesleven is hij misschien net wat ze nodig heeft.
Lees verder

VK krijgt zes miljoen aanvragen voor verblijfsstatus EU-burgers
De Britse autoriteiten hebben ruim 6 miljoen aanmeldingen gehad van EU-burgers die een verblijfsstatus wilden aanvragen. Die hebben ze vanwege het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie nodig om te kunnen werken, woonruimte te kunnen huren of gebruik te maken van sociale voorzieningen.
Lees verder

Vind jij altijd wel een reden om te drinken nu de horeca weer open is? Detoxcoach belicht de voordelen van minder alcohol: "Ik verloor moeiteloos 21 kilo"
Nu we opnieuw op café mogen, genieten we, letterlijk, met volle teugen. Maar daar schuilt meer gevaar in dan we denken, of aan onszelf willen toegeven, zegt detoxcoach Jacqueline Van Lieshout. Vijf jaar geleden stopte ze met drinken en schreef ze er een bestseller over, 'Ontwijnen'. Prediken wil ze niet, wel is het haar missie om mensen te informeren over de voordelen van een alcoholvrij leven. "Pas toen ik een aantal maanden gestopt was met drinken, besefte ik dat ik me in de business class van het leven bevond." Redactrice Marie stelt haar de vragen waarmee ze zelf worstelt.
Lees verder

Redactrice Marie drinkt veel nu de horeca weer open is. Detoxcoach: "Je hebt als drinker geen besef van de voordelen van een alcoholvrij leven"
Nu we opnieuw op café mogen, genieten we - letterlijk - met volle teugen. Maar daar schuilt meer gevaar in dan we denken, of aan onszelf willen toegeven, zegt detoxcoach Jacqueline Van Lieshout. Vijf jaar geleden stopte ze met drinken en schreef ze er een bestseller over, 'Ontwijnen'. Prediken wil ze niet, wel is het haar missie om mensen te informeren over de voordelen van een alcoholvrij leven. "Pas toen ik een aantal maanden gestopt was met drinken, besefte ik dat ik me in de business class van het leven bevond." Redactrice Marie stelt haar de vragen waarmee ze zelf worstelt.
Lees verder

Vrouw (22) aangeklaagd voor discriminatie na vals beschuldigen zwarte tiener van diefstal
Miya Ponsetto, een 22-jarige Puerto Ricaanse uit Californië, is aangeklaagd voor discriminatie omdat ze een zwarte tiener eind vorig jaar valselijk had beschuldigd van diefstal van haar iPhone in een New Yorks hotel. Ponsetto tackelde de veertienjarige jongen toen zelfs, bovendien in het bijzijn van zijn vader, jazzmuzikant Keyon Harrold.
Lees verder

Toch het Grote Gelijk van Enrique? Spanje vindt juiste flow en start als favoriet tegen stuntploeg Zwitserland
Van doelpuntenarme saaie matchen naar spektakelrijk voetbal met een karrevracht goals: Spanje tekende voor dé ommezwaai op dit EK voetbal en treft nu mirakelploeg Zwitserland. Bondscoach Luis Enrique kreeg kritiek op zijn gewaagde keuzes, maar lijkt op weg naar zijn Grote Gelijk.
Lees verder

Vierde dag op rij recordaantal coronadoden in Rusland
In Rusland zijn in de afgelopen 24 uur 679 doden door Covid-19 geregistreerd. Dat is voor de vierde dag op rij het hoogste aantal bevestigde sterfgevallen op één dag tijd sinds het begin van de pandemie. De autoriteiten wijten het record aan de meer besmettelijke Deltavariant van het virus in combinatie met het relatief lage aantal inentingen. Een dag eerder viel met 672 een bijna even groot aantal doden.
Lees verder

Tour-organisatie laat klacht tegen 'vrouw met het bordje' vallen, rennersvakbond zet wel door: Française moet op 14 oktober voor rechter verschijnen
De Franse vrouw die voor een massale valpartij in het peloton zorgde in de openingsrit van de Tour de France heeft voor het eerst van zich laten horen. De 31-jarige Française werd eergisteren in voorlopige hechtenis genomen, maar is na verhoor weer vrijgelaten. Ze schaamt zich naar eigen zeggen om de gebeurtenissen. Tourorganisatie ASO brengt geen klacht uit, de rennersvakbond CPA doet dat wel.
Lees verder

Porsche roept 43.000 elektrische wagens terug wegens softwareprobleem
Sportwagenfabrikant Porsche moet 43.000 van zijn elektrische Taycan-wagens terugroepen vanwege een mogelijk defecte software die ervoor zorgt dat de door de batterij aangedreven motor plotseling uitvalt. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt.
Lees verder

LIVE. Rode Duivels maken wandeling in München - De Bilde: "Kans dat je Hazard nog topfit krijgt is klein, en het risico té groot"
De spanning stijgt. Vanavond (21u) nemen de Rode Duivels het op tegen Italië in de kwartfinales van het EK. Met of zonder Kevin de Bruyne en Eden Hazard? Bondscoach Roberto Martínez liet op z'n persconferentie gisteren nog niet écht in zijn kaarten kijken. Op meer duidelijkheid is het dus wachten tot later op de dag. Op deze pagina krijgt u het sowieso mee!
Lees verder

Australië laat vanaf midden juli nog maar 3.000 reizigers per week binnen
Australië scherpt zijn strenge grensbeleid vanaf midden juli nog verder aan om het coronavirus buiten de deur te houden. Het aantal reizigers dat via commerciële vluchten het land binnenkomt, halveert tot 3.000 mensen per week. Dat heeft de Australische regering vandaag beslist.
Lees verder

Elise Mertens neemt het in de derde ronde op tegen Madison Keys: "Ja, ze hebben al gevraagd of Dries mijn broer is"
Vanavond om 21h speelt België de kwartfinale van het EK tegen Italië. Enkele uren daarvoor staat Elise Mertens (WTA 16) in Londen ook voor een mooi examen: de derde ronde van Wimbledon tegen Madison Keys (WTA 27). En net als bij de Rode Duivels zijn de verwachtingen hooggespannen.
Lees verder

OPROEP. Kijk jij in Italië naar de wedstrijd vanavond?
Beleef jij de wedstrijd vanavond op vakantie in Italië? Op een terrasje in Rome, een camping in Toscane of in het vurige zuiden van Italië: stuur je videobeelden en/of foto's door naar video@hln.be of via Whatsapp op 0474/74.65.02.
Lees verder

'El Chapo van Azië' mag worden uitgeleverd aan Australië, beslist Nederlandse rechter
De Aziatische drugsbaas Tse Chi Lop mag worden uitgeleverd aan Australië. Dat heeft de Rotterdamse rechtbank vrijdagmiddag bepaald. Tse wordt gezien als een van de grootste drugshandelaren ter wereld en zou machtiger en rijker zijn dan de Mexicaanse 'El Chapo'. Tse hangt in Australië mogelijk een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd.
Lees verder

LIVE TOUR. Van Aert én Van der Poel in ruime kopgroep vol kleppers, Cavendish steviger in groene trui
Genoeg gesprint, vandaag gaat het in de zevende etappe van de Tour de France weer meer bergop. De renners krijgen tussen Vierzon en Le Creusot - met zo'n 250 kilometer de langste rit - vijf beklimmingen voorgeschoteld. Zorgt een uitschieter van tweede categorie voor een spektakelrijke finale? En grijpen de (Belgische?) vluchters hun kans? U kan de hele etappe volgen in deze liveblog!
Lees verder

Dode bij home invasion in Dilbeek, ook 75-jarige moeder zwaargewond
Bij een overval vannacht in Dilbeek is een man van 55 jaar om het leven gekomen. Omstreeks' uur trof de politie in Dilbeek het levenloze lichaam van de 55-jarige man aan in diens woning in de Hoogveldlaan in Dilbeek.
Lees verder

Man (55) sterft bij home invasion in Dilbeek, ook 75-jarige moeder zwaargewond
Bij een overval vannacht in Dilbeek is een man van 55 jaar om het leven gekomen. Omstreeks 4 uur trof de politie in Dilbeek het levenloze lichaam van de 55-jarige man aan in zijn woning in de Hoogveldlaan in Dilbeek.
Lees verder

Binnenkort geen Haribo-snoepjes meer voor de Britten
Een lekker gummibeertje van de Duitse snoepjesreus Haribo is binnenkort misschien niet meer vanzelfsprekend voor de Britten. De snoepproducent krijgt zijn producten maar moeilijk in het Verenigd Koninkrijk door een tekort aan vrachtwagenchauffeurs.
Lees verder