Doorgaan naar hoofdcontent

Danielle van Grondelle: ‘Ik deel mijn liefde voor prints met mijn grootmoeder’

Danielle van Grondelle: 'Ik deel mijn liefde voor prints met mijn grootmoeder'

Danielle van Grondelle is Nederlands bekendste plusmodel en bodypositivity-activiste. Ze werkte voor de derde keer samen met het merk Hunkemöller aan een lingerie- en badmodecollectie. Dit zijn haar stijlgeheimen.

Lees verder

Burgemeester Amsterdam over Peter R. de Vries: 'Hij is een nationale held'

Een onbekende vuurde dinsdagavond verschillende schoten af op de bekende Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries. Hij werd geraakt in het hoofd en vecht voor zijn leven in het ziekenhuis in Amsterdam. De burgemeester van Amsterdam, Femka Halsema, zei tijdens een persconferentie dat de Vries een 'nationale held' is.

Lees verder

Hongerstakers Begijnhofkerk sluiten zich af voor medische hulp

De ongeveer 200 sans-papiers in hongerstaking in de Begijnhofkerk hebben zich daar gisteravond opgesloten. Ze houden de deuren gesloten voor iedereen, dus ook voor medische hulp en waterleveringen. Zo hopen ze de druk op de regering te verhogen en verblijfspapieren te bekomen.

Lees verder

Sprintsensatie Richardson krijgt geen plaats in estafette en mag Tokio helemaal vergeten

De Amerikaanse sprintster Sha'Carri Richardson zal definitief niet in actie komen tijdens de Olympische Spelen in Tokio. De 21-jarige topatlete is door de Amerikaanse atletiekbond niet geselecteerd voor de estafetteploeg op de 4x100 meter. De titelkandidate moest eerder al afzien van deelname aan de olympische 100 meter door een schorsing van een maand wegens het gebruik van marihuana.

Lees verder

Groen licht voor vaccinatie 12-15-jarigen: wat moet u weten?

Het licht staat op groen om ook 12- tot 15-jarigen te vaccineren tegen het coronavirus. Wanneer krijgen zij een uitnodiging? Is de vaccinatie verplicht? En welk vaccin wordt gebruikt voor hen?

Lees verder

Limburgse Italianen vieren feest met vuurwerk en bommetjes na zege tegen Spanje

Met één rake counter en strafschoppen kegelde Italië een sprankelend Spanje uit het EK. De Limburgse Italianen vierden hun ticket naar de EK-finale met vuurwerk en bommetjes.

Lees verder

Gewapende overval op scoutskamp in Temse

Twee gewapende overvallers hebben woensdagochtend een scoutskamp voor 9- tot 11-jarigen beroofd. Dat meldt Scouts & Gidsen Vlaanderen aan VRT.

Lees verder

Live | Steven Van Gucht: 'Waarschijnlijk kleuren we binnenkort opnieuw oranje'

Er worden meer besmettingen opgepikt door het hoge aantal tests die wordt afgenomen voor reizen, maar niettemin vermoeden de experts dat er onderliggen toch een stijging is van het aantal besmettingen. 'We willen iedereen oproepen om voorzichtig te blijven, alleen zo kunnen we deze opflakkering indijken', aldus viroloog Steven Van Gucht op de persconferentie van het Crisiscentrum.

Lees verder

Verdachten van moordaanslag Peter R. de Vries gearresteerd

Een onbekende vuurde dinsdagavond verschillende schoten af op de bekende Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries. Hij werd geraakt in het hoofd en vecht voor zijn leven in het ziekenhuis in Amsterdam. De politie kon al drie verdachten inrekenen, waaronder de vermoedelijke schutter. Twee verdachten zijn aangehouden in een vluchtauto op de snelweg A4 bij Leidschendam, regio Den Haag. Twee van hen zijn voorgeleid, de derde is vrijgelaten.

Lees verder

Haïtiaanse president gedood in zijn eigen woning

De Haïtiaanse president Jovenel Moïse is vannacht vermoord in zijn eigen woning.

Lees verder

Denemarken pakt uit met hoogste zandkasteel ter wereld

In de Deense stad Blokhus hebben dertig artiesten het hoogte zandkasteel ter wereld gebouwd. Inspecteurs van Guinness World Records stelden vast dat het nieuwe bouwwerk 21,16 meter hoog is, dat is een stuk beter dan het vorige record. Het ontwerp is van de Nederlandse kunstenaar Wilfred Stijgeren is geïnspireerd door de coronapandemie. De Duitse deelstaat Binz was de vorige recordhouder met een zandkasteel van 17,66 meter.

Lees verder

Na 100 dagen aan de ketting is de Ever Given vrij

Het containerschip Ever Given, dat in maart zes dagen lang het Suezkanaal blokkeerde, heeft woensdag het anker gelicht, nadat het 100 dagen aan de ketting heeft gelegen in Egypte.

Lees verder

Ruim half miljard euro aan 'slapende tegoeden' wachten op eigenaar

Er ligt in België exact 568.156.672,50 euro 'te slapen' bij de fiscus. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Financiën. Het gaat om tegoeden die de rechtmatige eigenaars nog kunnen opeisen en anders na 30 jaar onherroepelijk in de staatskas belanden.

Lees verder

In beeld | Cannes rolt na een jaar pauze opnieuw de rode loper uit

Na een tussenpauze van een jaar kon het filmfestival van Cannes dinsdag opnieuw de rode loper uitrollen. Op het programma: de première van de musical 'Annette', waarin naast Marion Cotillard en Adam Driver ook de Belgische zangeres Angèle een rolletje speelt. Zij kregen op de rode loper het gezelschap van onder meer Jodie Foster, Jessica Chastain en Helen Mirren.

Lees verder

Stefan Löfven opnieuw premier Zweden

De 63-jarige sociaaldemocraat Stefan Löfven is opnieuw premier van Zweden. Hij heeft woensdag voldoende steun daarvoor gekregen in het Zweedse parlement, op negen dagen na zijn ontslag als regeringsleider.

Lees verder

Tiesj Benoot en Tosh van der Sande gooien de handdoek in de Tour de France

Tiesj Benoot (DSM) en Tosh Van der Sande (Lotto Soudal) zijn woensdag tijdens de elfde etappe uit de Tour de France gestapt. Allebei gaven ze er nog voor de eerste beklimming van de Mont Ventoux de brui aan.

Lees verder

11-jarige Laurent na behalen bachelordiploma: 'Leuk om papiertje te hebben, maar het gaat me om de kennis'

De hoogbegaafde Laurent Simons heeft op 11-jarige leeftijd zijn bachelordiploma fysica behaald aan de Universiteit Antwerpen. Een uitzonderlijke prestatie, maar Laurent blijft er zelf nuchter bij: 'Ik vind het wel leuk dat ik het papiertje heb behaald, maar anderzijds gaat het me enkel om de kennis.' Bekijk bovenstaande video om te ontdekken wat Laurent Simons binnenkort nog meer van plan is.

Lees verder

Hoe kijkt u naar personen met een handicap?

Zeven op tien Vlamingen kennen wel iemand met een beperking. Maar welke rechten zij hebben, is veel minder gekend. De zelftest kan inzicht brengen.

Lees verder

Amerikaanse Defensie schrapt megacontract met Microsoft

Het omstreden Jedi-contract met Microsoft, voor de vernieuwing van de computersystemen van het Pentagon, wordt geannuleerd, nadat rivaal Amazon Donald Trump had beschuldigd van onrechtmatige inmenging.

Lees verder

Deuren hongerstakers dicht, behalve voor water en zorg: 'We gaan door, maar we zijn niet gek'

De hongerstakers in de Begijnhofkerk in Brussel hebben dinsdagavond de deuren gesloten voor het publiek. Berichten in de media schrijven dat medische zorg en water geweigerd werden aan de poort, maar dat blijkt niet het geval. Toch gaat de gezondheidstoestand van de stakers zienderogen achteruit.

Lees verder

Meer vaccins dan nodig: wat doen we met de overschot?

De vaccinatietrein raast aan een sneltempo vooruit, waardoor de wachtlijsten op Qvax stilaan opdrogen. Er komen wel nog steeds grote leveringen nieuwe vaccindosissen toe. Wat doen we straks met de overschot aan vaccins, wanneer iedereen zijn kans heeft gekregen?

Lees verder

Vrouw probeert olympische vlam te doven met waterpistool

De Japanse Kayoko Takahashi (53) is tegen de Olympische Spelen die deze zomer in Tokio zullen plaatsvinden. Ze nam een waterpistool mee naar de optocht en probeerde de olympische toorts. De vrouw werd gearresteerd en heeft volgens Japanse media de feiten toegegeven.

Lees verder

Bart De Wever over drugsmaffia: 'Wie de ziekte laat woekeren, begaat een dramatische vergissing'

'De aanslag tegen Peter R. de Vries moet een wake-upcall zijn voor ons', zei Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) op een persconferentie. De N-VA stelt daarom een tienpuntenplan voor om de strijd tegen de drugsmaffia op te voeren.

Lees verder

Peter R. de Vries wilde ondanks bedreigingen niet beveiligd worden

Dinsdagavond werd misdaadverslaggever Peter R. de Vries in Amsterdam neergeschoten. Hij ligt in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis. De journalist werd in zijn bijna 40-jarige carrière meerdere malen met de dood bedreigd en aangevallen. Toch wilde hij niet beveiligd worden.

Lees verder

Dodental na instorting in Miami nadert de vijftig

Onder het puin van het appartementencomplex in Surfside bij Miami, zijn vandaag nog eens tien lichamen aangetroffen. Dat brengt het officiële dodental op 46, maar er worden nog altijd tientallen mensen vermist, benadrukken Amerikaanse media.

Lees verder

11-jarige fietser omgekomen na aanrijding door trein in Gent

Een 11-jarige fietser is dinsdagmiddag omgekomen na een aanrijding met een voorbijrijdende trein aan de spoorwegovergang aan de Wiedauwkaai in Gent. Het parket van Oost-Vlaanderen spreekt over een tragisch verkeersongeval.

Lees verder

Wout van Aert pakt eerste ritzege in de Tour met stunt op de Mont Ventoux

Wout van Aert (Jumbo - Visma) heeft zijn begeerde ritzege in de Tour beet. De Belgische kampioen ging in de elfde rit mee in de ontsnapping van de dag, overwon twee keer de Mont Ventoux en liet zijn medevluchters achter. Van een fenomenale prestatie gesproken.

Lees verder

'Veel nog onzeker' over toestand Peter R. de Vries

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries ligt in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis nadat hij dinsdagavond in Amsterdam op straat werd neergeschoten. Zijn zoon Royce laat woensdag namens de familie weten dat 'veel nog onzeker' is over de gezondheid van zijn vader.

Lees verder

Wout van Aert: 'Dit is misschien wel mijn mooiste zege ooit'

Wout van Aert overwon twee beklimmingen van de Mont Ventoux op weg naar een prachtige ritzege in de Tour. De Belgische kampioen kon het nauwelijks geloven.

Lees verder

Trump sleept Facebook, Twitter en Google voor de rechter

De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft woensdag rechtszaken aangespannen tegen Facebook, Twitter en het moederbedrijf van Google, Alphabet. Hij vindt dat de techbedrijven hem censureren op hun sociale media platforms en in hun nieuwsdiensten.

Lees verder

Zedelgem gaat infobord bij omstreden monument vervangen

In Zedelgem wordt het infobord bij het omstreden monument De Letse bijenkorf voor vrijheid vervangen. Dat bevestigt burgemeester Annick Vermeulen (CD&V) woensdag. Het monument zorgde voor ophef omdat het een eerbetoon zou zijn aan collaborateurs van het naziregime. De stad werkt samen met historici om een correct infobord te plaatsen.

Lees verder

Roger Federer gaat roemloos ten onder op Wimbledon

Geen negende eindoverwinning op Wimbledon voor Roger Federer (ATP 8). De Zwitser moest in de kwartfinales zijn meerdere erkennen in Hubert Hurkacz (ATP 18).

Lees verder

Mea culpa Haouach haalt lont uit het vuur, maar 'karaktermoord' slaat wonden

Met het mea culpa van regeringscommissaris Ihsane Haouach dat ze 'nooit de scheiding van kerk en staat in vraag wilde stellen' hoopt de regering dat de angel uit het explosieve dossier is. Maar binnen Vivaldi zijn wel opnieuw wonden geslagen.

Lees verder

Brusselse politie veroordeeld voor arrestatie van Extinction Rebellion-activisten

De politiezone Brussel hoofdstad-Elsene is veroordeeld voor de wederrechtelijke aanhouding van 22 leden van Extinction Rebellion in 2019. Dat meldt de organisatie en haar advocate. De uitspraak dateert van maandag, en de zone moet de twaalf klagers elk 250 euro schadevergoeding betalen.

Lees verder

Ahmed Jibril (83), leider van radicale Palestijnse groepering, overleden

Ahmed Jibril is overleden in Damascus. Dat meldden zijn groep en de Syrische staatstelevisie woensdag. Hij was 83. Jibril was de leider van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina - Algemeen Commando, een afgescheiden Palestijnse factie die in de jaren zeventig en tachtig kapingen, bomaanslagen en andere aanvallen op Israëlische doelen uitvoerde.

Lees verder

Ouders van overvallen scouts reageren: 'Toen mijn zoon zo vroeg belde, dacht ik eerst aan een corona-uitbraak'

Twee gewapende overvallers beroofden woensdagochtend een scoutskamp voor 9- tot 11-jarigen in het Oost-Vlaamse Temse.

Lees verder

Belgische ambassadeur in Zuid-Korea met spoed teruggeroepen na nieuw incident

De Belgische ambassadeur in Seoel moet onverwijld terugkeren. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) maandag beslist, nadat de echtgenote van de ambassadeur opnieuw betrokken was bij een incident in Seoel. Dat is woensdag aan Belga bevestigd, na berichtgeving door Politico. Eind mei besliste Wilmès al dat Peter Lescouhier vervroegd moest terugkeren in juli, maar die terugkeer komt er nu nog iets vroeger.

Lees verder

Kane schiet Deens sprookje aan flarden

Met een strafschop in de verlengingen bezegelde Kane op Wembley het lot van de moegestreden Denen. Zou het dan toch? Is football coming home?

Lees verder

Hoe vermijden we een nieuw fiasco op het WK volgend jaar?

We hadden vandaag graag een podcast over de EK-finale gebracht waarin we de kansen van de Rode Duivels zouden wikken en wegen. Maar helaas hebben het lot en een elftal Italianen daar anders over beslist.

Lees verder

Historische liften krijgen aanpak op maat

De druk om historische liften buiten werking te stellen, is afgewend. De wetgeving voor exemplaren van voor 1958 wordt op hun maat afgestemd. Er komt meer tijd om ze in orde te maken.

Lees verder

Besmettingen nemen iets sterker toe dan coronatesten

In de week van 28 juni tot en met 4 juli hebben elke dag gemiddeld 572 mensen positief getest op het coronavirus. Dat is een stijging met 70 procent in vergelijking met een week eerder. Er werden in die periode 53 procent meer testen afgenomen. De positiviteitsgraad stijgt licht, tot 1,1 procent.

Lees verder

Stijging van woningprijzen blijft aanhouden

In Vlaanderen zijn de verkoopprijzen van woningen dit jaar weeral met gemiddeld 5,1 procent gestegen. Vorig jaar was dat met 7 procent. De prijs voor appartementen ging met 4,6 procent omhoog.

Lees verder

Buien op komst

Het is donderdag eerst overwegend droog met wolken en opklaringen. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken en plaatselijke buien, die in de namiddag in het binnenland onweerachtig kunnen worden, eventueel met wat hagel. Aan zee wordt het in de loop van de namiddag vaak zonnig. De maxima schommelen tussen 18 à 19 graden in de Hoge Ardennen en 23 of 24 graden in de Kempen. Dat meldt het KMI.

Lees verder

3M loosde te grote hoeveelheden PFOS in de Schelde met medeweten van de overheid

Chemiebedrijf 3M heeft de voorbije twintig jaar herhaaldelijk te hoge hoeveelheden PFOS in de Schelde geloosd, afkomstig uit afvalwater. De overheid was daar zeker sinds 2008 van op de hoogte, maar trad amper op. Pas in 2019 kreeg 3M een administratieve boete van 7.200 euro. Dat meldt VRTNWS donderdag.

Lees verder