Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 5 juli 2021

CELEBS 24/7. Celebrity’s vieren ‘The 4th of July’ en herken jij dit model dat onder het mes is gegaan?

HLN
CELEBS 24/7. Celebrity's vieren 'The 4th of July' en herken jij dit model dat onder het mes is gegaan?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Man vermist in riolering in Waals-Brabant: in rivier gevallen, meegesleurd en verdwenen
Een man is zondagavond vermist geraakt in de riolering in Itter, in Waals-Brabant. Dat meldt de lokale hulpverleningszone maandag. Hij is nog altijd niet gevonden.
Lees verder

Man vermist in riolering na noodweer in Waals-Bra­bant
Een man is zondagavond vermist geraakt in de riolering in Itter, in Waals-Brabant. Dat meldt de lokale hulpverleningszone maandag. Hij is nog altijd niet gevonden.
Lees verder

Stijn Vlaeminck ziet Wout van Aert alsmaar beter worden: "Hij kan er nu enkele ritten uitpikken"
Even op adem komen. Vandaag staat de eerste rustdag van deze Tour de France op het programma. "De renners moeten nu alles zo veel mogelijk op nul zetten", vertelt onze man in Frankrijk Stijn Vlaeminck bij Joe.
Lees verder

Politieman krijgt klappen en belandt in ziekenhuis: "Dat dit buiten zijn diensturen gebeurde, maakt het alleen maar erger"
In de nacht van zaterdag op zondag werden een politieagent van de Politiezone Neteland en zijn partner in elkaar geslagen door twee mannen. De daders konden ingerekend worden en verschijnen vandaag nog voor de onderzoeksrechter in Turnhout.
Lees verder

Afzien bij de beesten: de tien slachtoffers van een wrede Touretappe, elk met hun eigen, wrang verhaal
De negende etappe van de Tour de France was genadeloos. Regen, kou en vijf beklimmingen richting skioord Tignes maakten liefst tien slachtoffers. Drie knepen onderweg de remmen dicht, zeven anderen kwamen aan buiten de tijdslimiet. Een ooglens verloren, elke pedaalslag een marteling en anderhalf uur ná de winnaar binnen: het relaas van de getroffenen, met elk hun verhaal.
Lees verder

Bedrijf achter TikTok verkoopt algoritmes aan het buitenland
Het Chinese ByteDance, bekend van de populaire app TikTok, gaat een deel van zijn technologie verkopen aan buitenlandse bedrijven. Het gaat onder meer om algoritmes en de geautomatiseerde vertaling van tekst en spraak.
Lees verder

"Britney Spears heeft net m'n telefoon geleend": getuigenissen leggen pijnlijke details van curatele bloot
"Haar vader noemde haar een hoer en een vreselijke moeder." Achter de schermen van Britney Spears' bewindvoering ging het er allerminst gemoedelijk aan toe. Dat blijkt uit nieuwe getuigenissen die journalist Ronan Farrow - zoon van Mia Farrow en Woody Allen - kon bemachtigen. Hij ontdekte hoe Britney al van in het begin van de curatele probeert te ontsnappen aan haar vader, Jamie Spears, én kreeg ook voor het eerst haar moeder Lynne aan het spreken. Al lijkt die zo haar eigen zwijgplicht te hebben.
Lees verder

Aarde verliest elk jaar bijna drie keer oppervlakte België aan ijs
De totale bevroren oppervlakte van de aarde is ruim 3,2 miljoen vierkante kilometer kleiner geworden tussen 1979 en 2016. Dat blijkt uit een Chinese studie die is verschenen in het vakblad American Geophysical Union.
Lees verder

Aarde verliest elk jaar bijna drie keer oppervlakte van België aan ijs
De totale bevroren oppervlakte op aarde is ruim 3,2 miljoen vierkante kilometer kleiner geworden tussen 1979 en 2016. Dat blijkt uit een Chinese studie die is verschenen in het vakblad 'American Geophysical Union'.
Lees verder

Daarom gaven William en Harry dan toch geen aparte speech: "Het had rampzalig kunnen zijn"
Vorige week donderdag brachten de Britse prinsen Harry (36) en William (39) een gezamenlijk eerbetoon aan hun overleden moeder Diana. Onverwacht, want de prinsen zouden eigenlijk allebei apart een speech geven tijdens het evenement. Gelukkig veranderden ze van idee, zeggen royaltywatchers in PEOPLE.
Lees verder

Epidemioloog en patiënt waarschuwen voor ziekte van Lyme: "14% teken is besmet"
In de zomermaanden bereikt het tekenseizoen zijn hoogtepunt. Waakzaam zijn is dus de boodschap als je straks de natuur in trekt. Vind je na afloop toch een teek op je huid, verwijder die dan zo snel mogelijk om te vermijden dat eventuele ziektekiemen via het speeksel van de teek in jouw lichaam terechtkomen. Want in uitzonderlijke gevallen kunnen die leiden tot ziektes, zoals lyme. "Van de ene dag op de andere raakte ik nauwelijks nog uit bed", getuigt Ilona Van Royen. Epidemiologe Tinne Lernout geeft advies.
Lees verder

Speels, compact en energiezuinig: deze rijwoning springt creatief om met bouwvoorschriften
De kroonlijst en nok van deze rijwoning moesten gelijk zijn aan die van de andere gebouwen in de straat. Ook de diepte van de woning moest afgestemd worden op die van de buur. Daardoor lag de grootte van deze woning al van bij het begin vast. Toch sprongen architecten van DENC!-STUDIO creatief om met deze randvoorwaarden. Kijk met bouwsite Livios mee binnen in deze allesbehalve klassieke rijwoning.
Lees verder

Een mooie geste: Thierry Henry stort volledig Rode Duivels-salaris opnieuw aan goed doel
Het EK zit erop voor de Rode Duivels, en dus verlaat ook Thierry Henry (43) de staf van Roberto Martínez. L'Équipe maakte intussen bekend dat de Fransman zijn volledig salaris aan een goed doel schenkt.
Lees verder

Zware bosbrand op Cyprus onder controle, 4 dodelijke slachtoffers
De zware bosbrand die grote delen van het Troödosgebergte op Cyprus heeft verwoest, is "volledig onder controle". De brand staat te boek als de ergste natuurbrand op het eiland sinds de stichting van de Republiek Cyprus in 1960. Dat hebben de autoriteiten maandag bekendgemaakt, bijna 48 uur nadat de brand uitbrak. Vier mensen kwamen om.
Lees verder

Angelina Jolie bracht zoon Pax mee naar date met The Weeknd: "Ze konden het heel goed met elkaar vinden"
Eerder deze week verbaasden Angelina Jolie (46) en The Weeknd (31) menig fan toen ze samen een Italiaans restaurant in New York verlieten, maar een insider vertelt nu dat het niet hun eerste ontmoeting was. Ook zoon, Pax (17), zou de Canadese zanger al ontmoet hebben. Maar of er van romance sprake is, moet nog blijken.
Lees verder

Alpecin-Fenix is voorlopig de grootverdiener in Tour de France
Negen dagen ver in de Tour de France. Geen WorldTour-ploeg, wél het continentale Alpecin-Fenix stak het meeste prijzengeld op zak. Van der Poel en co. zorgden al voor 51.660 euro.
Lees verder

De 'lelijke' sandalen van Birkenstock zien er nu een pak eleganter uit dankzij samenwerking met luxemerk
We kennen schoenenmerk Birkenstock allemaal van hun, nou ja, niet al te elegante sandalen. Tot nu. Dankzij een samenwerking met het Duitse luxemerk Jil Sander zitten drie van de meest iconische Birkenstocks in een nieuw, verfijnder jasje. Er komt zelfs een ballerina-variant uit van de sandaal.
Lees verder

Sergio Herman legt uit hoe hij verse garnaalkroketten maakt: "De buitenkant is gepaneerd in Japans broodkruim"
Deze zomer serveert Sergio Herman (51) in het pop-uprestaurant 'Moules Frites' zes weken lang kraakverse mosselen op het strand van Zeebrugge. De sterrenchef bedacht voor de gelegenheid een driegangenmenu: verse garnaalkroketten, mosselen en de ultieme dame blanche. Exclusief op HLN zal Sergio deze week elke dag één gerecht voorstellen en uitleggen hoe je het maakt. Vandaag op het menu: verse garnaalkroketten met handgepelde garnalen.
Lees verder

HET DEBAT. Is het tijd om afscheid te nemen van het mondmasker?
De Britten mogen vanaf 19 juli zelf kiezen of ze een mondmasker dragen in het openbaar. In Nederland, Frankrijk en heel wat andere Europese landen behoort de mondmaskerplicht al grotendeels tot het verleden. In België lijken politici en experts echter nog geen voorstander van het afschaffen van de mondmaskerplicht. Wat denk jij? Is het ook bij ons tijd om de mondmaskers op te bergen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele atleten en experts ervan vinden.
Lees verder