Doorgaan naar hoofdcontent

Bus met Vlaamse jongeren vat vuur in Frankrijk, deel van bagage in vlammen op

Bus met Vlaamse jongeren vat vuur in Frankrijk, deel van bagage in vlammen op

Een touringcar met 49 jongeren uit Vlaanderen heeft in de nacht van maandag op dinsdag in Frankrijk een klapband gekregen en vuur gevat. Niemand is daarbij gewond geraakt. Een deel van de bagage is in de vlammen opgegaan, meldt jeugdorganisatie Sporta.

Lees verder

Protesten op Cuba: honderdtal activisten aangehouden

Bij de grootste volksprotesten sinds decennia op Cuba zijn volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty Internationaal al zeker 115 mensen willekeurig opgepakt. Het zou gaan om invloedrijke activisten.

Lees verder

Voetballer Tyrone Mings haalt uit naar Britse minister Priti Patel nadat die racisme veroordeelt: 'Zelf vuur aangewakkerd'

De Britse Binnenlandminister Priti Patel heeft de racistische reacties veroordeeld die sommige spelers na de verloren Euro 2021-finale ondergaan. Volgens voetballer Tyrone Mings heeft ze dat racisme zelf aangewakkerd met eerdere uitspraken.

Lees verder

F1-piloot Lando Norris beroofd na EK-finale

De Britse Formule 1-piloot Lando Norris (21) werd na het bijwonen van de EK-finale beroofd in de buurt van het Wembley-stadion.

Lees verder

PS schakelt versnelling hoger rond hongerstakers

De bevoegde PS-ministers in de Waalse en Brusselse regeringen willen sans-papiers een vergunning geven om een knelpuntberoep uit te oefenen.

Lees verder

David Goffin moet door blessure afhaken voor Olympische Spelen

Geen Olympische Spelen voor David Goffin. De Belgische tennisser heeft te veel last van een enkelblessure die hem ook op Wimbledon al aan de kant hield.

Lees verder

Nollet: 'Bouchez heeft journalisten gedwongen onwaarheden te schrijven'

In de nasleep van het ontslag van Ihsane Haouach als regeringscommissaris bij het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen beschuldigt Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet zijn MR-collega ervan 'journalisten gedwongen hebben dingen te schrijven waarvan ze wisten dat die fout waren', over de nota van de staatsveiligheid over Haouach.

Lees verder

Trucker ontslagen na extreme verkeersagressie op Antwerpse ring

De chauffeur die twee weken geleden betrokken was bij een extreem geval van verkeersagressie op de Antwerpse Ring is ontslagen door S'Jegers Transport. Bij de tegenpartij kreeg de trucker een geschreven verwittiging omdat hij geen gas terugnam. Het gerecht onderzoekt de zaak.

Lees verder

Janssen-vaccin in verband gebracht met zeldzaam Guillain-Barré-syndroom

De Amerikaanse gezondheidswaakhond FDA waarschuwt voor een ernstige mogelijke bijwerking bij het coronavaccin van Johnson & Johnson. Volgens de autoriteiten is er een verhoogd risico op een zeldzame bijwerking, het Guillain-Barré-syndroom (GBS), al blijft dat risico laag.

Lees verder

Italiaanse nationale ploeg verrast massa uitzinnige fans

De Squadra Azzurra heeft maandagmiddag de Europese beker getoond aan enkele duizenden Italiaanse fans. De Italiaanse ploeg reed onaangekondigd door Rome in een open bus. Ze reden langs de Via del Corso tot aan Piazza Venezia. Bekijk hierboven hoe veel fans even het delirium nabij waren.

Lees verder

Geen 'Dream Team' voor de Spelen: VS ook onderuit tegen Australië

Het loopt niet lekker voor de basketballers van Team USA in de voorbereiding op de Olympische Spelen. De NBA-sterren leden in de voorbereiding een tweede opeenvolgende nederlaag: 83-91 tegen Australië.

Lees verder

Brandweer Miami filmt hoe ze te werk gaat op site vol puin na instorting

Al bijna drie weken lang worden nog elke dag slachtoffers gevonden onder het puin van het appartementencomplex in Surfside bij Miami dat op 24 juni instortte. Het officiële dodental is maandag opgelopen tot 94. In bovenstaande video geeft een brandweerman een rondleiding op de site en wordt duidelijk hoe enorm de omvang van de puinhoop is.

Lees verder

Atletendorp in Tokio officieel geopend onder strenge veiligheidsmaatregelen

Tien dagen voor de start van de Olympische Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio is het atletendorp dinsdag officieel geopend.

Lees verder

Jongeren en identiteit staan centraal in De Warmste Week

Met #DWW21 lanceert de VRT een zoektocht naar 21 jongeren die 'Vlaanderen op sleeptouw willen nemen rond het thema "kunnen zijn wie je bent"'. Er wordt opnieuw geld ingezameld.

Lees verder

Romelu Lukaku krijgt een plek in het elftal van het EK

De Europese Voetbalconfederatie Uefa heeft het elftal van het afgelopen EK 2021 bekendgemaakt. Daarin is plek voor Romelu Lukaku. Verder krijgen ook vijf Italianen een stek in het team.

Lees verder

Facon: 'Politieke debat nodig over verplichte vaccinatie zorgpersoneel'

Voor coronacommissaris Pedro Facon is een politiek debat nodig over de verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel. Ook het personeel moet daarbij betrokken worden. Dat zei hij dinsdag in De Ochtend op Radio 1. Margot Cloet, gedelegeerd bestuurder van Zorgnet-Icuro herhaalde in het programma de oproep voor een verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel.

Lees verder

'Pukkelpop zal zich schikken naar de beslissingen van het Overlegcomité'

Nu de cijfers de verkeerde kant op lijken te gaan, duikt de vraag op of er 66.000 festivalgangers op Pukkelpop kunnen feesten. Het festival is al begonnen met de opbouw. Vrijdag komt het Overlegcomité bijeen voor een stand van zaken over het coronavirus. 'Ik heb vertrouwen in de beslissingen van het Overlegcomité, zegt de burgemeester van Hasselt Steven Vandeput (N-VA).

Lees verder

Olivia en Arthur blijven populairste meisjes- en jongensnaam

Olivia was in 2020 voor het tweede jaar op rij de populairste voornaam bij pasgeboren meisjes in België. Bij jongens stond Arthur voor het derde opeenvolgende jaar helemaal bovenaan. Dat blijkt dinsdag uit nieuwe cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees verder

Belgische ziekenhuizen en woonzorgcentra vragen zelf om verplichte vaccinatie

Alle Belgische zorgkoepels vragen dat de regering het zorgpersoneel zou verplichten om zich tegen covid te laten vaccineren. 'Vrijwillige vaccinatie is beter, maar nu is het moment gekomen om het te verplichten.'

Lees verder

Pukkelpop lost vijf nieuwe namen

Pukkelpop heeft dinsdag vijf nieuwe namen van zijn affiche bekendgemaakt. Stormzy, Paul Kalkbrenner, The Hives, Rare Akuma en Antoon 2 zakken in augustus af naar Kiewit. De organisatie benadrukt nog eens 'dat ze zich laat begeleiden' om het festival coronaproof te krijgen. Pukkelpop staat gepland van 19 tot 22 augustus.

Lees verder

Bella Hadid bedekt boezem met gouden paar longen op rode loper

Op het filmfestival in Cannes is de voorbije weken al veel schoon volk gepasseerd. Adam Driver, Tilda Swinton, Spike Lee… één voor één tekenden ze er al present. Zondag was ook supermodel Bella Hadid te gast voor de screening van 'Three floors'. In een opvallend ontwerp van Daniel Roseberry stal ze de show op de rode loper.

Lees verder

Man uit Koksijde in de cel voor terroristische moord in Irak in 2005

Een man uit Koksijde zit in de cel op verdenking van terroristische moord en moordpoging in Irak in 2005. Dat bevestigt het federaal parket. I.A. (36) ontkent met klem dat hij iets met de feiten te maken heeft.

Lees verder

Staatsgreep Myanmar: nieuwe aanklacht voor corruptie tegen Aung San Suu Kyi

De militaire junta in Myanmar heeft opnieuw een klacht voor corruptie geformuleerd tegen de begin dit jaar afgezette regeringsleidster Aung San Suu Kyi. Dat meldt haar advocaat dinsdag. Tegen Aung San Suu Kyi lopen nu al een hele reeks klachten, waarvoor ze meer dan tien jaar cel riskeert.

Lees verder

Olympische Spelen | Peter Sagan past na knieoperatie

Volg hier het laatste nieuws over de Olympische Spelen in Tokio (23 juli - 8 augustus).

Lees verder

Australische profrenner haalt Parijs op sandalen na 5.510 kilometer

De Australische profwielrenner Lachlan Morton (Team EF Education-Nippo) heeft de finish van zijn Alt Tour gehaald. Na 5.510 kilometer en 65.500 hoogtemeters in drie weken tijd haalde hij afgelopen nacht de finish op de Champs-Elysées in Parijs.

Lees verder

Uitstootnormen duwen klassieke auto naar de uitgang

Volgens een topman van Volkswagen zullen wagens op benzine of diesel duurder worden dan elektrische auto's. Dat zou het gevolg zijn van de strengere Europese uitstootnormen.

Lees verder

Enorme hoeveelheden neerslag op komst: 'Niet het moment om te kamperen'

De komende dagen wordt heel veel regen verwacht in ons land. Op sommige plaatsen kan het om enorme hoeveelheden gaan. Het KMI kondigt code oranje af voor het (zuid)oosten van het land.

Lees verder

Khattabi verwijt Vlaanderen gebrek aan ambitie na PFOS-vervuiling

Federaal minister van Leefmilieu Zakia Khattabi (Ecolo) verwijt haar Vlaamse collega's een gebrek aan ambitie om nieuwe vervuiling met PFAS in de toekomst te vermijden. Dat zei ze dinsdag in de Kamer, waar ze vragen kreeg over de vervuiling in en rond Zwijndrecht.

Lees verder

Uitbreiding Franse vaccinpas heeft ook impact op toeristen

Het was een halve oorlogsverklaring, de toespraak van de Franse president Emmanuel Macron maandagavond. De tegenstander is duidelijk gedefinieerd: de non-vaccinés. Zonder het vaccin te verplichten, maakt Macron het wel incontournable. Ook voor toeristen.

Lees verder

Enorm vreugdevuur ingestort in Noord-Ierland

Naar jaarlijkse gewoonte zijn het voorbije weekend weer tientallen zogenaamde 'bonfires' aangestoken in Noord-Ierland. De protestanten herdenken er zo de Slag aan de Boyne uit 1690. Maar in Portadown verliep dat niet helemaal zoals gepland, toen de houten constructie vlakbij enkele tientallen omstaanders neerviel.

Lees verder

Een EK-finale met vechtpartijen en wenende kinderen

Stewards die overrompeld worden, vechtpartijen en fans met tickets die niet binnen raken, terwijl mensen zonder tickets daar wel in slagen. Sportwebsite The Athletic heeft een onthutsend beeld geschetst van de chaos in en rond Wembley tijdens de EK-finale.

Lees verder

Twee Nederlandse kinderen uit hete auto gered terwijl ouders op strand liggen

De politie in het Nederlandse IJmond, in de provincie Noord-Holland, heeft zondag twee jonge kinderen gered uit een hete auto. De ouders zaten op het strand en hielden naar eigen zeggen hun kinderen via een camera in gaten, aldus de IJmondse politie op Facebook. De kinderen zijn ongedeerd.

Lees verder

Nieuwe Michelinsterren worden pas in februari uitgedeeld

De nieuwe restaurantgids van Michelin en bijbehorende sterren worden eind februari 2022 gepresenteerd in Bergen, zo heeft de organisatie bekendgemaakt. De nieuwe gids zal bovendien uitsluitend online beschikbaar zijn.

Lees verder

Onrust in Zuid-Afrika: honderden arrestaties en 45 doden bij protesten tegen opsluiting Zuma

Bij de protesten in Zuid-Afrika tegen de opsluiting van oud-president Jacob Zuma vielen in totaal al 45 doden en werden zowat 750 mensen gearresteerd. Er zou ook al voor 58 miljoen euro schade zijn aangericht. Dat meldt Sihle Zikalala, premier van de provincie KwaZulu-Natal.

Lees verder

Oostenrijkse kampioen Patrick Konrad pakt eerste Tourzege na straffe solo

Patrick Konrad schreef in Saint-Gaudens wielergeschiedenis voor Oostenrijk. De klimmer van Bora-hansgrohe is pas de derde Oostenrijker ooit die een etappe in de Tour won. Voor Konrads werkgever Bora-hansgrohe was het na Nils Politt in Nîmes de tweede dagzege in vijf dagen tijd.

Lees verder

Cyberbende Revil 'verdwijnt' na waarschuwing van Biden

De Russische hackersgroep Revil is ogenschijnlijk verdwenen van het 'dark web', waar verschillende webpagina's van de groep te vinden waren. Het is nog niet duidelijk of de pagina's offline werden gehaald door de groep zelf, of de overheid de bende heeft kunnen oprollen.

Lees verder

Door 3M mag België meer CO2 uitstoten

Een herberekening van de uitstoot van broeikasgassen door het omstreden bedrijf 3M komt net op het goede moment om de Belgische en Vlaamse CO2-doelstellingen te verzachten.

Lees verder

Grote cruiseschepen vanaf augustus verboden in historisch centrum van Venetië

Grote cruiseschepen mogen vanaf 1 augustus het historische centrum van Venetië niet meer binnen. De discussie over de vervuiling van die schepen sleept al jaren aan.

Lees verder

Noodweer zet straten blank in Riemst en Bilzen

Het onweer waar al dagen voor gewaarschuwd werd, veroorzaakt dinsdagavond in Limburg en Wallonië al heel wat wateroverlast. Ook in Brussel en in Nederland viel de regen al met bakken uit de lucht. In Brussel moesten verschillende tunnels werden gesloten. Het KMI kondigt code oranje af voor het (zuid)oosten van het land.

Lees verder

Ihsane Haouach: fijngemalen door Ecolo, de MR en zichzelf

Ihsane Haouach is een paar weken regeringscommissaris geweest. In die paar weken lag ze meteen onder vuur omdat ze een hoofddoek droeg, omdat ze iets fouts zei in een interview en omdat er verhalen over banden met het fundamentalistische Moslimbroederschap. Voeg daarbij nog de politieke profilering van MR en Ecolo en je krijgt een cocktail waar geen kruid tegen gewassen is.

Lees verder

Reuzenschildpad Schurli op (minstens) 130-jarige leeftijd in Weense zoo overleden

Het EK-orakel van 2016 en geliefd model voor reclamefoto's is niet meer. Reuzenschildpad Schurli, de oudste inwoner van de Weense dierentuin, is over­leden.

Lees verder

Guggenheim Bilbao zoekt geld voor 'Puppy'

Het Guggenheim in Bilbao lanceert voor het eerst een crowdfunding. Het zoekt 100.000 euro om 'Puppy' van Jeff Koons te restaureren.

Lees verder

Op reis in Frankrijk en nog niet (volledig) gevaccineerd? Vanaf 21 juli een test om de twee dagen

Het vaccin wordt incontournable in Frankrijk, ook voor toeristen. Dit moet u weten wanneer u naar Frankrijk op vakantie vertrekt.

Lees verder

Opnieuw meer dan duizend coronabesmettingen per dag

Het aantal nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus ligt in België weer boven de duizend per dag. Dat blijkt woensdagochtend uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Nog twee regendagen en dan droger weer

Het blijft woensdag zwaarbewolkt tot betrokken met vooral in de oostelijke landshelft veel regen of soms hevige buien, mogelijk met onweer. In het centrum valt er bij momenten regen, in het westen blijft het overwegend droog.

Lees verder

Molotovcocktail gegooid naar woning in Deurne

In de Tweemontstraat in Deurne is dinsdagavond een molotovcocktail gegooid naar een woning. Dat bevestigt de federale politie. Het gerechtelijk labo is ter plaatse voor een sporenonderzoek. Er vielen geen gewonden.

Lees verder

Opnieuw honderden anonieme graven gevonden bij internaat voor inheemse kinderen

Op het eiland Penelakut, in het westen van Canada, zijn opnieuw meer dan 160 naamloze graven gevonden in de buurt van een voormalig internaat voor inheemse kinderen. Dat maakte het bestuur van Penelakut bekend. Het gaat al om de vierde ontdekking van dergelijke graven in iets meer dan een maand.

Lees verder

Eigenaar Ever Given verwacht mogelijk duizenden schadeclaims

De Japanse eigenaar van het containerschip Ever Given, dat in maart bijna een week het belangrijke Suezkanaal blokkeerde, rekent erop met honderden of duizenden schadeclaims te maken te krijgen.

Lees verder

Dode bij antiregeringsprotesten op Cuba

Bij de protesten tegen de regering op Cuba is maandag een man omgekomen. Dat maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken dinsdag bekend.

Lees verder

Parket Halle-Vilvoorde vervolgt luchtvaartmaatschappijen die reizigers niet controleren

Het parket Halle-Vilvoorde gaat ook luchtvaartmaatschappijen vervolgen als zij niet controleren of hun passagiers in het bezit zijn van een correct ingevuld Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) of hen laten instappen zonder een dergelijk PLF.

Lees verder

Matt Damon gokte naast 120 miljoen

Matt Damon vertelt in Entertainment Weekly dat hij de hoofdrol in Avatar heeft geweigerd.

Lees verder

Twee zwaargewonden bij ongeval op E17

De nacht van dinsdag op woensdag vond een ongeval plaats op de E17 in Waregem richting Gent. Twee autobestuurders raakten zwaargewond.

Lees verder