Doorgaan naar hoofdcontent

Drie jongeren redden bewoners uit brandende rijwoning in Elsene

Drie jongeren redden bewoners uit brandende rijwoning in Elsene

Drie jongeren hebben afgelopen weekend in Elsene het leven gered van zes bewoners, onder wie een jong kindje. Toen er brand uitbrak aan een rijwoning, braken ze de deur open om de bewoners te wekken. Vervolgens gingen ze de vlammen met brandblussers van voorbijrijdende automobilisten te lijf.

Lees verder

The Weeknd wordt nachtclubeigenaar en sekteleider voor HBO

Filmblad Variety meldt dat popartiest The Weeknd werkt aan een televisiereeks voor betaalzender HBO. De zanger zal er ook een rol in vertolken. De reeks wordt geproduceerd door onder anderen Sam Levinson, die voor HBO de hitreeks Euphoria maakt.

Lees verder

Live | Crisiscentrum geeft update over dalende coronacijfers

Zowel het aantal patiënten die met covid-19 in de ziekenhuizen liggen als het aantal nieuwe besmettingen en overlijdens blijft dalen. Tussen 20 en 26 juni werden er elke dag gemiddeld 328 nieuwe besmettingen geregistreerd, een daling met 25 procent. Steven Van Gucht geeft om 11 uur in een persconferentie meer uitleg over de cijfers. Volg die hier live mee.

Lees verder

Enkele Rode Duivels kregen van Roberto Martinez toestemming om discreet familie te zien

Vier weken nadat de Rode Duivels een toernooibubbel hebben gevormd, slaat de heimwee toe. Enkele spelers vroegen en kregen de toelating om hun familie te zien. De ontmoeting gebeurde volgens de strikte coronaregels, maar wel in het geheim omdat de Uefa de nationale selecties vraagt de bubbels te respecteren. Elk contact met iemand van buiten de bubbel is volgens de Uefa 'op volledig eigen verantwoordelijkheid van de delegatie'. Bondscoach Martinez stak zijn nek uit voor zijn spelers.

Lees verder

'Ik ben een meisjesperiode aan het inhalen die ik als tiener niet had'

De Gents-Brusselse band Uma Chine, finalist van Humo's Rock Rally 2020, staat dit weekend op het podium van Dansand!, het Festival voor Dans en Beweging, in Oostende. Frontvrouw Nele De Gussem over haar stijlgeheimen.

Lees verder

Drone maakt betoverende beelden van kudde schapen

Een Israëlische videograaf volgde zeven maanden lang een grote kudde schapen met zijn drone. Lior Patel filmde de meer dan duizend dieren tijdens hun tocht tussen de weide waar ze 's winters grazen tot het gras waar ze tijdens de zomer van smullen. Het resultaat is een hypnotiserende timelapse van de migratie.

Lees verder

Pakt Van Aert de gele trui in de tijdrit? 'Ik ga in de eerste plaats voor dagzege'

Wout van Aert begint vandaag in de best mogelijke omstandigheden aan de tijdrit. Hij is een van de weinige Tourrenners die rondrijdt zonder gaasverband op de gewrichten. Bovendien kon hij zich de voorbije dagen wat sparen.

Lees verder

Egan Bernal slaat Olympische Spelen over

Egan Bernal gaat niet naar de Olympische Spelen in Tokio. De winnaar van de laatste Ronde van Italië ontbreekt in de selectie die de Colombiaanse bond woensdag presenteerde.

Lees verder

UZ Gent waarschuwt voor 2 uur verschil op coronacertificaat

Het UZ Gent waarschuwt reizigers om rekening te houden met een verschil van 2 uur op het Europees coronacertificaat. Daarop staat het moment van afname in UTC, 2 uur vroeger dan wanneer de vermeldde test effectief is afgenomen.

Lees verder

Belgische supporters wachten nog steeds op vrije verkoop van tickets voor kwartfinale

Sinds dinsdag 12 uur zitten fans overal te lande te wachten op de vrije verkoop van de laatst overgebleven tickets voor België-Italië. Alleen is die verkoop bijna 24 uur later nog steeds niet begonnen.

Lees verder

'Meer dan een jaar loon verloren aan Arco'

Op de laatste zittingsdag van het Arco-proces mochten coöperanten het woord nemen. Een ex-medewerker van het ACW speelde 10.000 euro kwijt. 'Meer dan een jaar nettoloon', zei de man die zijn carrière doorbracht in het Huis van de Arbeid.

Lees verder

Hoe Roger Federer uitgroeide tot de eerste tennismiljardair

Roger Federer, die gisteren na de opgave van Adrian Mannarino de eerste ronde van Wimbledon overleefde, is de zesde actieve ­atleet met meer dan een miljard dollar - 840 miljoen euro - aan inkomsten.

Lees verder

AB verhuist Boterhammen in het Park en Feeërieën naar Tour & Taxis

Boterhammen in het Park en de Feeërieën, de gratis zomerfestivals van de Brusselse concertzaal Ancienne Belgique, verhuizen tijdelijk naar Tour & Taxis. De festivals zullen deze zomer van 23 tot 27 augustus plaatsvinden in de grote hal van de Gare Maritime.

Lees verder

Pandemiewet mogelijk nog maar eens naar de Raad van State

De pandemiewet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) moet straks mogelijk nog maar eens naar de Raad van State. Oppositiepartijen N-VA, CDH en PVDA zijn alle drie van plan om woensdagmiddag opnieuw amendementen in te dienen op het ontwerp en daar een advies van het rechtscollege op te vragen.

Lees verder

Machtsvertoon van Navo en Rusland in de Zwarte Zee

Met operatie Sea Breeze 2021 laat de Navo zien dat het de annexatie van de Krim door Rusland nog altijd niet accepteert.

Lees verder

Dit verandert vanaf 1 juli: hogere uitkeringen en goedkoper erven van vrienden

Op 1 juli veranderen opnieuw heel wat zaken. Een overzicht.

Lees verder

Tienduizenden Chinezen wonen spektakel voor verjaardag Communistische Partij bij

Op 1 juli bestaat de Communistische Partij van China honderd jaar. Maandag hebben tienduizenden Chinezen die verjaardag samen met president Xi Jinping in Peking gevierd met een patriottistisch massaspektakel. Zangers, dansers en acteurs eerden het verleden van China en zongen gezamenlijk 'Zonder Communistische Partij, geen nieuw China'. Het coronavirus leek er even ver weg. Kijk mee in bovenstaande video.

Lees verder

Laatste beperkingen in strijd tegen coronavirus opgeheven in Frankrijk, ondanks oprukkende deltavariant

In Frankrijk zijn woensdag de laatste beperkingen in de strijd tegen het coronavirus opgeheven. In bioscopen, restaurants en winkels zijn er geen drempels meer op het aantal bezoekers. Al zorgt ook bij onze zuiderburen de zich steeds sneller verspreidende deltavariant van het coronavirus voor ongerustheid.

Lees verder

Is een mondmasker slecht of net goed voor je tanden?

Door corona was het even niet vanzelfsprekend om naar de tandarts te gaan. Nu zien sommige tandartsen meer patiënten met slechte adem of gebrekkige mondhygiëne opduiken. Heeft het lange dragen van een mondmasker daartoe bijgedragen, en hoe dan?

Lees verder

Tot elf jaar cel voor Brusselse stadsbende die Frans meisje 'kocht' en in de prostitutie dwong

De rechter in Brussel heeft twaalf leden van de beruchte Brusselse stadsbende Fioul Gang uit Sint-Gillis veroordeeld tot gevangenisstraffen tussen 3 en 11 jaar.

Lees verder

Franse media: 'Vrouw die massale valpartij veroorzaakte in Tour is ondervraagd en in voorhechtenis genomen'

De vrouw die afgelopen zaterdag een zware valpartij veroorzaakte in de eerste rit van de Ronde van Frankrijk, is gevonden. De politie van Landerneau heeft haar intussen ondervraagd en in voorhechtenis genomen. Dat melden Franse media.

Lees verder

Zowel Minnen als Van Uytvanck geraken niet verder dan eerste ronde op Wimbledon

Greet Minnen (WTA 118) is woensdag bij haar debuut op de hoofdtabel van Wimbledon uitgeschakeld. Ook Alison Van Uytvanck (WTA 57) strandt in de eerste ronde.

Lees verder

Picasso van 16,5 miljoen euro tuimelt tijdens persconferentie op de grond

Tijdens een persconferentie over twee teruggevonden schilderijen van Picasso en Mondriaan in Griekenland, is het dinsdag even misgelopen. De peperdure Picasso donderde van een muurtje waarop de werken tentoongesteld werden. Bekijk het ongemakkelijke moment in bovenstaande video.

Lees verder

Tweede prikken AstraZeneca kunnen vervroegd na grote levering

AstraZeneca heeft woord gehouden met de levering van bijna 700.000 dosissen. Dat wil zeggen dat het mogelijk wordt om de tweede prik te vervroegen.

Lees verder

'Harde les' wordt zevenjarige judoka fataal

Na 70 dagen in coma is een zevenjarige Taiwanees jongetje overleden aan de verwondingen die hij had opgelopen tijdens een judoles. De coach, die een andere minderjarige opdroeg de jongen op de mat te blijven werpen en het nadien van hem overnam, is aangeklaagd.

Lees verder

'Zware overstromingen' in Pairi Daiza, dieren in veiligheid gebracht: 'Kom donderdag niet naar het park'

Pairi Daiza heeft de voorbije uren te kampen gehad met zware regenval. Daardoor werd het dierenpark getroffen door zware overstromingen.

Lees verder

Vliegende auto maakt succesvolle testvlucht tussen luchthavens

Een prototype van een vliegende auto heeft maandag een testvlucht van 35 minuten gemaakt tussen twee luchthavens in Slovakije. De 'AirCar' is uitgerust met een BMW-motor van 160 pk, heeft al een topsnelheid van 190 kilometer per uur behaald en heeft op 2.500 meter hoogte gevlogen. Volg de testvlucht van het indrukwekkende toestel in bovenstaande video mee.

Lees verder

IJzersterke Pogacar imponeert in tijdrit, Van der Poel behoudt nipt de gele trui

De Sloveen Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) heeft op verbluffende wijze de eerste tijdrit in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Stefan Küng (Groupama-FDJ) eindigde tweede op 19 seconden. Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) vervolledigt het podium.

Lees verder

Tielemans: 'Moeten voorbereid zijn op fysieke veldslag tegen Italië'

Op de persconferentie van de Rode Duivels in het trainingscentrum van Tubeke keek Youri Tielemans vooruit naar de kwartfinale van de Rode Duivels tegen Italië. 'We hebben tegen Portugal bewezen dat we met één schot de wedstrijd naar onze hand kunnen zetten. Dat is belangrijk'.

Lees verder

Delvaux komt in Zwitserse handen

De Zwitserse luxegroep Richemont neemt het beroemde Belgische handtassenmerk Delvaux volledig over.

Lees verder

Welke transfers doen de Belgische clubs?

Op vrijdag 23 juli gaat de Jupiler Pro League opnieuw van start. De Belgische clubs roeren zich dan ook op de transfermarkt. Wij zetten de opvallendste transfers op een rijtje.

Lees verder

Elise Mertens plaatst zich makkelijk voor derde ronde op Wimbledon

Elise Mertens (WTA 16) heeft zich woensdag geplaatst voor de derde ronde op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen.

Lees verder

Ook Vlaanderen procedeert tegen Frans windmolenpark

Vlaanderen sluit zich aan bij de gerechtelijke procedure die de federale regering heeft aangespannen tegen de bouw van een Frans windmolenpark. Dat zei minister-president Jan Jambon (N-VA) in het parlement na vragen van Bert Maertens (N-VA) en Martine Fournier (CD&V).

Lees verder

Hooggerechtshof beveelt onmiddellijke vrijlating Bill Cosby

Het Hooggerechtshof van Pennsylvania heeft de veroordeling van Bill Cosby voor seksueel misbruik verbroken. De rechter heeft zijn onmiddellijke vrijlating gelast.

Lees verder

Douane houdt stiptheidsacties op luchthavens

De vakbonden organiseren vandaag stiptheidsacties bij de douane op de passagiersluchthavens van Zaventem, Deurne, Wevelgem en Oostende.

Lees verder

Opnieuw bijna 200 anonieme graven gevonden in Canada

Nabij een vroeger internaat voor de inheemse bevolking in Canada zijn opnieuw tientallen anonieme graven ontdekt. Deze vondst, de derde op een maand tijd, telde 182 anonieme graven. Dat meldt de inheemse gemeenschap in Lower Kootenay.

Lees verder

Amerikaans oud-minister van Defensie Donald Rumsfeld overleden

Donald Rumsfeld, Amerikaans oud-minister van Defensie, is overleden. Hij werd 88 jaar.

Lees verder

'Worstjesoorlog' tussen EU en Verenigd Koninkrijk afgewend

Ook de komende drie maanden zullen nog ­gekoelde vleesbereidingen vanuit het VK naar Noord-Ierland kunnen worden verscheept.

Lees verder

Waarom zo'n duizend Belgen de ruimte in willen

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA zoekt astronauten. Krijgen we binnenkort een nieuwe Frank De Winne?

Lees verder

Minder dan twintig nieuwe ziekenhuisopnames per dag

Er werden tussen 24 en 30 juni elke dag nog gemiddeld 18,3 covid-patiënten per dag opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een daling met 37 procent in vergelijking met een week eerder, blijkt uit de voorlopige cijfers op het dashboard van Sciensano.

Lees verder

Roberto Martinez blijft ook na het EK bondscoach van Rode Duivels

Er werd voor gevreesd, maar Roberto Martinez stapt na het EK niet op als bondscoach. Hoe de kwartfinale morgen tegen Italië ook afloopt, de voetbalbond wil verder met de 47-jarige Spanjaard, die al sinds augustus 2016 de touwtjes in handen heeft.

Lees verder

Wetteren vraagt geen eieren en groenten te eten in omgeving van treinramp

De gemeente Wetteren geeft omwonenden het advies om geen eieren te eten in de omgeving van de zware treinramp in 2013. Er is destijds veel bluswater gebruikt, waardoor in een straal van 100 meter mogelijk verhoogde PFOS-waarden aanwezig zijn. Ook vijf andere sites staan op een lijst waar inwoners gezondheidsadvies in acht moeten nemen. Zo wordt ook het eten van zelf gekweekte groenten voor jongeren en zwangere vrouwen afgeraden.

Lees verder

Cartoon van de dag - juli 2020

Elke dag brengt De Standaard nieuwe cartoons van huiscartoonist Lectrr.

Lees verder

Donald Rumsfeld, verguisde pleitbezorger van de oorlog in Irak

De strijdlustige Republikein leidde het Pentagon onder president George W. Bush ten tijde van de Amerikaanse oorlog tegen terreur. Hij verdedigde de invasie van Irak en de gebruikte tactieken met verve.

Lees verder

Vader Britney Spears blijft haar bewindvoerder

Een rechter in Los Angeles heeft het verzoek van Britney Spears afgewezen om haar vader te ontslaan als bewindvoerder. De 39-jarige popster wilde financiële instelling Bessemer Trust aangesteld zien als 'enige conservator'. Bessemer Trust wordt nu medeconservator, maar ook vader Jamie Spears wordt bevestigd in de rol.

Lees verder

Groen licht voor 'vaccintransfers' naar Vlaanderen

Er komen dan toch transfers van coronavaccins tussen de regio's in ons land. De gezondheidsministers hebben gisteren het licht op groen gezet voor een 'federale solidariteitsstock'. Vooral voor Vlaanderen is dat goed nieuws: door onze hoge vaccinatiegraad zullen we volgende week al méér vaccins krijgen dan Brussel en Wallonië.

Lees verder

Licentiecommissie legt Standard tijdelijk transferverbod op

Standard mag voorlopig geen nieuwe spelers aantrekken. De Licentiecommissie legde de Luikse club een transferverbod op na de laatste tussentijdse evaluatie. De Rouches moeten op korte termijn de rekeningen aanzuiveren. De verkoop van bijvoorbeeld Zinho Vanheusden moet daarbij helpen.

Lees verder