Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 11 juli 2021

Door Donald Trump aangestelde topambtenaar weigert te vertrekken nadat Joe Biden hem ontslaat

HLN
Door Donald Trump aangestelde topambtenaar weigert te vertrekken nadat Joe Biden hem ontslaat
De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag het hoofd van de sociale zekerheid ontslagen. Andrew Saul werd onder ex-president Donald Trump aangesteld en zou normaal gezien tot 2025 aanblijven. De topambtenaar aanvaardt zijn ontslag niet en weigert te vertrekken, meldt The Washington Post.
Lees verder

Pukkelpop hoeft nog niet te vrezen voor oplopend coronacijfer
Het Belgische festival Pukkelpop hoeft voorlopig nog niet te vrezen voor afgelasting, meldt de VRT. Vrijdag wordt besloten of versoepelingen, waardoor Pukkelpop dit jaar toch gehouden kan worden, door kunnen gaan.
Lees verder

IN BEELD. Argentinië wint na 28 jaar eindelijk een groot toernooi
Het is Argentinië en Lionel Messi eindelijk gelukt. Na 28 jaar wachten heeft Argentinië opnieuw een groot internationaal toernooi gewonnen. Ze versloegen Brazilië met 1-0 na een goal van Angel Di Maria. Het betekende duidelijk veel voor Messi en zijn ploegmaats. Geniet u even mee van enkele fantastische beelden.
Lees verder

IN BEELD. Enorme ontlading bij Messi en co na eerste prijs voor Argentinië in 28 jaar
Het is Argentinië en Lionel Messi eindelijk gelukt. Na 28 jaar wachten heeft Argentinië opnieuw een groot internationaal toernooi gewonnen. Ze versloegen Brazilië met 1-0 na een goal van Angel Di Maria. Het betekende duidelijk veel voor Messi en zijn ploegmaats. Geniet u even mee van enkele fantastische beelden.
Lees verder

Jambon houdt vast aan heropstart min of meer normale leven begin september: "Vaccinatie blijft ticket naar vrijheid"
Wanneer eind augustus 90 procent van de volwassen Vlamingen volledig gevaccineerd zal zijn tegen het coronavirus, moet het mogelijk zijn het normale leven opnieuw "min of meer" zijn gang te laten gaan. Aan die doelstelling blijft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) vasthouden. Dat heeft hij gezegd in 'De Ochtend' op Radio 1.
Lees verder

"Prins Charles wil niet dat broer Edward de titel 'Hertog van Edinburgh' erft"
Toen prins Philip in april overleed, werd algemeen aangenomen dat zijn belangrijkste titel, hertog van Edinburgh, zou overgaan op z'n jongste zoon, Edward (57). Maar daar lijkt broer Charles (72), de kroonprins, nu een stokje voor te willen steken. Dat schrijft The Sunday Times.
Lees verder

Eindelijk die trofee met Argentinië: indrukwekkende prijzenkast Messi is nu volledig
Mogen we nu écht spreken van de beste voetballer aller tijden? Lionel Messi pakte al zo wat elke trofee die er te pakken viel in zijn carrière. Er bleef altijd dat ene manco: een prijs met Argentinië. Maar nu ook dat laatste kale plekje in zijn prijzenkast is opgevuld, kan Messi op beide oren slapen.
Lees verder

OPROEP. Had jij ooit een 'verboden' liefde en wil je ons jouw verhaal vertellen?
Voor de online reeks 'Verboden Liefde' is NINA op zoek naar pakkende verhalen over liefdes die niet mochten of niet mogen zijn. Denk jij nog vaak aan 'the one that got away'? Die ene m/v/x die je hart sneller deed slaan, maar met wie het door omstandigheden niet mocht zijn?
Lees verder

Xanne kreeg zware operatie in Londen die een einde moet maken aan haar spontane lachbuien
Xanne van Ham (13) uit het Nederlandse Terneuzen weet niet anders dan dat ze lachbuien heeft. Op gepaste, maar soms ook op ongepaste momenten. Ze kan er niets aan doen. Ze worden veroorzaakt door een hamartoom in haar hersenen. Door een revolutionaire behandeling die ze onlangs in Londen kreeg, moet het spontaan lachen over een half jaar verleden tijd zijn. "Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt."
Lees verder

De Bruyne en Mbappé lijken geen kans meer te maken: gaat Copa América-winnaar Messi met Ballon d'Or aan de haal?
De bookmakers wijzen naar Lionel Messi. Is het debat om de Ballon d'Or niet pas vanavond op Wembley, maar al vannacht op de Copa América beslecht?
Lees verder

De queen, Johnson, iedere Engelsman hoopt vanavond na 55 jaar op een nieuw voetbalwonder
Vlak voor de finale van het EK voetbal heeft het Engelse nationale voetbalteam post gekregen van premier Boris Johnson én van de Britse koningin Elizabeth. Heel het Verenigd Koninkrijk hoopt dat Johnson morgen een extra vrije dag afkondigt als Engeland vanavond de finale van het EK voetbal tegen Italië wint.
Lees verder

Matt Damon barst in tranen uit op filmfestival van Cannes: "De start van een nieuw tijdperk"
Acteur Matt Damon (50) heeft er een emotioneel bezoek aan het filmfestival van Cannes opzitten. Toen zijn nieuwe film 'Stillwater' op een staande ovatie getrakteerd werd, barstte de acteur in tranen uit. In The Hollywood Reporter legt hij uit waarom.
Lees verder

Verrassing in de States: Amerikaanse NBA-sterren lijden in aanloop naar Spelen verrassende nederlaag tegen Nigeria
Opschudding in de States. De Amerikaanse basketbalploeg heeft in Las Vegas een uiterst zeldzame nederlaag geleden. Nigeria was met 87-90 te sterk.
Lees verder

Messi weet met geluk geen blijf na langverwachte prijs: "Heb hier vaak over gedroomd"
Een zucht van opluchting door Argentinië. Eindelijk heeft Lionel Messi hen een prijs bezorgd. Ook voor de Argentijn een last die van z'n schouders valt. "Dit is een wedstrijd die de geschiedenis in zal gaan", klinkt het.
Lees verder

Een maïsdoolhof van 12 voetbalvelden groot? Je vindt het in het West-Vlaamse Sint-Denijs
Een maïsdoolhof van maar liefst 12 voetbalvelden groot? Je vindt het in Zwevegem, bij camping Zennijs. Je kan er de hele zomer lang verloren lopen.
Lees verder

Onze auto-expert geeft zijn top vijf beste hatchbacks: "Qua zuivere rijervaring kan de SUV niet tippen aan een 'gewone' hatchback"
We zijn verslaafd aan de SUV. Hoogbouw op wielen. Terwijl een gewone hatchback - vier deuren en een achterklep, maar vooral lager bij de grond - beter rijdt. "Dat zeg ík niet, wel de wetten van de fysica", aldus onze auto-expert Joost Bolle. Hij geeft zijn top vijf van hatchbacks, in het populairste C-segment, én een exclusieve test van de nieuwe Peugeot 308.
Lees verder

ROYAL BITS. Britse royals klaar voor finale EK en Zweedse royals breken vakantie af door crisis
Leden van koninklijke families laten wereldwijd niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royalty-land passeert alles de revue. Dit waren de meest opmerkelijke koninklijke nieuwtjes en verhalen van de week.
Lees verder

Mensen voelen zich opgeblazen na het eten van een pasta. En nu evolueert ons eetpatroon sneller dan ooit
Onze voedingsvoorkeuren zijn altijd al onderhevig geweest aan verschuivingen, maar de laatste jaren lijkt wat er op ons bord en in ons winkelmandje ligt sneller te evolueren dan ooit. Hoe komt dat, en wat brengt de toekomst? 'We bevinden ons op een kantelpunt in de geschiedenis.'
Lees verder

IN KAART. Van gehucht tot metropool, van noord tot zuid: coronavirus verspreidt zich als olievlek over Nederland
In Nederland ontkomt geen uithoek van het land aan het nieuwste offensief van het coronavirus. Van gehucht tot metropool, van noord tot zuid, overal schiet het aantal positieve tests omhoog in een ongekend tempo. Op de nieuwste coronakaart van Nederland, die dinsdag wordt vastgesteld, komen meerdere regio's op het hoogste alarmniveau uit. De situatie is er inmiddels zeer ernstig.
Lees verder

Zwarte kat overleeft instorting flatgebouw in Miami en wordt herenigd met zijn familie
Meer dan twee weken na de dramatische instorting van het flatgebouw in Miami is er een klein mirakel geschied. Te midden van alle wanhoop, het verdriet en de chaos, duikt Binx - een vermiste zwarte huiskat - plots op. Hij is inmiddels herenigd met zijn baasjes.
Lees verder