Doorgaan naar hoofdcontent

Drukte op Europese wegen door vakantie-uittocht

Drukte op Europese wegen door vakantie-uittocht

Wie met de auto op vakantie vertrekt naar Europese vakantiebesmettingen, houdt het best rekening met zeer moeilijk verkeer en lange files. Daarvoor waarschuwen mobiliteitsorganisaties Touring en VAB zaterdagochtend. 'De verkeerspiek wordt rond het middaguur verwacht', aldus Touring.

Lees verder

Coronabesmettingen stijgen verder

De stijgende coronacijfers zijn nog niet aan vertragen toe. Tegenover de voorgaande zeven dagen stijgt het aantal besmettingen met 20 procent.

Lees verder

Gloednieuwe trailer 'Dune' belooft epische beelden en prachtige soundtrack

Moet er nog zand zijn? Als het aan de makers van 'Dune' ligt, alvast wel. De langverwachte trailer neemt de kijker mee naar de fascinerende wereld van 'Dune' waar Timothée Chalamet de plak zwaait als prins Paul Atreides. Ook Zendaya en Javier Bardem passeren er de revue. De film is gebaseerd op de sciencefictionklassieker 'Duin' van Frank Herbert uit 1965. Regisseur is Denis Villeneuve, die u eerder al Prisoners, Incendies en Blade Runner 2049 bracht.

Lees verder

Wout van Aert wint eerste Belgische medaille, Richard Carapaz verrast met goud

De olympische wegrit in Tokio is gewonnen door de Ecuadoraan Richard Carapaz. Het nummer drie uit de meest recente Ronde van Frankrijk reed in de slotfase weg van zijn vluchtgezel Brandon McNulty. Uitblinker Wout van Aert sleepte na een dijk van een wedstrijd een zilveren medaille uit de brand. Tadej Pogacar pakte de bronzen medaille.

Lees verder

Voetbalwedstrijd onderbroken door opvallend natuurverschijnsel

Een 'dust devil' heeft een amateurwedstrijd tijdens een voetbaltoernooi in Bolivië verstoord. De spelers stonden klaar om te beginnen, maar moesten vluchten toen ze een enorme stofhoos op zich af zagen komen. Bekijk het opvallende natuurverschijnsel in bovenstaande video.

Lees verder

Nasa kiest SpaceX voor missie naar Jupiter-maan

Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap gaat in zee met het bedrijf van Elon Musk voor een missie naar Europa, een maan bij de planeet Jupiter. De beslissing is een grote overwinning voor het bedrijf van de miljardair. SpaceX wil zich verder in het zonnestelsel wagen.

Lees verder

Hevige clash tussen betogers en politie tijdens antilockdownprotesten in Australië

In Australië hebben duizenden mensen zaterdag betoogd tegen de lockdown in Sydney en Melbourne, de twee grootste steden in het land. In Sydney ging het er hevig aan toe: verschillende mensen werden opgepakt na gewelddadige confrontaties tussen manifestanten en de politie.

Lees verder

Gewichthefster Nina Sterckx: 'Ik heb gehuild. Van geluk'

'Ik denk niet dat iemand mij dit snel zal nadoen.' Parijs 2024 zouden haar Spelen worden. Op haar eerste Spelen, in Tokio, eindigt gewichthefster Nina Sterckx als vijfde.

Lees verder

Judoka Matthias Casse gaat voor goud: 'Het wauw-effect van Rio is weg'

Sinds zijn wereldtitel begin juni is Matthias Casse meer dan ooit het boegbeeld van het Belgische judo. Relaxed leeft de volbloedwinnaar toe naar zijn competitie. 'Goud is sowieso het doel.'

Lees verder

De omstreden schilderijen van kunstenaar Hunter Biden

De zoon van de Amerikaanse president schildert en verkoopt schilderijen. Het werk van de beginnende artiest zou gemakkelijk tot een half miljoen dollar per werk kosten. Als zakenlui of anderen zijn kunst kopen, doen ze dat omdat ze fan zijn van het werk of omdat ze een toegangsticket tot het Witte Huis menen te kopen?

Lees verder

Opmerkelijk: zo'n 150 miljoen jaar oude 'grootvader van de krokodil' ontdekt

In het zuiden van Chili heeft een Argentijns team van paleontologen een fossiel van 150 miljoen jaar oud ontdekt. Het gevonden skelet zou de 'grootvader' van de moderne krokodil zijn en leert ons heel wat over de evolutie van de reptielen. Ontdek meer over de unieke vondst in de video hierboven.

Lees verder

De sterkste van het pak krijgt niet altijd de haver

Niet Tadej Pogacar, niet Wout van Aert, maar wel Richard Carapaz volgt Greg Van Avermaet op als olympisch kampioen. De Ecuadoraan bleek de tactisch slimste in een zinderende wegrit die ook een Belgische winnaar had kunnen opleveren.

Lees verder

Van Avermaet en Benoot, de juiste mannen op de juiste plek

Een olympische kampioen als tempobeul? Dat hadden we nog niet gezien. Maar Greg Van Avermaet schikte zich in zijn rol en bewees, net als Tiesj Benoot, dat de keuze van bondscoach Sven Vanthourenhout de juiste was.

Lees verder

Sinds 14 uur hevige regenval, 'maar in geen geval de grootteorde van zwaar noodweer'

Het KMI waarschuwt met code oranje voor felle onweersbuien en dat na de zondvloed van afgelopen week. Wateroverlast is niet uitgesloten. 'We zijn beducht voor de opklaringen aan de Franse grens', zegt Nicolas Roose van Noodweer Benelux. 'Door die opklaringen stijgt de temperatuur, maar ook de instabiliteit.'

Lees verder

Fabio Jakobsen sprint naar tweede ritzege in Ronde van Wallonië, Quinn Simmons pakt eindzege

Zaterdagmiddag stond in de Ronde van Wallonië de vijfde en laatste etappe op het programma. De etappe draaide uit op een massasprint, en daarin was Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick-Step) de snelste. Het is voor de Nederlander de tweede ritzege in deze Ronde van Wallonië. De eindzege is voor de Amerikaan Quinn Simmons.

Lees verder

Tienkoppig Zulte Waregem moet vrede nemen met puntje tegen OH Leuven: 1-1

Zaterdagmiddag begonnen OH Leuven en Zulte Waregem aan hun nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League. Na een geanimeerde pot voetbal eindigde de wedstrijd op 1-1.

Lees verder

Horeca-uitbaters protesteren met taart en frieten tegen eet- en drankkramen op Groenplaats

Wie zaterdag rond 14 uur langs de Groenplaats in Antwerpen passeerde, werd door de horeca-uitbaters getrakteerd op gratis frietjes, stukjes taart en drankjes. Ze wilden op die ludieke manier hun ongenoegen uiten tegen de toenemende ambulante handel op het plein.

Lees verder

Duizenden deelnemers Budapest Pride protesteren tegen regering-Orban

Duizenden Hongaren hebben zaterdag in Boedapest gedemonstreerd voor de rechten van niet-heteroseksuele mensen. De jaarlijkse optocht van de organisatie Budapest Pride vond dit jaar plaats tegen de achtergrond van de hetze over de 'antihomowet' van de rechts-nationalistische regering van premier Viktor Orban.

Lees verder

Chevalier en Selemani bezorgen Kortrijk eerste driepunter tegen promovendus Seraing

KV Kortrijk heeft afgerekend met zijn 'openingscomplex'. Van in 2015 was het geleden dat de Kerels nog eens met een driepunter aan het seizoen startten. KVK won met 2-0 van Seraing, dat voorlopig nog een maatje te klein blijkt voor het hoogste niveau. De hoofdrol was voor Teddy Chevalier, die meteen zijn jaarrekening opende na een seizoen zonder doelpunten.

Lees verder

Regen boven het Kiel maakt vroegtijdig einde aan Beerschot–Cercle

De seizoensopener van Beerschot en Cercle Brugge is op een sisser afgelopen. De regen zorgde gelukkig niet voor helse taferelen zoals vorig weekend, maar tien minuten met de hemelsluizen boven het Kiel open was al genoeg om het veld onbespeelbaar te maken.

Lees verder

Zeker 115 doden bij zware moessonregens in India

Bij zware moessonregens in het westen van India zijn nu al zeker 115 doden gevallen. In de buurt van Mumbai, het financiële hart van het land, zijn nog tientallen anderen vermist.

Lees verder

Dimitri Van den Bergh opnieuw in finale World Matchplay

Titelverdediger Dimitri Van den Bergh heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de finale van de World Matchplay, na winst in de halve finale tegen de Pool Krzysztof Ratajski. Onze landgenoot klopte eerder al wereldkampioen Gerwyn Price.

Lees verder

KV Oostende gaat in eigen huis zwaar de boot in tegen efficiënt Charleroi

De competitiestart van KV Oostende werd een ijskoude duik in de Noordzee. Het overwicht was er, de kansen ook, maar het was een efficiënt Charleroi dat drie keer scoorde (0-3). Een lichtpuntje voor de kustformatie? Net voor de aftrap werd een nieuwe aanvaller gepresenteerd. En ze zullen hem de komende weken hard nodig hebben.

Lees verder

Opnieuw kans op intense buien met onweer

Zondag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt. In de loop van de dag en vooral na de middag wordt het opnieuw onstabiel en kunnen er overal buien ontstaan die vrij intens zijn met kans op onweer.

Lees verder

Elise Mertens haalt tweede ronde enkelspel niet op eerste Spelen

Elise Mertens (WTA 17) heeft zich zondag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde (zestiende finales) van het tennistoernooi op de Olympische Spelen in Tokio.

Lees verder