Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 15 juli 2021

Britney Spears mag eigen advocaat kiezen en beschuldigt vader van misbruik: “Hij heeft nooit om mij gegeven”

HLN
Britney Spears mag eigen advocaat kiezen en beschuldigt vader van misbruik: "Hij heeft nooit om mij gegeven"
Een rechter in Los Angeles heeft zangeres Britney Spears woensdag de toestemming gegeven om zelf een advocaat aan te stellen die haar moet helpen een einde te maken aan de dertien jaar durende curatele door haar vader, die controle heeft over haar persoonlijke en zakelijke aangelegenheden.
Lees verder

REEKS. Nathalie Colpaert is bezeten door meeuwen en schelpen: "Bij uitzonderlijke vondst begin ik te zweven"
Nathalie Colpaert (50) moest een half leven wachten voor ze haar grote liefde vond: de meeuw. "Zalige smeerlapkes zijn het." Een passie voor de mariene fauna en flora bracht haar naar Raversijde, waar de strandjutter doet wat ze in Sint-Martens-Latem nooit kon: leven volgens de getijden, op zoek naar schelpen en aanspoelsels. "Op het strand vergeet ik de wereld rond mij."
Lees verder

"Zware dobber, maar zij kunnen dat aan": zo gaan Van Aert en Evenepoel de strijd aan met de extreme Japanse hitte
Olympische Spelen in juli-augustus, dat is Tokio op z'n heetst en z'n vochtigst. Zware omstandigheden waaraan de wielrenners in het openingsweekend als eerste atleten langdurig worden blootgesteld. Bondsdokter Kris Van Der Mieren legt aan de hand van 5 vragen uit hoe Van Aert, Evenepoel en co de strijd aangaan met het ongenadige gematigd zeeklimaat. "Het zou ideaal geweest zijn als het van in het begin van de Ronde van Frankrijk snikheet was."
Lees verder

REPORTAGE. Terwijl tientallen kampen geëvacueerd worden, zit de Chiro van Steenhuffel veilig op een berg: "Geef ons een regenfrak en botten en het komt goed"
"Voor het eerst in vijf jaar is onze kampplaats niet gelegen aan een rivier." Terwijl door het extreme regenweer code rood werd afgekondigd in de provincie Luik, straten blank staan, rivieren overstromen en tientallen jeugdkampen geëvacueerd worden, hebben de chirojongens Klaas van Steenhuffel er de veiligste kampeerplek van de provincie uitgekozen. Op een bergtop in Lierneux worden de liederen nog uit volle borst meegezongen.
Lees verder

Unia wil dat jongeren meer gratis PCR-testen krijgen om zomer door te komen: "Anders dreigt evenement als Pukkelpop iets voor de rijken te worden"
De overheid heeft al meer dan 700.000 gratis PCR-testen uitgedeeld, maar als het van gelijkekansencentrum Unia afhangt, moeten jongeren meer dan twee gratis PCR-testen van de overheid krijgen. Heel wat van hen zullen namelijk nog niet volledig gevaccineerd zijn op het moment dat een coronapaspoort op grote evenementen verplicht wordt. "Je kan van hen niet verwachten dat ze bovenop hun toegangsticket voor Pukkelpop ook nog eens zelf een test betalen."
Lees verder

Voorlopig geen verplichte vaccinatie voor zorgpersoneel: "We moeten twijfelaars informeren, maar wel in hun waarde laten"
Het zorgpersoneel zal voorlopig nog niet verplicht worden om zich te laten vaccineren. De overheid wil eerst sensibiliseren. En dat lijkt motivatiepsycholoog Maarten Van Steenkiste (UGent) ook de juiste strategie. "Als je mensen wil overtuigen, moet je hen ook proberen begrijpen en in hun waarde laten. Dwingen werkt averechts." Jamin is zo'n verpleegkundige die zich (nog) niet wil laten vaccineren. Niet omdat hij een anti-vaxxer is, zegt hij. Maar wat is de reden dan wel?
Lees verder

Onze opinie. We mogen ons niet langer blindstaren op de besmettingen die stijgen. De vraag is: wat brengen ze teweeg?
Isolde Van Den Eynde • Politiek journalist
Lees verder

Steun van grote internationale namen voor sans-papiers in hongerstaking
De situatie van de zowat 400 hongerstakers in Brussel wordt internationaal opgepikt. 115 academici en bekende internationale koppen zoals Ken Loach, Noam Chomsky en Angela Davis nemen het in een open brief op voor hen, zo schrijft De Morgen vandaag.
Lees verder

Nieuwe keten Chick&Cheez opent eerste vestiging: de Belg wil kip, kip en nog eens kip
Fried chicken, chicken wings, kippennuggets, chicken burger: Belgen zijn er dol op. We hadden al de kippen-fastfoodrestaurants KFC, BFC, BelChicken, Hector Chicken en Chitir Chicken en sinds gisteren ook Chick&Cheez, van hetzelfde huis als Quick en Burger King. Dat mikt op 38 vestigingen in ons land. Waarom zijn we zo tuk op kip?
Lees verder

Vandaar de plotse transformatie: Bayern-middenvelder Goretzka heeft wel erg speciale manier om spieren bij te kweken
Leon Goretzka had duidelijk aan spierkracht gewonnen tijdens de eerste lockdown. De 26-jarige middenvelder van Bayern München ging een indrukwekkende transformatie door. Zou zijn vriendin er iets mee te maken hebben? Op zijn Instagram-pagina deelde Goretzka een filmpje van een oefening waar hij zijn vriendin Mathea Fischer de lucht in tilt. "Papa zegt: 'Vrouwen moeten op handen gedragen worden!'", luidt het.
Lees verder

Opkomstplicht op lokaal en provinciaal niveau afgeschaft: straks ook niet meer verplicht stemmen voor federale verkiezingen?
Sinds gisteren is het officieel: bij de volgende lokale en provinciale verkiezingen bent u niet langer verplicht om te stemmen. Bij Open Vld hebben ze de smaak te pakken en willen ze doorduwen. "Ook voor federale en Vlaamse verkiezingen gaan we voor de afschaffing van de opkomstplicht."
Lees verder

Groothertogdom Luxemburg kondigt noodplan af
In het Groothertogdom Luxemburg hebben de autoriteiten het noodplan afgekondigd als gevolg van de hevige regenval. Dat gebeurde op vraag van premier Xavier Bettel, zo meldden het ministerie van Binnenlandse Zaken, het Hoog Commissariaat voor Nationale Bescherming en het crisiscommunicatiecentrum van Luxemburg vannacht in een gezamenlijke mededeling.
Lees verder

ING: "Vastgoed wordt nog duurder"
De bank ING verwacht dat de vastgoedprijzen in ons land dit jaar met 7% stijgen. Een eigen huis of appartement wordt daardoor opnieuw iets minder betaalbaar. De Belg rekent bovendien niet meteen op veel beterschap. In een enquête van de bank zegt 59% van de ondervraagden ervan uit te gaan dat de prijzen nooit meer dalen.
Lees verder

Werkgevers verdeeld over beloning tot 500 euro: één op tien geeft personeel zeker coronapremie
Boerde uw werkgever ondanks de coronacrisis de voorbije maanden goed? Dan kan deze u vanaf volgende maand een coronapremie geven. Eén op de tien Belgische kmo's besliste reeds haar werknemers dit jaar met de nieuwe premie van maximaal 500 euro te belonen, ruim vier op de tien zullen dat zeker niet doen.
Lees verder

Vlap terug bij Anderlecht om te blijven: "Het iets andere systeem moet Michel nóg beter liggen"
Sterker terug na een Duits avontuur. Ondanks transfergeruchten wil Michel Vlap (24) dit seizoen écht zijn stempel drukken bij Anderlecht. Strijdvaardiger dan ooit zal hij knokken voor zijn plaats. "Zware concurrentie? Michel haalt er net energie uit."
Lees verder

Lyne Renée verovert na 12 jaar zwoegen Hollywood: "Eindelijk geen bijbaantjes meer om rond te komen"
De Oost-Vlaamse Lyne Renée (42) scheert dezer dagen hoge toppen in Hollywood, met rollen in de reboot van 'Gossip Girl' (bij ons te bekijken op Streamz), de reeks 'Motherland: Fort Salem' en 'Cash Truck', de nieuwe film van regisseur Guy Ritchie. Na meer dan 12 jaar zwoegen beleeft de actrice haar grote doorbraak. "Ik heb met afwijzingen moeten leren leven. Maar bij elke 'nee' ben ik blijven doorgaan."
Lees verder

Vijf jaar na mislukte coup blijft Turkije operatie tegen aanhangers Gülen voortzetten
Het is vandaag vijf jaar geleden dat er in Turkije een couppoging plaatsvond. Die werd gevolgd door een massale zuiveringsoperatie tegen aanhangers van predikant Fethullah Gülen, die ervan verdacht wordt achter de poging tot staatsgreep te zitten.
Lees verder

Model met Down verovert wereldwijd catwalks
Ze verschijnt al jaren op de catwalk tijdens de modeweken in New York, Parijs, Milaan, Dubai en Londen. Maar Madeline Stuart (24) is op één manier verschillend van haar collega's in de modellenwereld: ze heeft het syndroom van Down.
Lees verder

Gooi zelf een pijltje in darts-truck van VTM
Vanaf 18 juli is het weer van dat. Dan kunnen de liefhebbers van klotsend bier, dolenthousiaste stadionomroepers en gouden pinkringen, maar vooral van roterende dartspijltjes hun hart ophalen bij VTM 2.
Lees verder

Johan Bruyneel diep onder de indruk van Pogacar: "Geen laboratoriumproduct, maar een renner die de koers aanvoelt"
Tadej Pogacar (22) zit onwrikbaar op zijn troon. En dat zou wel eens het beeld voor de komende jaren kunnen zijn, denkt Johan Bruyneel (56). De man die als ploegleider alles heeft meegemaakt in de koers laat zijn licht schijnen over deze Tour en die van de komende jaren. Met uitdagers als Jonas Vingegaard, Egan Bernal en... Remco Evenepoel. "De voorbije Giro is geen reden om te denken dat hij het niet kan."
Lees verder