Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 6 juli 2021

Deens supporterslegioen wuift voetbalhelden uit richting Londen, Eriksen uitgenodigd voor EK-finale

HLN
Deens supporterslegioen wuift voetbalhelden uit richting Londen, Eriksen uitgenodigd voor EK-finale
Op naar Wembley. De Deense selectie, toch wel de verrassing in de halve finales van dit EK 2021, stapt vandaag op het vliegtuig naar Londen, waar ze Engeland bekampen. Aan het spelershotel stond een horde Deense fans te wachten om hun helden een hart onder de riem te steken.
Lees verder

Ed Sheeran heeft 10de nummer 1-hit te pakken in VK
Ed Sheeran (30) heeft voor de tiende keer op rij een nummer 1-hit te pakken in het Verenigd Koninkrijk, dankzij het nummer 'Bad Habits'. Hij is nog maar de negende artiest in de muziekgeschiedenis die dat klaarspeelde. Sheeran is bovendien de eerste artiest dit jaar die al in de eerste week na de release de eerste plaats bemachtigt in de Britse hitlijsten.
Lees verder

Deutsche Bank schrapt honderden banen in Ierland
Deutsche Bank schrapt bijna drie vierde van de banen in Ierland. De Duitse bank zal 250 posten verhuizen naar andere vestigingen wereldwijd en zal haar personeel in Ierland in het komende jaar voorts "aanzienlijk verminderen", luidt het in een mededeling.
Lees verder

Aantal nieuwe besmettingen in Spanje stijgt fors, vooral bij jongeren: nachtleven in Catalonië weer beperkt
De coronasituatie in Spanje is de voorbije dagen snel achteruitgegaan. Vooral bij de jongeren is er sprake van een duidelijke stijging van het aantal besmettingen. Verschillende regio's overwegen om opnieuw strengere maatregelen in te voeren. Catalonië neemt het voortouw: clubs in het onder toeristen populaire gebied moeten hun binnenruimtes weer sluiten.
Lees verder

Nederland fietsland, ook voor Kompany: 't gaat er gemoedelijk aan toe op stage bij Anderlecht
Anderlecht is op stage in Nederland en dus kan een… fiets niet ontbreken. Vincent Kompany en de rest van de staf trappen dagelijks van het hotel naar het oefenveld - althans, zo lang het niet gaat gieten. Paars-wit traint in Alkmaar in uitstekende omstandigheden - prima veldje - en de sfeer lijkt voorlopig zeer goed.
Lees verder

Met nieuwe app 'tap on phone' wordt een smartphone een betaalterminal
Neobank Viva Wallet lanceert 'tap on phone' in België. Door de toepassing kunnen handelaars hun smartphone als betaalterminal gebruiken, klanten kunnen zowel met hun smartphone als contactloze kaart betalen.
Lees verder

Gordon Ramsay verpest huwelijksdag van pasgetrouwd koppel door opnames van nieuwe tv-show
De kans dat Charlie Willis (35) en zijn vrouw Laura (29) ooit nog bij Gordon Ramsay (54) gaan eten is klein. De bekende Britse chef heeft de huwelijksdag van deze tortelduifjes namelijk helemaal verpest. Het koppel had een intieme ceremonie op een afgelegen strand in gedachten, maar toen Ramsay plots opdook met een cameraploeg zagen de twee hun ideale trouwdag in rook opgaan.
Lees verder

Waalse regering onderzoekt mogelijke vervuiling met PFAS op Amerikaanse luchtmachtbasis Chièvres
De Amerikaanse vliegbasis van Chièvres, in de provincie Henegouwen, is mogelijk vervuild met PFAS. Waals minister van Omgeving Céline Tellier heeft federaal minister van Defensie Ludivine Dedonder daarvan op de hoogte gebracht, zei ze dinsdag in het Waals parlement.
Lees verder

Cavendish looft teamgenoten na hattrick: "Zij deden alles, ik was enkel de laatste 150 meter aan zet"
Mark Cavendish heeft zijn derde ritzege beet in deze Tour de France. Nummer 33 in totaal, daarmee is de 36-jarige Brit van Deceuninck-Quick.Step nog maar één overwinning verwijderd van het absolute Tourrecord van Eddy Merckx. "Wat een fantastische lead-out, ik moest het wel afwerken."
Lees verder

VN verontrust over politiegeweld tegen betogers in Eswatini
De Verenigde Naties zijn verontrust over berichten waarin melding wordt gemaakt van een brutaal politieoptreden tegen manifestanten in Eswatini, het vroegere Swaziland. In het land in het zuiden van Afrika zijn heel wat mensen op straat gekomen om meer democratie te eisen.
Lees verder

Van Aert komt bijna ten val en strandt op tweede plek: "Cavendish is enige sprinter die in zetel naar de finish gaat"
Wout van Aert sprintte naar een tweede plek in de tiende rit van de Tour de France. De Belgisch kampioen strandde op een half wiel van winnaar Mark Cavendish. "Ik zat kort", reageerde Van Aert voor de microfoon van Stijn Vlaeminck.
Lees verder

Van Aert na tweede plek: "Cavendish is enige sprinter die in zetel naar de finish gaat"
Wout van Aert sprintte naar een tweede plek in de tiende rit van de Tour de France. De Belgisch kampioen strandde op een half wiel van winnaar Mark Cavendish. "Ik zat kort", reageerde Van Aert voor de microfoon van Stijn Vlaeminck.
Lees verder

Romelu Lukaku en Eden Hazard feliciteren kinesist Lieven Maesschalk met videoboodschap voor verjaardag
Kinesist Lieven Maesschalk mag vandaag 57 kaarsjes uitblazen. Zowel bij de nationale ploeg als in zijn praktijk Move to Cure begeleidde hij menig Rode Duivel tijdens een revalidatie. Twee van hen, Romelu Lukaku en Eden Hazard, maken via een video hun gelukswensen over: "Je bent oud nu."
Lees verder

Teleurgestelde Philipsen strandt voor de vierde keer op het podium: "Ik had het gevoel dat Cavendish te kloppen was"
Dju toch. Weer net niet voor Jasper Philipsen in de Tour de France. Onze landgenoot reed in Valence misschien wel de snelste sprint, maar dat was niet genoeg om Cavendish te kloppen. "Ik ben heel teleurgesteld, want ik had het gevoel dat hij te kloppen was."
Lees verder

Dodentol na instorting appartementsgebouw Miami loopt op tot 32
Bijna twee weken na de gedeeltelijke instorting van een gebouw in Surfside nabij Miami, in het Amerikaanse Florida, hebben de reddingswerkers opnieuw lichamen uit het puin gehaald. "We hebben nog vier slachtoffers gevonden", zei burgemeester Daniella Levine Cava van het district Miami-Dade. De officiële dodentol staat daarmee op 32. Tientallen mensen worden nog vermist.
Lees verder

'Wolfpack' zorgt voor chaos, 'Cav' steekt Belgen de loef af én viert dat met de camera: de sleutelmomenten van rit 10 in de Tour
Na de rustdag van gisteren kregen we vandaag een sprintersetappe in de Tour de France. Met Tosh Van der Sande trok opnieuw een landgenoot in het offensief, maar veel speelruimte kregen hij en medevluchter Hugo Houle niet. Er werd stevig gekoerst - Deceuninck-Quick.Step trok de boel in de finale op waaiers en zorgde zo voor chaos. Mark Cavendish profiteerde daarvan en snelde uiteindelijk naar de zege in Valence. Hieronder kunt u de sleutelmomenten van de etappe nog eens bekijken.
Lees verder

Van Angèle en Paul Verhoeven tot de groten der Hollywood: filmfestival van Cannes gaat eindelijk van start
Na een jaar uitstel is het dan eindelijk zover: de rode loper op het filmfestival van Cannes is weer uitgerold. Hét filmevent van het jaar loopt van 6 tot 17 juli en gaat vandaag van start. Ondanks de coronacrisis kwamen ook de groten der Hollywood opdagen. Maar het festival heeft dit jaar ook een Belgisch randje.
Lees verder

"Collectief ontslag bij IBM eenzijdig doorgevoerd"
Bij technologiebedrijf IBM in Brussel heeft de directie het plan van collectief ontslag eind juni eenzijdig doorgedrukt. Dat melden de christelijke, socialistische en liberale vakbonden, die de voorbije maanden verschillende keren actievoerden, dinsdag in een gezamenlijke mededeling.
Lees verder

Estse consul in Rusland opgepakt omdat hij geheime informatie zou hebben ontvangen
De consul van Estland in Sint-Petersburg in Rusland is opgepakt omdat hij geclassificeerde informatie zou hebben ontvangen. Dat meldt de Russische veiligheidsdienst FSB.
Lees verder

Ook Summer Bash annuleert reizen naar Spanje deze week: 13 Vlaamse jongeren testten positief
De grootschalige testronde die jongerenreisorganisatie Summer Bash vanmiddag deed bij alle jongeren die via hun organisatie in Spanje op vakantie zijn, leverde 13 besmettingen op. De besmettingen vielen in twee vriendengroepen. Alle andere van de in totaal 228 geteste jongeren testten wel negatief. Summer Bash annuleert alle reizen richting Spanje van deze week en onderzoekt wat het met de komende reizen zal doen.
Lees verder