Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 20 juli 2021

Drie agenten gewond na dolle achtervolging van Nederlandse automobiliste met lachgas achter stuur

HLN
Drie agenten gewond na dolle achtervolging van Nederlandse automobiliste met lachgas achter stuur
Drie agenten van de politiezone Lanaken-Maasmechelen (LaMa) zijn maandagavond rond 23.15 uur gewond geraakt, toen ze een automobiliste wilden onderscheppen die vanuit Nederland achtervolgd werd. De bestuurder, een dame van 27 uit Nederland, haalde tijdens de achtervolging allerlei halsbrekende manoeuvres uit.
Lees verder

Heeft topsporter jou ertoe aangezet te gaan sporten?
Topsporters inspireren ons om zelf te sporten, zo blijkt uit onderzoek van de VUB. Bijna de helft van de Vlamingen is fan van een topsporter en meerkampster Nafi Thiam is de absolute favoriete. Turnster Nina Derwael en wielrenner Wout Van Aert vervolledigen het podium van topsporters met de meeste fans.
Lees verder

Maak je tuin en terras zomerproof met deze outdoortrends
Veel mensen kiezen er ook deze zomer voor om in de eigen contreien te blijven. Helemaal tot rust komen en zorgeloos genieten tijdens je verlof kan ook perfect in je eigen tuin. Kan je nog wat inspiratie gebruiken om van je tuin en terras een klein privé-paradijs te maken? Bouwsite Livios toont de tuintrends.
Lees verder

Maak kennis met turnbelofte Jutta Verkest (15), de benjamin van de Belgische olympische delegatie: "Nina is een bron van inspiratie"
Jong, jonger. En in casu Jutta Verkest: jongst. Met haar 15 herfsten — in oktober wordt ze 16 — is de Mechelse de benjamin van de Belgische olympische delegatie. Én van de in Tokio aanwezige internationale turnscene. Haar grote droom? "Ooit het niveau van Nina Derwael bereiken." Aangename kennismaking.
Lees verder

Davy en Ilse leren elkaar kennen op reis, en blijken neef en nicht: "Niet te geloven dat dit in de Franse Dordogne kan gebeuren"
Ilse Van Deursen (48) uit Maldegem en Davy Van Deursen (38) uit Wielsbeke hebben elkaar op een Frans terras leren kennen… en blijken plots neef en nicht te zijn.
Lees verder

Losse handjes? Everton schorst speler na politieonderzoek
Premier League-club Everton heeft een speler voorlopig geschorst in afwachting van een politieonderzoek. De naam van de voetballer is voorlopig onbekend en de club wil geen verdere details over de zaak geven.
Lees verder

Beelden gaan viraal: elke ochtend sprinten badgasten naar beste plekje op strand van Spaanse Torrevieja
Vakantiegangers en lokale bewoners die een goed plekje op het strand van de Spaanse badplaats Torrevieja, ten zuiden van Alicante, willen bemachtigen, moeten zeer vroeg opstaan. Om zes uur 's morgens staan tientallen diehards met parasols en frigoboxen klaar om de sprint naar het beste plekje aan te vatten. De beelden gaan viraal op sociale media.
Lees verder

Zelfs Pascale Naessens is fan van 'Healthy Chef János' (16), een jonge kok met autisme: "Een beperking kan ook een gave zijn, je hebt maar één iemand nodig die in je gelooft"
"Met mijn autisme kan ik niet naar de koksschool, maar dat houdt me niet tegen om mijn dromen na te jagen." János Coulembier (16) uit Torhout heeft meer dan 20.000 fans op Facebook en brengt eind volgende maand zijn eerste kookboek uit: een bundeling van 90 gezonde gerechten, van stoofpotjes tot desserts. "Dat Pascale Naessens en Claudia Van Avermaet fans zijn, doet me wel iets."
Lees verder

Mathias Coppens heeft nieuwe relatie
Een jaar geleden maakte Mathias Coppens (43) bekend dat z'n huwelijk met echtgenote Sarah op de klippen was gelopen. Ondertussen heeft hij een nieuwe vriendin, schrijft Dag Allemaal. De gelukkige is Linn Trappeniers, producer bij Roses Are Blue, het productiehuis van Mathias.
Lees verder

Tot 100 km meer dan beloofd: zo ver raken deze elektrische wagens echt
Naar de reële autonomie van een elektrische wagen blijft het vaak gissen. Ze is immers sterk afhankelijk van je rijstijl en je verplaatsingspatroon. In Noorwegen deed de lokale automobilistenbond NAF (Norges Automobil Forbund) een onderzoek met een opmerkelijke uitkomst. HLN Drive ging door de cijfers.
Lees verder

Onze olympiërs voorgesteld (#7). Wielerfenomenen en bronzen medaillewinnares van Rio: deze Belgen razen straks op twee wielen door Tokio
66 mannen. 55 vrouwen. Verspreid over 25 sporten. Team Belgium zakt met maar liefst 121 atleten af naar Tokio, met maar één doel: eeuwige glorie op de Olympische Spelen. Van wielrennen over kajak tot boogschieten: in een tiendelige reeks stellen wij ze allemaal aan u voor. Vandaag deel 7, met daarbij de focus op de wielrenners.
Lees verder

Kim Jong-un verbiedt Noord-Koreaanse jongeren om Zuid-Koreaanse straattaal te spreken
De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un wil niet weten van straattaal uit Zuid-Korea, noch van hun kledingstijl, haarmode of muziek. Waarschuwingen voor Noord-Koreaanse jongeren daarover verschenen recent in staatsmedia en maken deel uit van een nieuwe wet. Er staan harde straffen op voor overtreders, tot executie toe.
Lees verder

Burgemeester van Luiks dorp haalt uit naar hogere niveaus: "Ze hebben ons in de steek gelaten, in hun ogen zijn wij maar boertjes"
De burgemeester van een ondergelopen dorp in Luik haalt in een interview zwaar uit naar de hogere niveaus. "Ze hebben ons in de steek gelaten. In hun ogen zijn wij maar de boertjes van de lokale overheid", sneert Cédric Halin.
Lees verder

'Anti-seksbedden' in het olympisch dorp? Ierse gymnast weerlegt mythe: "Fake news"
Over het doen en laten in een olympisch dorp kunnen er boeken geschreven worden. Alleen zal het er dit jaar wegens corona iets minder intiem aan toegaan. Zeker omdat de organisatie, zo leek het toch, voor kartonnen bedden heeft gekozen in de kamers van de atleten. 'Anti-seksbedden', klonk het snel. Maar de Ierse gymnast Rhys Mcclenaghan ontkracht die mythe nu.
Lees verder

Interim-president Mali aangevallen met mes
Assimi Goïta, de interim-president van Mali, is aangevallen met een mes. Het incident vond plaats tijdens het gebed in de moskee van hoofdstad Bamako. (Dadelijk meer)
Lees verder

China lanceert "snelste trein ter wereld" die 600 km/uur haalt
In China heeft de trein voor de snelste magneetzweefspoorweg ter wereld vandaag de productielijn verlaten. De trein van het staatsbedrijf CRRC ging van de productielijn in de oostelijke stad Qingdao, zo meldde het staatspersbureau Xinhua. De trein moet een snelheid van 600 km per uur halen, waardoor China volgens Xinhua de snelste trein ter wereld heeft.
Lees verder

Koning Filip pinkt traantje weg na minuut stilte in Verviers
Op verschillende plaatsen in ons land is om 12.01 uur een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de overstromingsramp en hun naasten. Net daarvoor loeiden de sirenes van de hulp- en interventiediensten. In het land hangen ook de vlaggen halfstok. Koning Filip leek een traantje weg te pinken na afloop van het herdenkingsmoment.
Lees verder

Baby Lexie zou volgens dokters nooit meer wandelen, een jaar later loopt ze sponsortocht
De Britse baby Lexie heeft alle specialisten verbaasd door... te wandelen. Niet door dat op uitzonderlijk vroege leeftijd te doen, maar omdat ze de gevaarlijke GBS-ziekte overwon. Het wandelen gaat haar zo goed af dat haar ouders er een sponsortocht van hebben gemaakt. Die levert ondertussen al meer dan 1000 euro op.
Lees verder

Artsen zeiden dat kleine Lexie nooit meer zou lopen, en kijk haar nu
De Britse baby Lexie heeft alle specialisten verbaasd door... te wandelen. Niet door dat op uitzonderlijk vroege leeftijd te doen, maar omdat ze de gevaarlijke GBS-ziekte overwon. Het wandelen gaat haar zo goed af dat haar ouders er een sponsortocht van hebben gemaakt. Die levert ondertussen al meer dan 1000 euro op.
Lees verder

Roger van Damme wil dit weekend z'n Désirée in zwaar gehavend Durbuy heropenen: "Een koppel dat bij me werkt, kon nog niet tot bij hun huis"
Chef-Kok Roger van Damme wil dit weekend zijn door de overstromingsramp vernielde restaurant Désirée in het zwaar getroffen Durbuy heropstarten. Op vrijdag bakt hij wafeltjes voor zijn buren, een dag later wil hij met een beperkte menukaart zijn desserts serveren. "Een koppel dat bij mij werkt, kon nog niet tot bij hun huis. Het is van de buitenwereld afgesloten", zei hij aan HLN LIVE.
Lees verder