Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 24 juli 2021

Carl Devos: “Deze week heeft wonden geslagen. Die zijn in september niet genezen. Er is te ver gegaan”

HLN
Carl Devos: "Deze week heeft wonden geslagen. Die zijn in september niet genezen. Er is te ver gegaan"
Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl.
Lees verder

Tim Brys en Niels Van Zandweghe grijpen ticket voor halve finales lichte dubbeltwee: "Zeer verstandige wedstrijd geroeid"
Roeiers Tim Brys en Niels Van Zandweghe hebben zich op de Olympische Spelen in Tokio rechtstreeks geplaatst voor de halve finales van de lichte dubbeltwee. "In de laatste 1.000 meter hebben ze getoond dat ze bij de allersterksten van het veld zijn", aldus coach Frans Claes.
Lees verder

Verstrengde regels in Italië: moet ik mij ter plekke op corona laten testen? En wat met mijn kinderen?
In Italië is er vanaf 6 augustus een coronacertificaat nodig voor allerlei activiteiten. Ook een etentje op restaurant of een museumbezoek. Die verplichting geldt ook voor toeristen en op overtredingen staat tot 1.000 euro boete. Het is dus maar beter om goed ingelicht te vertrekken. Wij zochten op wanneer u een certificaat moet voorleggen, of ook uw kinderen dat moeten hebben en waar u ter plekke aan de nodige testen raakt.
Lees verder

Code oranje in grootste deel van het land: onweer, hagel en rukwinden op komst
Deze ochtend verwachten we plaatselijke onweersbuien, maar in de loop van de middag en avond komen er intensere en meer verspreide onweersbuien voor. Tijdens de meest intense onweders is er veel neerslag mogelijk en is er kans op hagel. Het KMI waarschuwt vanaf 17 uur met code oranje voor onweer in het grootste deel van het land. Enkel aan de kust en in West-Vlaanderen geldt er code geel.
Lees verder

Sterke Red Lions pakken scalp van onherkenbaar Nederland, Denayer: "Zaten vandaag aan 90 procent"
De Red Lions zetten meteen een statement bij hun start op de Olympische Spelen: mede-titelfavoriet Nederland verliet blozend het veld met 3-1-verlies. Alexander Hendrickx ontpopte zich tot uitblinker met een hattrick. De zege biedt de Red Lions nu al perspectief op een mogelijk minder zware tegenstander in de cruciale kwartfinale. "Na de achterstand was dit een goeie test om te zien of mentaliteit goed zit", aldus aanvoerder Felix Denayer.
Lees verder

LIVE. Ook Gillé en Vliegen vliegen er meteen uit, Sterckx dadelijk aan de beurt in het gewichtheffen
• Dag 2 Olympische Spelen
Lees verder

"En als ik zeg dat ik het niet gedaan heb, dan heb ik het niet gedaan!" Hoe hoofdverdachte 15 jaar na de 'riekmoord' zelfmoord pleegde, toen DNA-test werd gevraagd
22 juli 1984. In de tuin van het landhuis 'Halfweg' in de Ledestraat in Moerbeke-Waas wordt het lichaam van de 32-jarige Inge Wovra gevonden. Ze is gruwelijk toegetakeld met een riek. Boven in haar bed ligt één van haar minnaars, meer dood dan levend. Beneden hing al een tijdje een andere minnaar rond die aangifte doet van wat hij aantreft. Hij wordt meteen de hoofdverdachte, waardoor sporen verloren gaan. Nadat blijkt dat hij niét de dader is, raakt de zaak in het slop, tot ze één vingerafdruk vinden... Lees hier nog meer misdaadverhalen van de voorbije decennia.
Lees verder

LIVE. Sterckx tilt 81 kg bij tweede poging - 17 nieuwe coronabesmettingen op Spelen
• Dag 2 Olympische Spelen
Lees verder

1.200 kilometer zonder opladen? Mercedes ziet het gebeuren
Een elektrische auto die veel meer dan duizend kilometer kan rijden zónder te stoppen om te laden. Volgens autofabrikant Mercedes-Benz wordt dat al in de nabije toekomst werkelijkheid. Het merk werkt zelfs aan een auto die van Peking naar Shanghai kan rijden op een volle acculading. Dat is een afstand van ruim 1.200 kilometer.
Lees verder

"Tijdens het fietsen sloegen de granaten naast mij in": twee Syrische broers vluchtten uit hun land en treffen mekaar op Spelen in Tokio
Een knuffel die meer zegt dan duizend woorden. Twee broers uit Syrië, Mohamad (28) en Alaa (21) Maso, staan samen op de Olympische Spelen in Tokio. En dat zes jaar nadat ze hun land zijn ontvlucht.
Lees verder

"Als je een worst barbecuet, prik er dan geen gaatjes in."Ontdek de tien BBQ-geboden van topslager Hendrik Dierendonck
"Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecue", zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Daarom schoolt hij ons vanaf volgende week bij in de kunst van het barbecueën. Hij deelt zijn tips, trucjes, recepten en verklapt waar het écht om gaat. "Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren."
Lees verder

"Als je een worst barbecuet, prik je er dan geen gaatjes in."Ontdek de tien BBQ-geboden van topslager Hendrik Dierendonck
"Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecue", zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Daarom schoolt hij ons vanaf volgende week bij in de kunst van het barbecueën. Hij deelt zijn tips, trucjes, recepten en verklapt waar het écht om gaat. "Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren."
Lees verder

Veteranen in het vak blikken terug op 'Tien Om Te Zien': "Duizend knuffelbeertjes op het podium, da's best onveilig"
We belanden met 'Tien om te Zien: De Zomer van 199X' in 1996 aan. Het jaar waarin 'Get Ready!', Sabien Tiels en Raf Van Brussel hoge toppen scheerden op tv. Die muziekveteranen blikken nu terug op die bijzondere tijd: "'Get Ready!' scoorde veel beter bij meisjes als ik", aldus Raf. Die meisjes beseften toen echter nog niet dat ze geen kans maakten: "Ik had in die periode al een relatie met m'n huidige partner Davy", aldus Jimmy Samijn (46).
Lees verder

Janine Bischops kreeg op de set van '#LikeMe' last van druk op de borst: "In mijn japonneke naar het ziekenhuis, geschminkt en al"
Janine Bischops (79) zit momenteel volop in de opnames van '#LikeMe'. Vorige week moest ze echter vanop de set afgevoerd worden naar het ziekenhuis met druk op de borst. "Nu mankeer ik al eens iets. Dat zal de leeftijd zijn, zeker?", vertelt ze in Gazet van Antwerpen.
Lees verder

LIVE. Sterckx nestelt zich fraai in top acht - 17 nieuwe coronabesmettingen op Spelen
• Dag 2 Olympische Spelen
Lees verder

Een dure crash: Red Bull moet 1,5 miljoen euro neertellen om bolide Verstappen op te lappen
Red Bull heeft een flink bedrag moeten neertellen om de Formule 1-auto van Max Verstappen weer in orde te maken. De Nederlander crashte zondag in de Grote Prijs van Groot-Brittannië al vroeg na een aanrijding met de Britse wereldkampioen Lewis Hamilton.
Lees verder

Toch andere rechter in scheidingszaak Brad en Angelina
De rechter die betrokken was in de scheidingszaak van Brad Pitt (57) en Angelina Jolie (46) moet toch vertrekken. De actrice had verzocht om een andere rechter omdat de man 'banden zou hebben' met haar ex. Dat verzoek is volgens Amerikaanse media vandaag door de rechtbank alsnog goedgekeurd.
Lees verder

Drukte op Europese wegen door vakantie-uittocht: hier sta je het langst stil
Wie met de auto op vakantie vertrekt naar Europese vakantiebestemmingen, houdt het best rekening met zeer moeilijk verkeer en lange files. Daarvoor waarschuwen mobiliteitsorganisaties Touring en VAB zaterdagochtend. "De verkeerspiek wordt rond het middaguur verwacht", aldus Touring.
Lees verder

Belg (20) moet 36 uur ontnuchteren in de cel in Orange
Een jonge landgenoot die op weg was naar de Azurenkust, heeft het begin deze week te bont gemaakt in de Zuid-Franse stad Orange.
Lees verder

Hier zitten fans Remco Evenepoel al sinds 's morgensvroeg te supporteren: "Om 8 uur begonnen de eerste pinten te vloeien"
Bar Gidon op de Markt in Geraardsbergen was zaterdagochtend om 8 uur al aardig volgelopen met supporters van Remco Evenepoel. "Ik heb Remco gestuurd dat hij maar beter een medaille pakt want het was verdomd vroeg opstaan deze ochtend", lacht uitbater Fredje Penne.
Lees verder