Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 8 juli 2021

Bussen met besmette jongeren vertrekken naar België: "Ik voel me slecht en wil naar huis"

HLN
Bussen met besmette jongeren vertrekken naar België: "Ik voel me slecht en wil naar huis"
De bussen van Jongerentravel hebben groen licht gekregen om van Spanje door Frankrijk te rijden. 105 jongeren die een vakantie doorbrachten in de regio van Lloret de Mar raakten besmet met het coronavirus. Nu mogen ze, na drie dagen overleg tussen ons land en Frankrijk en Spanje, dan toch vroeger naar huis, weliswaar in quarantaine. Ook reisorganisaties Summerbash wil morgen 350 jongeren terug naar huis brengen.
Lees verder

Bekend kreeftenrestaurant krijgt plots oranje exemplaar binnen: "Heel zeldzaam"
Er zwemt een bijzondere oranje Canadese kreeft in de bassins van restaurant Oesterput in Blankenberge. Het gaat om een zeldzaam verkleurd exemplaar. Het wordt een hele zomer lang een blikvanger.
Lees verder

Bekend kreeftenrestaurant krijgt plots oranje exemplaar binnen: "Eén kans op 100 miljoen"
Er zwemt een bijzondere oranje Canadese kreeft in de bassins van restaurant Oesterput in Blankenberge. Het gaat om een zeldzaam verkleurd exemplaar. Het wordt een hele zomer lang een blikvanger.
Lees verder

"Grote groep verdachten van moord op Haïtiaanse president omsingeld door politie"
Na de moord op de Haïtiaanse president Jovenel Moïse heeft de politie in hoofdstad Port-au-Prince volgens de Verenigde Naties enkele verdachten omsingeld.
Lees verder

Daniel Radcliffe staat stil bij de 20ste verjaardag van de eerste 'Harry Potter'-film: "Momenteel geen plannen voor een reünie"
In november bestaat de film 'Harry Potter en de Steen der Wijzen' maar liefst twintig jaar en net daarom heeft Daniel Radcliffe (31), die de hoofdrol voor zijn rekening mocht nemen, nog eens een interview gegeven. In een gesprek met Entertainment Tonight laat de acteur onder meer weten dat een aantal van zijn collega's een langdurige impact op hem hebben achtergelaten.
Lees verder

NBA-superster James Harden gefouilleerd tijdens bezoekje aan Parijs, vrienden betrapt op drugsbezit
Niet het gedroomde tripje naar Parijs waar James Harden van had gedroomd. De superster van de Brooklyn Nets werd door de Franse politie gefouilleerd, terwijl drie van zijn vrienden werden aangehouden voor het bezit van cannabis. Harden, die niet gearresteerd werd, kampt met een hamstringblessure en mist zo de Spelen.
Lees verder

Nasrien Cnops is bevallen van een dochtertje
Nasrien Cnops (32) is mama geworden van een dochtertje. Dat heeft de NRJ-dj zonet zelf laten weten op Instagram.
Lees verder

Transfer Talk. Mohammadi verlaat zo goed als zeker AA Gent - Club Brugge denkt aan Idrissi, die voor 12 miljoen naar Sevilla ging - KVK versterkt zich met jonge Duitse spits
De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen is volop bezig, dus draait ook de transfermolen op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? En wat met Lionel Messi, blijft hij of blijft hij niet bij Barcelona? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

Verdachte aanslag De Vries is neef van kopstuk 'moordbende' Taghi
Er is een tweede opvallend verband tussen de moordaanslag op Peter R. de Vries en het eerdere onderzoek 26Koper naar een 'moordbende'' van Ridouan Taghi. Delano G., verdachte van de aanslag op De Vries, is een volle neef van Jaouad 'Joey' W., hoofdverdachte uit die eerdere zaak. Dat melden meerdere bronnen uit de directe omgeving van Delano G. waarmee De Telegraaf contact heeft gehad.
Lees verder

Verdachte aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries is neef van kopstuk 'moordbende' Taghi
Er is een tweede opvallend verband tussen de moordaanslag op Nederlands bekendste misdaadverslaggever Peter R. de Vries en het eerdere onderzoek 26Koper naar een 'moordbende' van Ridouan Taghi. Delano G., verdachte van de aanslag, is een volle neef van Jaouad 'Joey' W., hoofdverdachte uit die eerdere zaak. Dat melden meerdere bronnen uit de directe omgeving van Delano G. waarmee De Telegraaf contact heeft gehad. Het al langer bekend dat Peter R. de Vries op de dodenlijst stond van topgangster Ridouan Taghi.
Lees verder

Rani Rosius met snelste tijd naar finale 100 meter op EK atletiek U23
Rani Rosius heeft zich met de snelste tijd van alle deelneemsters geplaatst voor de finale van de 100 meter op het EK U23 in het Estse Tallinn. Haar chrono was met 11.16 adembenemend, maar de wind blies met 3.0 meter per seconde te veel in het voordeel voor homologeerbare tijden.
Lees verder

Vlieghe: "Nog een hele zomer voorzichtig blijven, anders komen we weer in de problemen"
Infectiologe Erika Vlieghe waarschuwt voor de verdere opmars van het coronavirus. Twee derde van de Belgische bevolking is immers nog niet volledig gevaccineerd. "We zullen nog een hele zomer voorzichtig moeten blijven om het virus niet opnieuw vrij spel te geven, anders komen we opnieuw in de problemen", verklaarde ze in 'Terzake'.
Lees verder

Portugal neemt nieuwe maatregelen: avondklok uitgebreid, certificaat nodig voor restaurantbezoek binnen in weekend
Portugal neemt maatregelen na een snelle stijging van het aantal coronagevallen. Vakantiegangers die in een hotel of andere accommodatie willen verblijven, hebben vanaf zaterdag een negatieve coronatest nodig, een vaccinatiebewijs of een document dat ze zijn hersteld. De regel geldt ook als je vrijdagavond of in het weekend binnen wil eten in een restaurant in gemeenten met een grote kans op een besmetting.
Lees verder

Het post-EK-interview van Martínez: "Tijd voor de jonge gasten, maar het wordt heel moeilijk voor hen"
In zijn gekende stijl blikte hij terug. Loyaal aan z'n groep, optimistisch over de toekomst. Er nog steeds van overtuigd dat we "sterker zijn dan drie jaar geleden". Ziehier, het post-EK interview van Roberto Martínez (47), een week na de domper in München. "Doku is het bewijs van het werk dat we achter de schermen leveren." En ook: "We gaan de concurrentiestrijd openen."
Lees verder

Webapotheek Newpharma volledig in handen van familie Colruyt
De onlineapotheek Newpharma is nu volledig in handen van de familie Colruyt. De Colruyt Group heeft de aandelen van het huidige management overgenomen, zo maakte de retailer donderdagavond bekend.
Lees verder

Vliegtuigje met acht parachutisten meteen na vertrek neergestort in Zweden
In Zweden is een klein vliegtuig neergestort op de luchthaven van Örebro, zo'n 200 kilometer ten westen van Stockholm. Aan boord van het toestel zaten negen mensen. Verschillende slachtoffers zouden overleden zijn. Het liep naar verluidt al mis bij het opstijgen. De oorzaak van de crash is nog niet bekend.
Lees verder

Alec (17) zwaargewond na aanrijding met fietser: "Je hebt niks, ik ben weg anders kom ik te laat op mijn werk"
Verschillende breuken in het gezicht, een zware hersenschudding en behoorlijk wat kneuzingen. Dat is wat Alec Dujardin (17) uit Stasegem woensdagavond opliep toen hij met zijn fiets frontaal werd aangereden door een andere fietser. Die pleegde vluchtmisdrijf. "Schaamteloos", foetert de vader van Alec, die een oproep doet naar de aanrijder. "Neem je verantwoordelijkheid en meld je."
Lees verder

Vader en zus van 'Bridgerton'-auteur Julia Quinn overleden na tragisch auto-ongeval
'Bridgerton'-auteur Julia Quinn kreeg vorig week vreselijk nieuws te horen. Zowel haar vader als haar jongere zus zijn namelijk overleden in een tragisch auto-ongeval. Dat liet de schrijfster op donderdag zelf weten via een bericht op sociale media.
Lees verder

Terugtrekking Amerikaanse troepen uit Afghanistan "eind augustus afgerond"
Tegen 31 augustus zullen alle Amerikaanse troepen uit Afghanistan zijn teruggetrokken. Dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden donderdag gezegd in het Witte Huis. Biden verzekerde dat de Amerikanen "hun doelstellingen", namelijk de strijd tegen de terreur, "hebben bereikt" in het land.
Lees verder

Man ramt huis ex-vrouw met bestelwagen na uit de hand gelopen ruzie: kind (6) afgevoerd naar ziekenhuis
In de Varendries in Merelbeke is een man donderdagavond met zijn bestelwagen ingereden op het huis van zijn ex-vrouw. Met opzet, na een ruzie. Hun kind van 6 jaar raakte gewond.
Lees verder