Doorgaan naar hoofdcontent

De miraculeuze genezing van Immobile zet kwaad bloed: waarom hoort die komedie bij voetbal?

De miraculeuze genezing van Immobile zet kwaad bloed: waarom hoort die komedie bij voetbal?

De enorme ontgoocheling na de match België-Italië heeft plaatsgemaakt voor sneren en grapjes in de richting van de Italianen. Zondebok op sociale media is vooral Ciro Immobile, de Italiaanse spits die lag te kronkelen alsof hij zijn been was verloren, maar wonderlijk herrees toen zijn ploegmaat scoorde. Terecht?

Lees verder

Einde Tour voor gehavende Primoz Roglic: kopman van Jumbo-Visma start niet meer

Primoz Roglic (31) start zondag niet in de negende etappe in de Ronde van Frankrijk. De Sloveen, die vorig jaar op de tweede plaats eindigde in de Tour, heeft te veel last van de blessures die hij opliep bij een val in de derde etappe. Dat heeft zijn ploeg Jumbo-Visma bekendgemaakt.

Lees verder

Minstens 17 doden bij crash legervliegtuig nabij Filipijnen

In het zuiden van de Filipijnen is zondag een militair vliegtuig met 92 inzittenden neergestort. Dat melden de chef van de strijdkrachten en de minister van Defensie.

Lees verder

Wat nu Duivels? Toekomst tussen hoop en vrees

Niet goed genoeg. Dat is de harde conclusie. Om een groot toernooi te winnen, moeten alle sterren goed staan, letterlijk én figuurlijk. Of dat op het WK in Qatar al zoveel anders zal zijn, hangt vooral af van Martinez. Gelukkig geeft Doku hoop.

Lees verder

Biden is vragen over Afghanistan beu: 'Ik wil over vrolijke dingen praten!'

De Amerikaanse president Joe Biden kreeg het vrijdag behoorlijk op z'n heupen toen de verzamelde pers vragen bleef stellen over de terugtrekking van de troepen uit Afghanistan. Biden wil over de leuke dingen in de wereld praten, zoals u in de video hierboven ziet.

Lees verder

Overheid waarschuwt na grote cyberaanval: 'Schakel deze software meteen uit'

De Belgische cyberwaakhond Cert roept bedrijven op om één bepaald software programma meteen uit te schakelen, na een grootschalige internationale cyberaanval. Enkele notoire Russische hackers zijn erin geslaagd om via deze software binnen te dringen in de computersystemen van nu al minstens 200 bedrijven. Hun computers zijn gegijzeld, en de hackers eisen tot vijf miljoen dollar losgeld.

Lees verder

Twee vrouwen doodgevroren in Alpen

In de Alpen zijn twee vrouwen doodgevroren op een hoogte van meer dan 4.000 meter aan de Italiaans-Zwitserse grens. Dat melden reddingswerkers uit de kleine regio Valle d'Aosta in het noordwesten van Italië.

Lees verder

Klinkende ruzie op Wimbledon na 'gefakete blessure': 'Je bent de slechtste speelster van het hele circuit'

Ajla Tomljanovic en Jelena Ostapenko gingen met elkaar in de clinch na hun wedstrijd in de derde ronde van Wimbledon.

Lees verder

Mathieu van der Poel start niet meer in de Tour: 'Ik heb andere doelen'

Geen Mathieu van der Poel aan de start van de negende rit in de Tour. De Nederlander verloor zaterdag zijn gele trui en kiest resoluut voor de Olympische Spelen in Tokio. Daar wil hij goud winnen in het mountainbiken.

Lees verder

Marine Le Pen herkozen als partijleider Rassemblement National

Dat Marine Le Pen een nieuw mandaat krijgt aan het hoofd van het vroegere Front National was meer dan verwacht. Le Pen was de enige kandidaat. Ze leidt de extreemrechtse partij Rassemblement National al goed tien jaar.

Lees verder

420 mensen bij Antwerpse betoging tegen PFOS-vervuiling

Verschillende milieu- en burgerbewegingen houden zondagmiddag in de scheldestad een mars voor een beter klimaatbeleid. De mars verloopt rustig en in een gemoedelijke sfeer.

Lees verder

Jim Morrison vijftig jaar dood: fans verzamelen op Père-Lachaise

Jim Morrison, de iconische frontman van The Doors, is vijftig jaar geleden overleden. Tientallen fans verzamelden zaterdag op de begraafplaats Père-Lachaise in Parijs om hun idool te herdenken. Bekijk in de video hierboven ook hoe toetsenist Ray Manzarek, intussen zelf gestorven, in 2001 de frontman van zijn band herdacht.

Lees verder

Verstappen wint weer in Oostenrijk

F1-piloot Max Verstappen heeft voor de tweede opeenvolgende keer gewonnen op de Red Bull Ring. De Nederlander begon vanaf pole en kwam geen seconde in de problemen. Valtteri Bottas werd tweede, voor een verbluffende Lando Norris. Wereldkampioen Lewis Hamilton liep schade op en werd pas vierde, waardoor hij in het klassement ineens 32 punten achterstaat.

Lees verder

165 mensen besmet na avond in Nederlandse discotheek

Ongeveer 165 van de naar schatting 600 mensen die vorige week uitgingen in een discotheek in Enschede, in Nederland, hebben corona opgelopen. Dat bevestigt Gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD) van Twente zondag.

Lees verder

O'Connor boekt indrukwekkende ritzege in Tour, Pogacar deelt nieuwe tik uit

Ben O'Connor (AG2R - Citroën) heeft de tweede Alpenrit van de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Australiër was met voorsprong de sterkste in een lange vlucht en reed zijn Colombiaanse medevluchters in de vernieling.

Lees verder

Grote groep renners op nippertje op tijd binnen, zeven renners te laat en moeten Tour verlaten

De bus in de Tour de France is tijdens de negende rit in de problemen gekomen. Een grote groep renners, waaronder de groene trui Mark Cavendish, kwam maar net op tijd binnen in Tignes. Sprinters Arnaud Démare en Bryan Coquard kwamen te laat binnen, net als vijf anderen waaronder onze landgenoot Loïc Vliegen.

Lees verder

Vlaanderen klaar om alle 12- tot en met 15-jarigen in zomermaanden te vaccineren

Vlaanderen wil de jongeren tegen de start van het nieuwe schooljaar op zijn minst al een eerste prik geven. De regering wacht alleen nog op interfederaal groen licht.

Lees verder

Frankrijk redt 78 migranten op Kanaal

De Franse autoriteiten hebben zondag in het Nauw van Calais 78 migranten gered die in een boot het Kanaal probeerden over te steken naar Groot-Brittannië, zo heeft de maritieme prefectuur gemeld.

Lees verder

Deltavariant in opmars: komt er een vierde golf aan?

Nu de zomervakantie is afgetrapt, maken velen zich klaar om straks op reis te vertrekken naar het buitenland. Sommigen zijn er misschien al. Dreigt de deltavariant de zomereuforie te temperen?

Lees verder

Deltavariant in opmars: komt er een vierde golf aan?

Nu de zomervakantie is afgetrapt, maken velen zich klaar om straks op reis te vertrekken naar het buitenland. Sommigen zijn er misschien al. Dreigt de deltavariant de zomereuforie te temperen?

Lees verder

Zomerweer laat op zich wachten

De nieuwe week start opnieuw met weer dat niet aan de zomer doet denken. Het is weer uitkijken voor lokaal onweer, zegt het KMI. Dinsdag komt er ook nog eens een stevige wind bij.

Lees verder

Appartementsgebouw al na zes jaar onbewoonbaar: 'Structuur helemaal rot'

Vijfentwintig gezinnen uit een nagelnieuw appartementsgebouw in Sint-Truiden moeten plots een nieuw onderkomen zoeken, omdat hun gebouw onbewoonbaar is verklaard. Het moderne gebouw werd opgetrokken in houtmassiefbouw, en na amper zes jaar blijkt de structuur rot. Een ramp voor de bewoners. 'En nochtans, we hebben het allemaal zien aankomen.'

Lees verder

Leger moet Canadese bosbranden mee helpen bestrijden

Het Canadese leger zal in de provincie British Columbia luchtsteun bieden in de strijd tegen de ruim 180 branden die daar woeden. Dat heeft minister van Openbare Veiligheid Bill Blair aangekondigd.

Lees verder

Dodentol crash Filipijns legervliegtuig loopt op tot vijftig

De dodentol na de vliegtuigcrash op de Filipijnen is opgelopen tot 50. Dat heeft het Filipijnse ministerie van Defensie maandag aangekondigd. Daarmee zijn alle inzittenden terecht. Intussen is het onderzoek opgestart dat de oorzaak van de crash moet nagaan. In een kokosnootplantage wordt gezocht naar de zwarte doos van het vliegtuig.

Lees verder

Nog 121 mensen vermist, maar flatgebouw in Miami al gesloopt

Tien dagen na de gedeeltelijke instorting van een flatgebouw in Surfside, bij Miami in de Verenigde Staten, is de rest van het gebouw zondag gesloopt. Er zijn nog 121 vermisten.

Lees verder

Japanse reddingswerkers vinden derde lichaam na modderstroom

Reddingswerkers hebben een oudere vrouw dood teruggevonden na een enorme modderstroom in Japan. Het gaat om het derde bevestigde dodelijke slachtoffer. Er zijn nog veel vermisten.

Lees verder